JEŽEK, Stanislav, Aleš NEUSAR a Jan MAREŠ. Employability of psychology graduates with a post-Bologna Bachelor’s or Master’s Degree. York: Department of Psychology, University of York. 68 s. 2012.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Employability of psychology graduates with a post-Bologna Bachelor’s or Master’s Degree
Autoři JEŽEK, Stanislav (203 Česká republika, garant, domácí), Aleš NEUSAR (203 Česká republika, domácí) a Jan MAREŠ (203 Česká republika, domácí).
Vydání York, 68 s. 2012.
Nakladatel Department of Psychology, University of York
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Účelové publikace
Obor 50100 5.1 Psychology and cognitive sciences
Stát vydavatele Velká Británie a Severní Irsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14230/12:00060723
Organizační jednotka Fakulta sociálních studií
Klíčová slova anglicky Psychology Study; Employabilty of Psychology Graduates in EU; Employability Survey
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: Mgr. et Mgr. Jan Mareš, Ph.D., učo 22918. Změněno: 27. 9. 2012 12:06.
Anotace
Employability is not only about finding a job. It is also about the skills, attributes and knowledge that graduates gain (Ackhurst, 2008). Employability of psychology graduates is reaching its significance in many countries as the numbers of students grew up over the last decades and the traditional psychological professions do not need as many graduates. We collected data from 32 Europlat partners from different psychology departments and 52 associated partners (psychology departments and psychological societies across Europe). The total number of valid responses was 228 coming from 32 countries. This report should not be understood as a finished solution, its goal is to reflect the current views on the issue of employability in the European countries.
Anotace česky
Zaměstnatelnost absolventů psychologických studijních oborů není jen otázkou hledání zaměstnání. Týká se také celé škály kompetencí, které absolventi v průběhu studia získají (Ackhurst, 2008). Zaměstnatelnost absolventů psychologie se stává významnou otázkou v souvislosti s nárůstem počtů studentů a absolventů v mnoha evropských zemích a relativně stálým počtem míst pro jejich profesní uplatnění.Shromáždili jsme data z 32 zemí zapojených do projektu Europlat z různých kateder psychologie a 52 přidružených partnerů (dalších spolupracujících kateder psychologie a odborných psychologických společností z celé Evropy).Zpráva vychází z analýzy 228 odpovědí získaných online dotazníkem v 32 zemích EU. Tato zpráva by neměla být chápána jako nabídka hotových řešení, jejím cílem je ukázat současné názory na problematiku zaměstnatelnosti absolventů psychologických studijních oborů v bakalářské i magisterské úrovni v Evropě.
Návaznosti
155981-LLP-1-2009-UK-ERASMUS, interní kód MUNázev: EUROPLAT - European Network for Psychology Learning and Teaching (Akronym: EUROPLAT)
Investor: Evropská unie, EUROPLAT - European Network for Psychology Learning and Teaching, Tematické sítě
VytisknoutZobrazeno: 16. 4. 2024 08:42