B 2012

Stravovací návyky dětí a školní prostředí : implementace preventivních programů Světové zdravotnické organizace v České republice

FIALOVÁ, Jana

Basic information

Original name

Stravovací návyky dětí a školní prostředí : implementace preventivních programů Světové zdravotnické organizace v České republice

Name (in English)

Children`s eating habits and school environment : The Implementation of the World Health Organization`s preventive programmes in the Czech Republic

Authors

FIALOVÁ, Jana (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution)

Edition

Vyd. 1. Brno, 136 pp. 2012

Publisher

Barrister & Principal

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Odborná kniha

Field of Study

30000 3. Medical and Health Sciences

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Publication form

printed version "print"

RIV identification code

RIV/00216224:14110/12:00059671

Organization unit

Faculty of Medicine

ISBN

978-80-87474-55-6

Keywords (in Czech)

školní prostředí v ČR; školní preventivní programy; NFSI; Škola podporující zdraví; nutriční vzdělávání

Keywords in English

Czech school environment; school prevention programs; Nutrition-Friendly Schools Initiative; Health Promoting School; nutrition education

Tags

Reviewed
Změněno: 8/4/2013 18:41, Ing. Mgr. Věra Pospíšilíková

Abstract

V originále

Práce se snaží popsat a na základě výzkumu zhodnotit fungování preventivních programů na podporu zdraví v České republice (především program Health Promoting School – HPS) a pomocí experimentální implementace nového preventivního programu Světové zdravotnické organizace Nutrition-Friendly Schools Initiative (NFSI), který je více zaměřen na zdravou výživu a zdravý životní styl, posoudit význam školních preventivních programů pro formování výživových návyků a prevenci nadváhy a obezity dětí i širší školní komunity.

In English

This paper attempts to describe and, on the basis of research, evaluate the preventive programmes for health promotion in the Czech Republic (in particular the programme Health Promoting Schools – HPS). Through the experimental implementation of a new preventive programme by the World Health Organization, the Nutrition Friendly School Initiative (NFSI), which is aimed more at healthy eating and a healthy lifestyle, this paper will also assess the importance of the school preventive programmes in forming nutritional habits and the prevention of weight problems and obesity amongst children as well as the wider school community.