Masarykova univerzita

Výpis publikací

česky | in English

Filtrování publikací

    2019

    1. KŘIVSKÁ, Anna, Danuše LEFNEROVÁ a Ondřej ZVĚŘINA. Sušené ovoce a jeho bezpečnost (část 1). Výživa a potraviny. Výživaservis s.r.o., roč. 2019, č. 3, s. 77-79. ISSN 1211-846X. 2019.
      URL
      Název česky: Sušené ovoce a jeho bezpečnost (část 1)
      Název anglicky: Dried fruits and their safety (part 1)
      RIV/00216224:14110/19:00109866 Článek v odborném periodiku. čeština. Česká republika.
      Křivská, Anna (203 Česká republika, domácí) -- Lefnerová, Danuše (203 Česká republika, domácí) -- Zvěřina, Ondřej (203 Česká republika, garant, domácí)
      Klíčová slova anglicky: dried fruits
      Recenzováno: ano

      Změnila: Mgr. Tereza Miškechová, učo 341652. Změněno: 5. 5. 2020 09:29.
    2. KŘIVSKÁ, Anna, Danuše LEFNEROVÁ a Ondřej ZVĚŘINA. Sušené ovoce a jeho bezpečnost (část 2). Výživa a potraviny. Výživaservis s.r.o., roč. 2019, č. 4, s. 90-94. ISSN 1211-846X. 2019.
      URL
      Název česky: Sušené ovoce a jeho bezpečnost (část 2)
      Název anglicky: Dried fruits and their safety (part 2)
      RIV/00216224:14110/19:00110731 Článek v odborném periodiku. čeština. Česká republika.
      Křivská, Anna (203 Česká republika, domácí) -- Lefnerová, Danuše (203 Česká republika, domácí) -- Zvěřina, Ondřej (203 Česká republika, garant, domácí)
      Klíčová slova anglicky: dried fruits
      Recenzováno: ano

      Změnila: Mgr. Tereza Miškechová, učo 341652. Změněno: 5. 5. 2020 09:26.
    3. ŠIMŮNEK, Jan, Danuše LEFNEROVÁ, Ondřej ZVĚŘINA, Jana CHALOUPKOVÁ, Veronika CHUCHMOVÁ a Anna KŘIVSKÁ. Vyšetření pitné vody. Brno: Masarykova univerzita, 2019.
      URL
      Název anglicky: Examination of drinking water
      RIV/00216224:14110/19:00116485 Audiovizuální tvorba. čeština. Česká republika.
      Šimůnek, Jan (203 Česká republika, garant, domácí) -- Lefnerová, Danuše (203 Česká republika, domácí) -- Zvěřina, Ondřej (203 Česká republika, domácí) -- Chaloupková, Jana (203 Česká republika, domácí) -- Chuchmová, Veronika (203 Česká republika, domácí) -- Křivská, Anna (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: examination of drinking water

      Změnila: Mgr. Tereza Miškechová, učo 341652. Změněno: 24. 9. 2020 07:56.

    2017

    1. ŠUBRTOVÁ, Marie, Danuše LEFNEROVÁ, Petra LÖRINCZIOVÁ a Halina MATĚJOVÁ. Mikrobiota a obezita. Výživa a potraviny. Praha: Výživaservis, roč. 2017, č. 4, s. 86-88. ISSN 1211-846X. 2017.
      Název anglicky: Microbiota and obesity
      RIV/00216224:14110/17:00098042 Článek v odborném periodiku. Ostatní lékařské obory. čeština. Česká republika.
      Šubrtová, Marie (203 Česká republika, garant, domácí) -- Lefnerová, Danuše (203 Česká republika, domácí) -- Lörincziová, Petra (703 Slovensko, domácí) -- Matějová, Halina (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: Microbiota; obesity
      Recenzováno: ano

      Změnila: Soňa Böhmová, učo 232884. Změněno: 19. 3. 2018 17:48.
    2. BALÍK, Josef, Pavel HÍC, Jana KULICHOVÁ, Pavla NOVOTNÁ, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jan STROHALM, Danuše LEFNEROVÁ a Milan HOUŠKA. Musts with Increased Lignan Content Through Addition of Lignan Extracts. Food and Bioprocess Technology. New York: Springer, roč. 10, č. 7, s. 1367-1373. ISSN 1935-5130. doi:10.1007/s11947-017-1911-6. 2017.
      RIV/00216224:14110/17:00097079 Článek v odborném periodiku. Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa. angličtina. Spojené státy.
      Balík, Josef (203 Česká republika) -- Híc, Pavel (203 Česká republika) -- Kulichová, Jana (203 Česká republika) -- Novotná, Pavla (203 Česká republika) -- Tříska, Jan (203 Česká republika) -- Vrchotová, Naděžda (203 Česká republika) -- Strohalm, Jan (203 Česká republika) -- Lefnerová, Danuše (203 Česká republika, garant, domácí) -- Houška, Milan (203 Česká republika)
      Klíčová slova anglicky: Enrichment of must; Lignans (HMR; CONI); Antioxidant activity; Total polyphenol content
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: Soňa Böhmová, učo 232884. Změněno: 7. 3. 2018 16:55.

