Detailed Information on Publication Record
2012
Stravovací návyky dětí a školní prostředí : implementace preventivních programů Světové zdravotnické organizace v České republice
FIALOVÁ, JanaBasic information
Original name
Stravovací návyky dětí a školní prostředí : implementace preventivních programů Světové zdravotnické organizace v České republice
Name (in English)
Children`s eating habits and school environment : The Implementation of the World Health Organization`s preventive programmes in the Czech Republic
Authors
FIALOVÁ, Jana (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution)
Edition
Vyd. 1. Brno, 136 pp. 2012
Publisher
Barrister & Principal
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Odborná kniha
Field of Study
30000 3. Medical and Health Sciences
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
Publication form
printed version "print"
RIV identification code
RIV/00216224:14110/12:00059671
Organization unit
Faculty of Medicine
ISBN
978-80-87474-55-6
Keywords (in Czech)
školní prostředí v ČR; školní preventivní programy; NFSI; Škola podporující zdraví; nutriční vzdělávání
Keywords in English
Czech school environment; school prevention programs; Nutrition-Friendly Schools Initiative; Health Promoting School; nutrition education
Tags
Reviewed
Změněno: 8/4/2013 18:41, Ing. Mgr. Věra Pospíšilíková
V originále
Práce se snaží popsat a na základě výzkumu zhodnotit fungování preventivních programů na podporu zdraví v České republice (především program Health Promoting School – HPS) a pomocí experimentální implementace nového preventivního programu Světové zdravotnické organizace Nutrition-Friendly Schools Initiative (NFSI), který je více zaměřen na zdravou výživu a zdravý životní styl, posoudit význam školních preventivních programů pro formování výživových návyků a prevenci nadváhy a obezity dětí i širší školní komunity.
In English
This paper attempts to describe and, on the basis of research, evaluate the preventive programmes for health promotion in the Czech Republic (in particular the programme Health Promoting Schools – HPS). Through the experimental implementation of a new preventive programme by the World Health Organization, the Nutrition Friendly School Initiative (NFSI), which is aimed more at healthy eating and a healthy lifestyle, this paper will also assess the importance of the school preventive programmes in forming nutritional habits and the prevention of weight problems and obesity amongst children as well as the wider school community.