Detailed Information on Publication Record
2011
Podpora profesionální prevence pedagogických pracovníků
ČADENI, Kristina, Lucie MUCALOVÁ, Lenka PROCHÁZKOVÁ and Jana SLADKÁ ŠEVČÍKOVÁBasic information
Original name
Podpora profesionální prevence pedagogických pracovníků
Name in Czech
Podpora profesionální prevence pedagogických pracovníků
Name (in English)
Support for the prevention on professional teachers
Authors
ČADENI, Kristina, Lucie MUCALOVÁ, Lenka PROCHÁZKOVÁ and Jana SLADKÁ ŠEVČÍKOVÁ
Edition
ŘEHULKA, E., JANDA, M. (eds.) ANOTACE příspěvků 7. konference s mezinárodní účastí Škola a zdraví 21, 2011
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Konferenční abstrakt
Field of Study
50300 5.3 Education
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
Organization unit
Faculty of Education
ISBN
978-80-210-5532-2
Keywords (in Czech)
projekt; podpora profesionální prevence; pedagogický pracovník; poruchy příjmu potravy; rizikové faktory; zdravé stravovací návyky;
Keywords in English
project; professional support prevention; educator; eating disorders; risk factors; healthy eating habits
Změněno: 16/9/2013 17:35, PhDr. Mgr. Lenka Adámková, Ph.D.
V originále
Příspěvek pojednává o projektu s názvem Podpora profesionální prevence, jehož cílem bylo rozšíření schopností pedagogických pracovníků orientovat se v problematice poruch příjmu potravy a v oblasti zdravých stravovacích návyků podle nejnovějších poznatků lékařské vědy. Záměrem bylo pedagogy naučit rozpoznávat rizikové faktory onemocnění u žáků, jelikož se jedná o věkovou kategorii, která pro vznik nemoci představuje nejčetněji zastoupenou rizikovou skupinu.
In English
The paper deals with a project titled "Support to Professional Prevention", which aims to enhance the expertise of teachers in the field of eating disorders and healthy eating habits, using the latest medical knowledge. Its purpose was to give the teachers insight into how to recognise risk factors among students, who represent an age group most susceptible to the illness.