    2016

    1. TŘÍSKA, Jan, Josef BALÍK, Jan STROHALM, Pavla NOVOTNÁ, Naděžda VRCHOTOVÁ, Danuše LEFNEROVÁ, Aleš LANDFELD, Pavel HÍC, Eva TOMÁNKOVÁ, Jaromír VEVERKA a Milan HOUŠKA. Influence of Technological Processes on Biologically Active Compounds of Produced Grapes Juices. Food and Bioprocess Technology. New York: Springer, roč. 9, č. 3, s. 421-429. ISSN 1935-5130. doi:10.1007/s11947-015-1637-2. 2016.
      RIV/00216224:14110/16:00087675 Článek v odborném periodiku. Potravinářství. angličtina. Spojené státy.
      Tříska, Jan (203 Česká republika) -- Balík, Josef (203 Česká republika) -- Strohalm, Jan (203 Česká republika) -- Novotná, Pavla (203 Česká republika) -- Vrchotová, Naděžda (203 Česká republika) -- Lefnerová, Danuše (203 Česká republika, garant, domácí) -- Landfeld, Aleš (203 Česká republika) -- Híc, Pavel (203 Česká republika) -- Tománková, Eva (203 Česká republika) -- Veverka, Jaromír (203 Česká republika) -- Houška, Milan (203 Česká republika)
      Klíčová slova anglicky: Grapevine juices; Thermomaceration; Biologically active compounds; Antioxidative capacity; Total polyphenols; Antimutagenic activity
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Mgr. Věra Pospíšilíková, učo 9005. Změněno: 4. 8. 2016 08:40.
    2. ŠIMŮNEK, Jan, Danuše LEFNEROVÁ a Jana CHALOUPKOVÁ. Metodika mikrobiologického vyšetření knih a prostředí knihovny a depozitářů. 2016.
      Název anglicky: Methodology of microbiological examination of books and library environment and depositories
      RIV/00216224:14110/16:00087576 Cert., akred., schvál. metodiky, specializované mapy, léčebné, památkové postupy. Hygiena. čeština. Česká republika.
      Šimůnek, Jan (203 Česká republika, garant, domácí) -- Lefnerová, Danuše (203 Česká republika, domácí) -- Chaloupková, Jana (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: methodology; fungi; books; environment

      Změnila: Ing. Mgr. Věra Pospíšilíková, učo 9005. Změněno: 16. 5. 2017 09:13.
    3. PALÁNOVÁ, Blanka, Jana STÁVKOVÁ, Danuše LEFNEROVÁ a Halina MATĚJOVÁ. Mikrobiologická rizika z potravin během těhotenství. Výživa a potraviny. Praha: Výživaservis, roč. 71, č. 1, s. 15-18. ISSN 1211-846X. 2016.
      Název anglicky: Microbiological risks from food during pregnancy
      RIV/00216224:14110/16:00089305 Článek v odborném periodiku. Ostatní lékařské obory. čeština. Česká republika.
      Palánová, Blanka (203 Česká republika, domácí) -- Stávková, Jana (203 Česká republika, garant, domácí) -- Lefnerová, Danuše (203 Česká republika, domácí) -- Matějová, Halina (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: pregnancy; foodborne diseases
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Mgr. Věra Pospíšilíková, učo 9005. Změněno: 15. 11. 2016 07:41.
    4. ŠIMŮNEK, Jan, Danuše LEFNEROVÁ, Jana CHALOUPKOVÁ, Alena KUBÁTOVÁ, Karel PRÁŠIL, Vít HUBKA a Jindra PAVELKOVÁ. Mykologická studie v rámci projektu NAKI DF12P01OVV047. In Seminář hygieny výživy, Pardubice. 2016.
      Název česky: Mykologická studie v rámci projektu NAKI DF12P01OVV047
      Název anglicky: Mycologic study in NAKI DF12P01OVV047 project
      Hygiena. čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: fungi; detection; books; methods
      Druh účasti: vyžádaná přednáška

      Změnila: Ing. Mgr. Věra Pospíšilíková, učo 9005. Změněno: 2. 2. 2017 15:08.
    5. BALÍK, Josef, Jaromír VEVERKA, Marie KYSELÁKOVÁ, Pavel HÍC, Miroslav HORÁK, Eva TOMÁNKOVÁ, Petr ŠNURKOVIČ, Milan HOUŠKA, Karel KÝHOS, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jiří TOTUŠEK, Danuše LEFNEROVÁ a Jindřich SOBOTA. Způsob výroby termomacerovaného hroznového moštu s přídavkem kyseliny L-askorbové. Patent. Číslo: 306301. Vydavatel: Úřad průmyslového vlastnictví. Místo vydání: Česká republika. Název vlastníka: Mendlova univerzita v Brně, Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i., Masarykova univerzita, Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v.v.i., Vinařství Valtice, s.r.o. Datum registrace: 11. 3. 2011. Datum přijetí: 12. 10. 2016. 2016.
      URL
      Název anglicky: Process for producing thermo-macerated must with addition of L-ascorbic acid
      RIV/00216224:14110/16:00087681 Patent. Potravinářství. čeština. Česká republika.
      Balík, Josef (203 Česká republika) -- Veverka, Jaromír (203 Česká republika) -- Kyseláková, Marie (203 Česká republika) -- Híc, Pavel (703 Slovensko) -- Horák, Miroslav (203 Česká republika) -- Tománková, Eva (203 Česká republika) -- Šnurkovič, Petr (203 Česká republika) -- Houška, Milan (203 Česká republika) -- Kýhos, Karel (203 Česká republika) -- Tříska, Jan (203 Česká republika) -- Vrchotová, Naděžda (203 Česká republika) -- Totušek, Jiří (203 Česká republika, domácí) -- Lefnerová, Danuše (203 Česká republika, garant, domácí) -- Sobota, Jindřich (203 Česká republika)
      Klíčová slova anglicky: thermo-macerated must; L-ascorbic acid

      Změnila: Ing. Mgr. Věra Pospíšilíková, učo 9005. Změněno: 20. 3. 2017 15:54.

