RÉDOVÁ, Martina, Radek LAKOMÝ, Alexandr POPRACH, Marek SVOBODA, Lenka RADOVÁ, Pavel FABIAN, Robert ILIEV a Rostislav VYZULA. Identifikace a funkční analýza mikroRNA u pacientů s renálním karcinomem. In VII. Dny diagnostické, prediktivní a experimentální onkologie. 2011. ISSN 1802-4475.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Identifikace a funkční analýza mikroRNA u pacientů s renálním karcinomem.
Autoři RÉDOVÁ, Martina, Radek LAKOMÝ, Alexandr POPRACH, Marek SVOBODA, Lenka RADOVÁ, Pavel FABIAN, Robert ILIEV a Rostislav VYZULA.
Vydání VII. Dny diagnostické, prediktivní a experimentální onkologie, 2011.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Obor 30200 3.2 Clinical medicine
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Masarykův onkologický ústav
ISSN 1802-4475
Klíčová slova česky mikroRNA; prognostické markery; renální karcinom; in vitro analýzy
Změnil Změnila: Mgr. Petra Vychytilová, Ph.D., učo 211789. Změněno: 7. 6. 2012 13:00.
Anotace
MikroRNA mají schopnost post-transkripčně regulovat genovou expresi a podle odhadu bioinformatiků jsou schopny regulovat až jednu třetinu lidských genů. Dnes již víme, že některé z těchto genů jsou také významné onkogeny či nádorové supresory. Geny regulované pomocí mikroRNA jsou nejen součástí procesu onkogeneze, podílejí se také na nádorové invazivitě, diseminaci nebo lékové rezistenci. V databáze lékařské literatury Pubmed přibývají v současnosti publikace na téma mikroRNA exponenciálně proto monitorování nových poznatků, ale i vlastní výzkum v této oblasti je velice žádoucí.
Návaznosti
MZ0MOU2005, záměrNázev: Funkční diagnostika zhoubných nádorů
NS10361, projekt VaVNázev: Studium expresních profilů mikroRNA za účelem identifikace nových prognostických markerů a zdokonalení stagingu lokálně pokročilého renálního karcinomu
VytisknoutZobrazeno: 24. 4. 2024 17:02