KUMSTÁT, Michal. Aktuální doporučení ve sportovní výživě: příjem sacharidů před, při a po výkonu. In Medicina Sportiva Bohemica et. Slovaca. ISSN 1210-5481. 2012.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Aktuální doporučení ve sportovní výživě: příjem sacharidů před, při a po výkonu
Název anglicky The current recommendations in sports nutrition: carbohydrate intake before, during and after exercise
Autoři KUMSTÁT, Michal (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Medicina Sportiva Bohemica et. Slovaca, 2012.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Obor Sport a aktivity volného času
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14510/12:00059632
Organizační jednotka Fakulta sportovních studií
ISSN 1210-5481
Klíčová slova anglicky sports nutrition; nutrient intake; exercise
Štítky rivok
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Eva Špillingová, učo 110713. Změněno: 12. 4. 2013 10:49.
Anotace
Na výživu ve sportu lze nahlížet ze tří specifických pohledů: výživa před výkonem, během výkonu a po výkonu. Cílem sdělení je představit aktuální nutriční doporučení a zdůraznit vzájemný vztah mezi sportovním výkonem a příjmem S a B. Doporučení pro příjem makronutrientů u sportovců jsou vyjadřována v g/kg tělesné hmotnosti. Presentovaná doporučení vychází ze zahraničních recentních studií a souhrnných sdělení. Jsou určena převážně vrcholovým sportovcům trénujícím denně.
Anotace anglicky
The nutrition in sport can be viewed from three specific perspectives: nutrition before,during and after exercise. The work aims to present current nutritional recommendations and emphasize the relationship between sports performance and carbohydrate anmd protein intak. The recommendation for macronutrient intake in athletes are expressed in g / kg body weight. Presented recommendations are based on recent international studies and summary statements. They are focused primarily on elite athletes engaging in daily training.
VytisknoutZobrazeno: 16. 4. 2024 09:18