    2015

    1. LANDFELD, Aleš, Jan TŘÍSKA, Josef BALÍK, Jan STROHALM, Pavla NOVOTNÁ, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jiří TOTUŠEK, Danuše LEFNEROVÁ, Pavel HÍC, Eva TOMÁNKOVÁ, Radek HALAMA a Milan HOUŠKA. Influence of UV and Ozonised Water Treatment on Trans-resveratrol Content in Berry Skins and Juices of Franc and Green Veltliner Grapes. Czech Journal of Food Sciences. Praha: Czech Academy of Agricultural Sciences, roč. 33, č. 3, s. 267-276. ISSN 1212-1800. 2015.
      RIV/00216224:14110/15:00080279 Článek v odborném periodiku. Pěstování rostlin, osevní postupy. angličtina. Česká republika.
      Landfeld, Aleš (203 Česká republika) -- Tříska, Jan (203 Česká republika) -- Balík, Josef (203 Česká republika) -- Strohalm, Jan (203 Česká republika) -- Novotná, Pavla (203 Česká republika) -- Vrchotová, Naděžda (203 Česká republika) -- Totušek, Jiří (203 Česká republika, domácí) -- Lefnerová, Danuše (203 Česká republika, domácí) -- Híc, Pavel (203 Česká republika) -- Tománková, Eva (203 Česká republika) -- Halama, Radek (203 Česká republika) -- Houška, Milan (203 Česká republika, garant)
      Klíčová slova anglicky: grape juices; stilbens content; UV irradiation; ozonisation
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnila: Soňa Böhmová, učo 232884. Změněno: 17. 6. 2015 13:09.
    2. ŠIMŮNEK, Jan, Danuše LEFNEROVÁ, Anna KUBÁTOVÁ, Jana CHALOUPKOVÁ, Karel PRÁŠIL, Jindra PAVELKOVÁ a Vít HUBKA. Mykologické vyšetření knih a prostředí knihovny benediktinského kláštera v Rajhradě. 1. vydání. Brno: Masarykova univerzita. 74 s. ISBN 978-80-210-8069-0. 2015.
      Název anglicky: Mycological examination of books and library environment of Benedictine monastery in Rajhrad
      RIV/00216224:14110/15:00080335 Odborná kniha. Mikrobiologie, virologie. čeština. Česká republika.
      Šimůnek, Jan (203 Česká republika, garant, domácí) -- Lefnerová, Danuše (203 Česká republika, domácí) -- Kubátová, Anna (203 Česká republika) -- Chaloupková, Jana (203 Česká republika, domácí) -- Prášil, Karel (203 Česká republika) -- Pavelková, Jindra (203 Česká republika) -- Hubka, Vít (203 Česká republika)
      Klíčová slova anglicky: fungi; library; books; methodics; hazard for books; hazard for humans

      Změnila: Ing. Mgr. Věra Pospíšilíková, učo 9005. Změněno: 28. 1. 2016 12:27.
    3. ŠIMŮNEK, Jan, Danuše LEFNEROVÁ, Anna KUBÁTOVÁ, Jana CHALOUPKOVÁ, Karel PRÁŠIL, Jindra PAVELKOVÁ a Vít HUBKA. Mykologické vyšetření knih a prostředí knihovny benediktinského kláštera v Rajhradě. 1. vydání. Brno: Masarykova univerzita. 74 s. ISBN 978-80-210-8069-0. 2015.
      Název anglicky: Mycological examination of books and library environment of Benedictine monastery in Rajhrad
      Mikrobiologie, virologie. čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: fungi; library; books; methodics; hazard for books; hazard for humans

      Změnila: Mgr. Radka Vyskočilová, učo 2368. Změněno: 31. 5. 2016 15:12.

    2012

    1. MOUČKA, Tomáš, Danuše LEFNEROVÁ a Halina MATĚJOVÁ. Zelí jako mléčně kysaná zelenina. Výživa a potraviny. roč. 67, č. 6, s. 154-156. ISSN 1211-846X. 2012.
      Název anglicky: Cabbage as a lactic fermented vegetables
      RIV/00216224:14110/12:00062036 Článek v odborném periodiku. Veřejné zdravotnictví, sociální lékařství. čeština. Česká republika.
      Moučka, Tomáš (203 Česká republika, domácí) -- Lefnerová, Danuše (203 Česká republika, garant, domácí) -- Matějová, Halina (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: cabbage; Lactic fermentation; bacteria
      Recenzováno: ano

      Změnila: Ing. Mgr. Věra Pospíšilíková, učo 9005. Změněno: 14. 2. 2013 18:13.

    2011

    1. TOTUŠEK, Jiří, Jan TŘÍSKA, Danuše LEFNEROVÁ, Jan STROHALM, Naděžda VRCHOTOVÁ, Ondřej ZENDULKA, Jiřina PRŮCHOVÁ, Jana CHALOUPKOVÁ, Pavla NOVOTNÁ a Milan HOUŠKA. Contents of Sulforaphane and Total Isothiocyanates, Antimutagenic Activity, and Inhibition of Clastogenicity in Pulp Juices from Cruciferous Plants. Czech Journal of Food Sciences. roč. 29, č. 5, s. 548–556. ISSN 1212-1800. 2011.
      RIV/00216224:14110/11:00056917 Článek v odborném periodiku. Ostatní lékařské obory. angličtina. Česká republika.
      Totušek, Jiří (203 Česká republika, garant, domácí) -- Tříska, Jan (203 Česká republika) -- Lefnerová, Danuše (203 Česká republika, domácí) -- Strohalm, Jan (203 Česká republika) -- Vrchotová, Naděžda (203 Česká republika) -- Zendulka, Ondřej (203 Česká republika, domácí) -- Průchová, Jiřina (203 Česká republika) -- Chaloupková, Jana (203 Česká republika, domácí) -- Novotná, Pavla (203 Česká republika) -- Houška, Milan (203 Česká republika)
      Klíčová slova anglicky: cruciferous vegetables; juice; antimutagenic effects; sulforaphane; isothiocyanates
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Mgr. Michal Petr, učo 65024. Změněno: 11. 4. 2012 15:40.
    2. HOUŠKA, Milan, Karel KÝHOS, Jan STROHALM, Aleš LANDFELD, Radek HALAMA, Lubomír ADÁMEK, Jiřina PRŮCHOVÁ, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jiří TOTUŠEK, Danuše LEFNEROVÁ, Josef BALÍK, Jaromír VEVERKA, Marie KYSELÁKOVÁ a Jindřich SOBOTA. Hroznová šťáva obohacená resveratrolem. 2011.
      Název anglicky: Grape juice enriched with resveratrol
      RIV/00216224:14110/11:00064798 Výsledky s právní ochranou. Hygiena. čeština. Česká republika.
      Houška, Milan (203 Česká republika, garant) -- Kýhos, Karel (203 Česká republika) -- Strohalm, Jan (203 Česká republika) -- Landfeld, Aleš (203 Česká republika) -- Halama, Radek (203 Česká republika) -- Adámek, Lubomír (203 Česká republika) -- Průchová, Jiřina (203 Česká republika) -- Tříska, Jan (203 Česká republika) -- Vrchotová, Naděžda (203 Česká republika) -- Totušek, Jiří (203 Česká republika, domácí) -- Lefnerová, Danuše (203 Česká republika, domácí) -- Balík, Josef (203 Česká republika) -- Veverka, Jaromír (203 Česká republika) -- Kyseláková, Marie (203 Česká republika) -- Sobota, Jindřich (203 Česká republika)
      Klíčová slova anglicky: grape juice; resveratrol

