a 2011

Podpora profesionální prevence pedagogických pracovníků

ČADENI, Kristina, Lucie MUCALOVÁ, Lenka PROCHÁZKOVÁ and Jana SLADKÁ ŠEVČÍKOVÁ

Basic information

Original name

Podpora profesionální prevence pedagogických pracovníků

Name in Czech

Podpora profesionální prevence pedagogických pracovníků

Name (in English)

Support for the prevention on professional teachers

Authors

ČADENI, Kristina, Lucie MUCALOVÁ, Lenka PROCHÁZKOVÁ and Jana SLADKÁ ŠEVČÍKOVÁ

Edition

ŘEHULKA, E., JANDA, M. (eds.) ANOTACE příspěvků 7. konference s mezinárodní účastí Škola a zdraví 21, 2011

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Konferenční abstrakt

Field of Study

50300 5.3 Education

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organization unit

Faculty of Education

ISBN

978-80-210-5532-2

Keywords (in Czech)

projekt; podpora profesionální prevence; pedagogický pracovník; poruchy příjmu potravy; rizikové faktory; zdravé stravovací návyky;

Keywords in English

project; professional support prevention; educator; eating disorders; risk factors; healthy eating habits
Změněno: 16/9/2013 17:35, PhDr. Mgr. Lenka Adámková, Ph.D.

Abstract

V originále

Příspěvek pojednává o projektu s názvem Podpora profesionální prevence, jehož cílem bylo rozšíření schopností pedagogických pracovníků orientovat se v problematice poruch příjmu potravy a v oblasti zdravých stravovacích návyků podle nejnovějších poznatků lékařské vědy. Záměrem bylo pedagogy naučit rozpoznávat rizikové faktory onemocnění u žáků, jelikož se jedná o věkovou kategorii, která pro vznik nemoci představuje nejčetněji zastoupenou rizikovou skupinu.

In English

The paper deals with a project titled "Support to Professional Prevention", which aims to enhance the expertise of teachers in the field of eating disorders and healthy eating habits, using the latest medical knowledge. Its purpose was to give the teachers insight into how to recognise risk factors among students, who represent an age group most susceptible to the illness.