KUMSTÁT, Michal a Luboš HRAZDIRA. Diet-Induced Thermogenesis: Comparison of Two Isocaloric Meal-Replacement Shakes. A pilot study. Journal of Human Sport and Exercise. roč. 7, č. 1, s. "S140"-"S146", 7 s. ISSN 1988-5202. doi:10.4100/jhse.2012.7.Proc1.15. 2012.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Diet-Induced Thermogenesis: Comparison of Two Isocaloric Meal-Replacement Shakes. A pilot study
Autoři KUMSTÁT, Michal (203 Česká republika, garant, domácí) a Luboš HRAZDIRA (203 Česká republika, domácí).
Vydání Journal of Human Sport and Exercise, 2012, 1988-5202.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor Sport a aktivity volného času
Stát vydavatele Španělsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14510/12:00081801
Organizační jednotka Fakulta sportovních studií
Doi http://dx.doi.org/10.4100/jhse.2012.7.Proc1.15
Klíčová slova anglicky thermic effect of food; indirect calorimetry; proteins; carbohydrates.
Štítky rivok
Změnil Změnila: Mgr. Eva Špillingová, učo 110713. Změněno: 5. 5. 2016 10:35.
Anotace
Study evaluates the differences in diet-induced thermogenesis between two liquid meal-replacement shakes of different macronutrient compositions. Results indicate that the macronutrient composition plays a significant role in metabolic responses. It was concluded that an increment in the energy expenditure above the baseline after ingestion of either protein-like or maltodextrin-like test meals is comparable.
VytisknoutZobrazeno: 18. 4. 2024 15:20