      Změnila: Ing. Mgr. Věra Pospíšilíková, učo 9005. Změněno: 10. 4. 2013 14:44.
    3. BALÍK, Josef, Jaromír VEVERKA, Marie KYSELÁKOVÁ, Pavel HÍC, Miroslav HORÁK, Eva TOMÁNKOVÁ, Petr ŠNURKOVIČ, Milan HOUŠKA, Karel KÝHOS, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jiří TOTUŠEK, Danuše LEFNEROVÁ a Jindřich SOBOTA. Termomacerovaný hroznový mošt s přídavkem kyseliny L-askorbové. 2011.
      Název anglicky: Thermotreated grape juice with added L-ascorbic acid
      RIV/00216224:14110/11:00065676 Výsledky s právní ochranou. Ostatní lékařské obory. čeština. Česká republika.
      Balík, Josef (203 Česká republika, garant) -- Veverka, Jaromír (203 Česká republika) -- Kyseláková, Marie (203 Česká republika) -- Híc, Pavel (203 Česká republika) -- Horák, Miroslav (203 Česká republika) -- Tománková, Eva (203 Česká republika) -- Šnurkovič, Petr (203 Česká republika) -- Houška, Milan (203 Česká republika) -- Kýhos, Karel (203 Česká republika) -- Tříska, Jan (203 Česká republika) -- Vrchotová, Naděžda (203 Česká republika) -- Totušek, Jiří (203 Česká republika, domácí) -- Lefnerová, Danuše (203 Česká republika, domácí) -- Sobota, Jindřich (203 Česká republika)
      Klíčová slova anglicky: grape juice; thermal treatment; L-ascorbic acid

      Změnila: Ing. Mgr. Věra Pospíšilíková, učo 9005. Změněno: 6. 11. 2013 10:14.

    2009

    1. LEFNEROVÁ, Danuše a Jan ŠIMŮNEK. Hygienické a mikrobiologické parametry menz pro studenty MU, Brno. In Výživa a zdraví 2009 Alimentární nákazy a mikrobiologie ve výživě. Teplice: Zdravotní ústav Ústí nad Labem. s. 15 - 18, 112 s. ISBN 978-80-904206-2-5. 2009.
      Název česky: Hygienické a mikrobiologické parametry menz pro studenty MU, Brno
      Název anglicky: Hygienic and microbiological parameters of student's halls of Masaryk university, Brno
      RIV/00216224:14110/09:00039545 Stať ve sborníku. Hygiena. čeština. Česká republika.
      Lefnerová, Danuše (203 Česká republika, garant) -- Šimůnek, Jan (203 Česká republika)
      Klíčová slova anglicky: student's halls hygiene

      Změnil: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc., učo 1007. Změněno: 25. 3. 2010 10:00.

    2008

    1. TOTUŠEK, Jiří, Danuše LEFNEROVÁ, Marie KYSELÁKOVÁ, Josef BALÍK, Jaromír VEVERKA, Jan TŘÍSKA a Naděžda VRCHOTOVÁ. Antimutagenic activity of raw materials and by-products from production of grape wines. Czech J.Food Sci. Prague: Istitute of Agriculture and Food Inform, roč. 26, Special Is, s. S 55 - S59, 5 s. ISSN 1212-1800. 2008.
      Název česky: Antimutagenní aktivita suroviny a vedlejšího produktu při výrobě révových vín
      Název anglicky: Antimutagenic activity of raw materials and by-products from production of grape wines
      RIV/00216224:14110/08:00025255 Článek v odborném periodiku. Potravinářství. angličtina. Česká republika.
      Totušek, Jiří (203 Česká republika, garant) -- Lefnerová, Danuše (203 Česká republika) -- Kyseláková, Marie (203 Česká republika) -- Balík, Josef (203 Česká republika) -- Veverka, Jaromír (203 Česká republika) -- Tříska, Jan (203 Česká republika) -- Vrchotová, Naděžda (203 Česká republika)
      Klíčová slova anglicky: wine; grape berries; polyphenolic compounds; antimutagenicity

      Změnil: RNDr. Jiří Totušek, CSc., učo 850. Změněno: 26. 6. 2009 09:56.
    2. TOTUŠEK, Jiří, Danuše LEFNEROVÁ, Marie KYSELÁKOVÁ, Josef BALÍK, Jaromír VEVERKA, Jan TŘÍSKA a Naděžda VRCHOTOVÁ. Antimutagenní aktivita surovin a vedlejšího produktu při výrobě révových vín. In Kvalita moravských a českých vín a jejich budoucnost. MZLU Brno: MZLU Brno. 4 s. ISBN 978-80-7375-208-8. 2008.
      Název anglicky: Antimutagenic activity of raw materials and by-products by production of grape wines
      Potravinářství. čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: wine; grape berries; polyphenolic compounds; antimutagenicity

