PROCHÁZKOVÁ, Lenka and Barbora KOSTIHOVÁ. Výživa adolescentů se zaměřením na školní prostředí (Adolescent nutrititon focusing on the school environment). In ŘEHULKA, E., JANDA, M. (eds.) ANOTACE příspěvků 7. konference s mezinárodní účastí Škola a zdraví 21. 2011. ISBN 978-80-210-5532-2.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Výživa adolescentů se zaměřením na školní prostředí
Name in Czech Výživa adolescentů se zaměřením na školní prostředí
Name (in English) Adolescent nutrititon focusing on the school environment
Authors PROCHÁZKOVÁ, Lenka and Barbora KOSTIHOVÁ.
Edition ŘEHULKA, E., JANDA, M. (eds.) ANOTACE příspěvků 7. konference s mezinárodní účastí Škola a zdraví 21, 2011.
Other information
Original language Czech
Type of outcome Conference abstract
Field of Study 50300 5.3 Education
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Organization unit Faculty of Education
ISBN 978-80-210-5532-2
Keywords (in Czech) školní stravování; zdravá výživa; svačina; pitný režim; školní jídelna;
Keywords in English school boarding; healthy nutrition; snack; drinking mode; school canteen;
Changed by Changed by: PhDr. Mgr. Lenka Adámková, Ph.D., učo 92125. Changed: 18/2/2012 15:56.
Abstract
Strava dětí je dnes z velké části ovlivněna zejména reklamami a modernizací doby vůbec. Zhoršující se tendence stravování dětí a zlepšující se moderní technologie se staly výzvou, a to ve směru nabídky zdravé svačiny s optimálními výživovými dávkami. Příspěvek popisuje výsledky výzkumné sondy, která zjišťovala výživové návyky žáků v rámci snídaně, dopoledních svačin a též obědů ve školní jídelně. Kvantitativní výzkumné šetření bylo doplněno o rozhovory s vedoucími školních jídelen.
Abstract (in English)
The diet of children today is largely influenced by the particular advertising and upgrading of all time. Declining trend in food for children and improving modern technology has become a challenge, in the direction of supply of healthy snacks with optimal nutritional benefits. This paper describes research results of the probe, which examined the nutritional habits of students in the breakfast, morning snacks and lunch also in the school cafeteria. The quantitative survey was supplemented by interviews with managers of school canteens.
PrintDisplayed: 15/10/2024 08:33