VLČKOVÁ, Kateřina a Jana PŘIKRYLOVÁ. Strategie učení se cizímu jazyku. Dotazník pro žáky. 2,upravené, standardizované. 2011.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Strategie učení se cizímu jazyku. Dotazník pro žáky
Název anglicky Foreign language learning strategies. Questionnaire for pupils
Autoři VLČKOVÁ, Kateřina (203 Česká republika, garant, domácí) a Jana PŘIKRYLOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2,upravené, standardizované. 2011.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Audiovizuální tvorba
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Portál evaluačních nástrojů - Strategie učení se cizímu jazyku
Kód RIV RIV/00216224:14410/11:00055717
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky standardizace nástroje; strategie učení; cizí jazyk; dotazník; žáci; učitelé; škola; autoevaluace
Klíčová slova anglicky instrument standardisation; learning strategies; foreign language; pupils; teachers; school; self-evaluation
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: doc. Mgr. et Mgr. Kateřina Vlčková, Ph.D., učo 23594. Změněno: 6. 3. 2012 15:41.
Anotace
Webová aplikace je prezentací VaV s aplikačním použitím pro výzkum a autoevaluaci školy. Jedná se o on-line systém diagnostických nástrojů a automaticky generovaných evaluačních zpráv v oblasti podpory a používání strategií učení se cizímu jazyku. Zprávy z nástroje jsou založeny na naprogramovaném algoritmu výpočtu výsledků a generování jejich grafického znázornění, včetně interpretací. Vývoji nástroje předcházelo několik fází předvýzkumů ve školách. Hlavní výzkum pro standardizaci nástroje proběhl na základních a středních školách on-line. Standardizace nástroje zahrnovala položkové analýzy, faktorové analýzy a analýzy reliability na vzorcích žáků, tříd, učitelů a škol z ČR (celkem se jednalo o 776 žáků základní školy a 940 žáků středních škol). Ve webové aplikaci probíhá automaticky aktualizace českých norem používaných pro výpočty výsledků do zpráv z nástroje dle nových on-line respondentů. Popis výzkumů, standardizace a evaluace baterie nástrojů jsou dostupné v on-line manuálu, který je součástí uvedené webové aplikace.
Anotace anglicky
This web application is a presentation of results of science and development. The web application can be used for research purposes and self-evaluation of schools. It is an on-line system of assessment instruments and automatically generated evaluation reports in the area of foreign language strategy use and their support by teachers. Instruments reports are based on programmed algorithm. The development of the instrument was based on several pilot studies. Main research was realised on-line from the Portal of self-evaluation instruments on primary and secondary schools in the Czech Republic. The instrument standardization consisted of item analyses, factor analyses and reliability analyses on a sample of pupils, classes, teachers and schools (776 pupils of primary and lower secondary schools and 940 upper secondary schools). In the web application there is included an automatic actualization of Czech norms used for construction of instrument reports. This actualization of norms is based on new on-line respondent responses. The description of research process, standardization and evaluation of instruments are available on-line in Manual as a part of the web application.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 11:54