      Změnil: RNDr. Jiří Totušek, CSc., učo 850. Změněno: 24. 6. 2009 14:07.
    3. LEFNEROVÁ, Danuše, Jiří TOTUŠEK, Marie KYSELÁKOVÁ, Josef BALÍK, Jaromír VEVERKA, Jan TŘÍSKA a Naděžda VRCHOTOVÁ. Antimutagenní aktivita surovin a vedlejšího produktu při výrobě révových vín. In Aktuální problematika genetické toxikologie. NCO NZO Brno: NCO NZO. s. 87 -88. ISBN 978-80-7013-474-0. 2008.
      Název česky: Antimutagenní aktivita surovin a vedlejšího produktu při výrobě révových vín
      Název anglicky: Antimutagenic activity of raw materials and by-products from production of grape wines
      Genetika a molekulární biologie. čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Wine;grape berries;antimutagenicity
      Druh sborníku: předkonferenční sborník
      Recenzováno: ano

      Změnila: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D., učo 2716. Změněno: 23. 6. 2009 13:15.
    4. BALÍK, Josef, Marie KYSELÁKOVÁ, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jaromír VEVERKA, Pavel HÍC, Jiří TOTUŠEK a Danuše LEFNEROVÁ. Fenolické látky v technologii vína. In Kvalita moravských a českých vín a jejich budoucnost. MZLU Brno: MZLU Brno. 11 s. ISBN 978-80-7375-208-8. 2008.
      Název anglicky: Phenolic compounds in wine technology
      Potravinářství. čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: polyphenols; piceid; resveratrol; caftaric acid; antioxidative capacity; grape must; wine; pressing

      Změnil: RNDr. Jiří Totušek, CSc., učo 850. Změněno: 24. 6. 2009 14:34.
    5. BALÍK, Josef, Marie KYSELÁKOVÁ, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jan TŘÍSKA, Michal KUMŠTA, Jaromír VEVERKA, Pavel HÍC, Jiří TOTUŠEK a Danuše LEFNEROVÁ. Hodnocení polyfenolů a antioxidační aktivity v hroznech a listech Vitis vinifera L. In Kvalita moravských a českých vín a jejich budoucnost. MZLU Brno: MZLU Brno. 6 s. ISBN 978-80-7375-208-8. 2008.
      Název česky: Hodnocení polyfenolů a antioxidační aktivity v hroznech a listech Vitis vinifera L.
      Název anglicky: Evaluation of polyphenols and of antioxidative activity of grapes and leaves of Vitis vinifera L.
      Potravinářství. čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: vine grapes; vine leaves; piceid; resveratrol; caftaric acid; catechin; epicatechin; DPPH; FRAP

      Změnil: RNDr. Jiří Totušek, CSc., učo 850. Změněno: 24. 6. 2009 15:02.
    6. LEFNEROVÁ, Danuše a Jan ŠIMŮNEK. Přírodní karcinogeny. Onkologická péče. Česká asociace sester, sekce onkologická, roč. 12, č. 1, s. 11-14. ISSN 1214-5602. 2008.
      Název česky: Přírodní karcinogeny
      Název anglicky: Natural carcinogens
      Vliv životního prostředí na zdraví. čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: carcinogens;plants;animals;fungi;mycotoxins
      Recenzováno: ano

      Změnila: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D., učo 2716. Změněno: 22. 6. 2009 10:56.
    7. BALÍK, Josef, Marie KYSELÁKOVÁ, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jan TŘÍSKA, Michal KUMŠTA, Jaromír VEVERKA, Pavel HÍC, Jiří TOTUŠEK a Danuše LEFNEROVÁ. Relations between polyphenols content and antioxidant activity in the vine grapes and leaves. CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES. roč. 26, Spec. Iss., s. "S25"-"S32", 8 s. ISSN 1212-1800. 2008.
      Název česky: Vztah mezi obsahem polyfenolů a antioxidační aktivitou ve vinných hroznech a listech
      RIV/00216224:14110/08:00051121 Článek v odborném periodiku. Potravinářství. angličtina. Česká republika.
      Balík, Josef (203 Česká republika) -- Kyseláková, Marie (203 Česká republika) -- Vrchotová, Naděžda (203 Česká republika) -- Tříska, Jan (203 Česká republika) -- Kumšta, Michal (203 Česká republika) -- Veverka, Jaromír (203 Česká republika) -- Híc, Pavel (203 Česká republika) -- Totušek, Jiří (203 Česká republika, garant, domácí) -- Lefnerová, Danuše (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: vine grapes; vine leaves; stems; downy mildew; powdery mildew; grey mould; piceid; resveratrol; caftaric acid; catechin; epicatechin; photochemiluminiscence; DPPH; FRAP
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Mgr. Michal Petr, učo 65024. Změněno: 10. 4. 2012 13:44.
    8. BALÍK, Josef, Marie KYSELÁKOVÁ, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jaromír VEVERKA, Pavel HÍC, Jiří TOTUŠEK a Danuše LEFNEROVÁ. The changes of selected phenolic substances in wine technology. Czech J. Food Sci. Prague, roč. 26, Special Is, s. S3 -S12, 10 s. ISSN 1212-1800. 2008.
      Název česky: Změny vybraných fenolických látek v technologii vína
      Název anglicky: The changes of selected phenolic substances in wine technology
      RIV/00216224:14110/08:00035013 Článek v odborném periodiku. Potravinářství. angličtina. Česká republika.
      Balík, Josef (203 Česká republika) -- Kyseláková, Marie (203 Česká republika) -- Tříska, Jan (203 Česká republika) -- Vrchotová, Naděžda (203 Česká republika) -- Veverka, Jaromír (203 Česká republika) -- Híc, Pavel (203 Česká republika) -- Totušek, Jiří (203 Česká republika, garant) -- Lefnerová, Danuše (203 Česká republika)
      Klíčová slova anglicky: polyphenols; piceid; resveratrol; caftaric acid; colour; antioxidative capacity; grape must; pressing; red wine;clarifyig agents

      Změnil: RNDr. Jiří Totušek, CSc., učo 850. Změněno: 26. 6. 2009 09:55.

    2007

    1. HOUŠKA, Milan, Jiří STROHALM, Jiří TOTUŠEK, Danuše LEFNEROVÁ, Naděžda VRCHOTOVA, D. GABROVSKA, B. OTOVA a P. GRESOVA. Food safety issues of high pressure treated fruit/vegetable juices. High pressure research. Paris, France: Taylor & Francis, roč. 27, č. 1, s. 157-162. ISSN 0895-7959. doi:10.1080/08957950601082524. 2007.
      Název česky: Zajištění bezpečnosti ovocno-zeleninové šťáv ošetřením vysokým tlakem
      RIV/00216224:14110/07:00050798 Článek v odborném periodiku. Potravinářství. angličtina. Spojené státy.
      Houška, Milan (203 Česká republika, garant) -- Strohalm, Jiří (203 Česká republika) -- Totušek, Jiří (203 Česká republika, domácí) -- Lefnerová, Danuše (203 Česká republika, domácí) -- Vrchotova, Naděžda (203 Česká republika) -- Gabrovska, D. (203 Česká republika) -- Otova, B. (203 Česká republika) -- Gresova, P. (203 Česká republika)
      Klíčová slova anglicky: food safety; high pressure; fruit vegetable
      Mezinárodní význam: ano

      Změnil: Mgr. Michal Petr, učo 65024. Změněno: 20. 4. 2012 09:52.
    2. ŠIMŮNEK, Jan. Mikroskopické houby ve skladu starých tisků v průběhu stěhování do nových prostor. Mykologické listy : časopis České vědecké společnosti pro mykologii. Praha: Česká vědecká společnost pro mykologii, roč. 2007, č. 101, s. 60. ISSN 1213-5887. 2007.
      Název anglicky: Micromycetes in deposit of ancient prints and manuscripts during moving to new building
      Mikrobiologie, virologie. čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Micromycetes; deposit; print; manuscipt

      Změnil: Mgr. Michal Petr, učo 65024. Změněno: 6. 4. 2012 14:51.
    3. BALÍK, Josef, Marie KYSELÁKOVÁ, Jaromír VEVERKA, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jiří TOTUŠEK a Danuše LEFNEROVÁ. The effect of clarirification on colour, concentration of anthocyanins and polyphenols in red wine. In ISHS. ISHS Acta Horticulturae 754 : International Workshop on Advances in Grapevine and Wine Research. 1. vyd. Leuven: ISHS. s. 563-568. ISBN 978-90-6605-620-6. 2007.
      URL
      Název česky: Vliv čištění na barvu a koncentraci antokyaninů a polyfenolů v červeném víně
      Název anglicky: effect of clarirification on colour, concentration of anthocyanins and polyphenols in red wine
      RIV/00216224:14110/07:00050906 Stať ve sborníku. Potravinářství. angličtina. Itálie.
      Balík, Josef (203 Česká republika) -- Kyseláková, Marie (203 Česká republika) -- Veverka, Jaromír (203 Česká republika) -- Tříska, Jan (203 Česká republika) -- Vrchotová, Naděžda (203 Česká republika) -- Totušek, Jiří (203 Česká republika, garant, domácí) -- Lefnerová, Danuše (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: claryfying agens red wine polyphenols anthocynins method
      Druh sborníku: postkonferenční sborník
      Recenzováno: ano

      Změnil: Mgr. Michal Petr, učo 65024. Změněno: 6. 4. 2012 14:43.
    4. FOREJT, Martin, Jan ŠIMŮNEK, Zuzana BRÁZDOVÁ a Danuše LEFNEROVÁ. The influence of regular consumption of kefir beverage on the incidence of Enterococcus faecalis in the human stool. SCRIPTA MEDICA. Brno: Masaryk University, Faculty of Medicine, roč. 80, č. 6, s. 279-286. ISSN 1211-3395. 2007.
      Název česky: Vliv pravidelné konzumace kefírového nápoje na výskyt Enterococcus faecalis v lidské stolici
      RIV/00216224:14110/07:00051007 Článek v odborném periodiku. Mikrobiologie, virologie. angličtina. Česká republika.
      Forejt, Martin (203 Česká republika, garant, domácí) -- Šimůnek, Jan (203 Česká republika, domácí) -- Brázdová, Zuzana (203 Česká republika, domácí) -- Lefnerová, Danuše (203 Česká republika, domácí)
      Klíčová slova anglicky: Enterococcus faecalis; kefir beverage; probiotics; Slanety Bartlez; women
      Mezinárodní význam: ano
      Recenzováno: ano

      Změnil: Mgr. Michal Petr, učo 65024. Změněno: 10. 4. 2012 15:48.

    2006

    1. HOUŠKA, Milan, Jan STROHALM, Kateřina KOCUROVÁ, Jiří TOTUŠEK, Danuše LEFNEROVÁ, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ, Vlasta FIEDLEROVÁ, Maria HOLASOVÁ, Dana GABROVSKÁ a Ivana PAULÍČKOVÁ. High pressure and foods - fruit/vegetable juices. Journal of Food Engineering. roč. 77, č. 77, s. 386-398, 2006.
      Název česky: Vysoký tlak a potraviny-ovocnozeleninové šťávy
      Název anglicky: High pressure and foods - fruit/vegetable juices
      RIV: Článek v odborném periodiku. Potravinářství. angličtina. Česká republika.
      Houška, Milan (203 Česká republika) -- Strohalm, Jan (203 Česká republika) -- Kocurová, Kateřina (203 Česká republika) -- Totušek, Jiří (203 Česká republika, garant) -- Lefnerová, Danuše (203 Česká republika) -- Tříska, Jan (203 Česká republika) -- Vrchotová, Naděžda (203 Česká republika) -- Fiedlerová, Vlasta (203 Česká republika) -- Holasová, Maria (203 Česká republika) -- Gabrovská, Dana (203 Česká republika) -- Paulíčková, Ivana (203 Česká republika)
      Klíčová slova anglicky: High-pressure; Foods; Broccoli juice; Sulforaphane; anti-mutagenicity

      Změnil: RNDr. Jiří Totušek, CSc., učo 850. Změněno: 25. 6. 2009 14:29.
    2. MANDELOVÁ, Lucie, Danuše LEFNEROVÁ, Jiří TOTUŠEK, J. TŘÍSKA, N. VRCHOTOVÁ, M. HOUŠKA a J. STROHALM. Inhibice mutagenity působením šťáv a biologicky aktivních látek z brukvovité zeleniny. In 29. pracovní dny - Aktuální problematika genetické toxikologie. Brno: NCO NZO. s. 71-72. ISBN 80-7013-438-0. 2006.
      Název česky: Inhibice mutagenity působením šťáv a biologicky aktivních látek z brukvovité zeleniny
      Název anglicky: Inhibition of mutagenity by biological active substances from cruciferous vegetable
      RIV/00216224:14510/06:00031575 Stať ve sborníku. Genetika a molekulární biologie. čeština. Česká republika.
      Mandelová, Lucie (203 Česká republika, garant) -- Lefnerová, Danuše (203 Česká republika) -- Totušek, Jiří (203 Česká republika) -- Tříska, J. (203 Česká republika) -- Vrchotová, N. (203 Česká republika) -- Houška, M. (203 Česká republika) -- Strohalm, J. (203 Česká republika)
      Klíčová slova anglicky: broccoli juice; ames test; micronucleus assay

      Změnila: Mgr. Lucie Mandelová, Ph.D., učo 20828. Změněno: 26. 3. 2010 12:30.

    2005

    1. MANDELOVÁ, Lucie, Danuše LEFNEROVÁ, Milan HOUŠKA, Jan SROHALM, Jiří TOTUŠEK, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ a Dana GABROVSKÁ. Antimutagenní aktivita brokolicové šťávy ošetřené vysokým tlakem. In 28. pracovní dny - Aktuální problematika genetické toxikologie. NCO NZO Brno: NCO NZO Brno. s. 39-40. ISBN 80-7013-421-6. 2005.
      Název česky: Antimutagenní aktivita brokolicové šťávy ošetřené vysokým tlakem
      Název anglicky: Antimutagenic activity of broccoli juice treated by high pressure.
      RIV/00216224:14510/05:00031149 Stať ve sborníku. Genetika a molekulární biologie. čeština. Česká republika.
      Mandelová, Lucie (203 Česká republika, garant) -- Lefnerová, Danuše (203 Česká republika) -- Houška, Milan (203 Česká republika) -- Srohalm, Jan (203 Česká republika) -- Totušek, Jiří (203 Česká republika) -- Tříska, Jan (203 Česká republika) -- Vrchotová, Naděžda (203 Česká republika) -- Gabrovská, Dana (203 Česká republika)
      Klíčová slova anglicky: broccoli juice; Ames test; micronucleus assay;antimutagenicity
      Recenzováno: ano

      Změnila: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D., učo 2716. Změněno: 22. 6. 2009 13:29.
    2. TŘÍSKA, J, N VRCHOTOVÁ, M HOUŠKA, M KYSELÁKOVÁ, J TOTUŠEK, J STROHALM, J BALÍK, M VEVERKA, D LEFNEROVÁ, Pavla GREŠOVÁ a K LOUČKOVÁ. Biologically active compounds of selected fruit and vegetables and new emerging technology for their preservation. In Vitamins. Pardubice. ISBN The abstr. book. 2005.
      Potravinářství. angličtina. Česká republika.
      Změnila: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D., učo 2716. Změněno: 8. 2. 2006 13:29.
    3. HOUŠKA, M., J. TOTUŠEK, D. GABROVSKÁ, J. STROHALM, N. VRCHOTOVÁ, D. LEFNEROVÁ, I. PAULÍČKOVÁ, V. FIEDLEROVA a R. WINTEROVÁ. Functional food components prepared with assistance of high pressure treatment. In International Conference on High Pressure Science and Technology. Karlsruhe: Proceedings on CD-ROM. 9 s. ISBN 3-923704-49-6. 2005.
      Název česky: Funkční potraviny připravené užitím vysokotlakého ošetření
      Název anglicky: Functional food components prepared with assistance of high pressure treatment
      Potravinářství. angličtina. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: Functional food; high pressure; broccoli juice; antimutagenic activity

      Změnil: RNDr. Jiří Totušek, CSc., učo 850. Změněno: 25. 6. 2009 14:53.
    4. LEFNEROVÁ, Danuše, Jan ŠIMŮNEK, Jiří TOTUŠEK, Milan HOUŠKA, Jan STROHALM a Jana CHALOUPKOVÁ. Mikrobiologický obraz šťáv a salátů ošetřených vysokým tlakem. In Mikrobiologie potravin. Praha: VŠCHT. s. 76 - 82. ISBN 80-7080-582-X. 2005.
      Název česky: Mikrobiologický obraz šťáv a salátů ošetřených vysokým tlakem
      Název anglicky: Microbial analysis fruit/vegetable juices and salads treated by high pressure
      Potravinářství. čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: microbiology;fruit;vegetable;high pressure
      Druh sborníku: postkonferenční sborník
      Recenzováno: ano

      Změnila: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D., učo 2716. Změněno: 23. 6. 2009 12:33.
    5. TŘÍSKA, J, N VRCHOTOVÁ, M HOUŠKA, J STROHALM, J TOTUŠEK, D LEFNEROVÁ, P GŘESOVÁ a K LOUČKOVÁ. Sulforaphane content in vegetable juices of brassiceae family. In Vitamins. Pardubice. ISBN The abstr.book. 2005.
      Potravinářství. angličtina. Česká republika.
      Změnila: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D., učo 2716. Změněno: 8. 2. 2006 13:39.
    6. TŘÍSKA, J, N VRCHOTOVÁ, M HOUŠKA, J STROHALM, J TOTUŠEK, D LEFNEROVÁ, P GŘESOVÁ a K LOUČKOVÁ. Vliv zpracování a konzervace na obsah sulforafanu v brokolici a v ovocno-brokolicové šťávě. In XXXVI. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. Skalský dvůr u Bystřice nad Pernštejnem. ISBN poster. 2005.
      Potravinářství. čeština. Česká republika.
      Změnila: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D., učo 2716. Změněno: 8. 2. 2006 13:13.

    2004

    1. TŘÍSKA, Jan, Naděžda VRCHOTOVÁ, Marie KYSELÁKOVÁ, Josef BALÍK, Miroslav VEVERKA, Jiří TOTUŠEK a Danuše LEFNEROVÁ. The distribution of resveratrol and other phenolic compounds in the berries and stems of the red vine. In XXVIII th World congress of vine and wine. Vienna. s. 174-175. 2004.
      Název česky: Distribuce resveratrolu a dalších fenolických látek v bobulích a stopkách modrých hroznů.
      Název anglicky: The distribution of resveratrol and other phenolic compounds in the berries and stems of the red vine
      Analytická chemie, separace. čeština. Česká republika.
      Klíčová slova anglicky: phenolic compounds; resveratrol;

      Změnil: RNDr. Jiří Totušek, CSc., učo 850. Změněno: 25. 6. 2009 15:02.
    2. KYSELÁKOVÁ, Marie, Josef BALÍK, Miroslav VEVERKA, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jiří TOTUŠEK a Danuše LEFNEROVÁ. The influence of the grapevine treatment on the content of resveratrol and other phenolic compounds. In XXVIII th World congress of vine and wine. Vienna. s. 173-174. 2004.
      Analytická chemie, separace. angličtina. Rakousko.
      Změnila: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D., učo 2716. Změněno: 22. 3. 2005 11:36.
    3. LEFNEROVÁ, Danuše. Využití bakteriálních testů v prevenci rizika látek s genotoxickými účinky. Disertační práce. Brno: MU, LF, Ústav preventivního lékařství. 165 s. 2004.
      Hygiena. čeština. Česká republika.
      Změnila: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D., učo 2716. Změněno: 21. 3. 2005 13:15.

    2003

    1. LEFNEROVÁ, Danuše, Jiří TOTUŠEK, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ, Lucie BURDOVÁ, Lada MAREČKOVÁ a Vladislava ZAVADILOVÁ. Antimutagenní potenciál polyfenolických sloučenin obsažených v révových vínech. In Aktuální problematika genetické toxikologie. Brno: NCO NZO. s. 35-36. ISBN 80-7013-381-3. 2003.
      Název česky: Antimutagenní potenciál polyfenolických sloučenin obsažených v révových vínech
      Název anglicky: Antimutagenic activity of polyphenols contained in wines
      RIV/00216224:14110/03:00030927 Stať ve sborníku. Genetika a molekulární biologie. čeština. Česká republika.
      Lefnerová, Danuše (203 Česká republika) -- Totušek, Jiří (203 Česká republika, garant) -- Tříska, Jan (203 Česká republika) -- Vrchotová, Naděžda (203 Česká republika) -- Burdová, Lucie (203 Česká republika) -- Marečková, Lada (203 Česká republika) -- Zavadilová, Vladislava (203 Česká republika)
      Klíčová slova anglicky: antimutagenic activity;polyphenols;wines
      Druh sborníku: předkonferenční sborník
      Recenzováno: ano

      Změnila: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D., učo 2716. Změněno: 23. 6. 2009 15:06.
    2. TOTUŠEK, Jiří a Danuše LEFNEROVÁ. Hodnocení antimutagenního potenciálu resveratrolu krátkodobými testy mutagenity. In Víno a zdraví. Masarykova universita, Lékařská fakulta, 2003.
      Hygiena. čeština. Česká republika.
      Změnila: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D., učo 2716. Změněno: 23. 3. 2005 11:48.
    3. LEFNEROVÁ, Danuše a Jan ŠIMŮNEK. Knižní fondy - Mikroklima a jeho ovlivňování. Brno: Moravská zemská knihovna. 60 s. ISBN 80-7051-150-8. 2003.
      Název česky: Knižní fondy - Mikroklima a jeho ovlivňování
      Hygiena. čeština. Česká republika.
      Změnila: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D., učo 2716. Změněno: 26. 10. 2005 15:02.
    4. KYSELÁKOVÁ, Marie, Josef BALÍK, Miroslav VEVERKA, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jiří TOTUŠEK a Danuše LEFNEROVÁ. Resveratrol v červených vínech. Vinařský obzor. Velké Bílovice: Svaz vinařů ČR, 7-8, s. 357-358. ISSN 1212-78-84. 2003.
      Hygiena. čeština. Česká republika.
      Změnila: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D., učo 2716. Změněno: 21. 3. 2005 12:52.
    5. KYSELÁKOVÁ, Marie, Josef BALÍK, Miroslav VEVERKA, Antonín KLÁSEK, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jiří TOTUŠEK a Danuše LEFNEROVÁ. Vliv maceračních postupů na obsah resveratrolu a celkovou jakost červených vín. Vinařský obzor. Velké Bílovice: Svaz vinařů ČR, 7-8, s. 355-356. ISSN 1212-78-84. 2003.
      Hygiena. čeština. Česká republika.
      Změnila: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D., učo 2716. Změněno: 21. 3. 2005 12:36.

    2002

    1. LEFNEROVÁ, Danuše, Jiří TOTUŠEK, Jan TŘÍSKA a Aleš HEYBERGER. Hodnocení mutagenity pitné vody Amesovým testem užitím kontinuální extrakce kapalina-kapalina. In Aktuální problematika genetické toxikologie. Brno: IDVPZ. s. 33-33. ISBN 80-7013-364-3. 2002.
      Hygiena. čeština. Česká republika.
      Změnila: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D., učo 2716. Změněno: 18. 3. 2005 10:57.
    2. TŘÍSKA, Jan, Aleš HEYBERGER, Jiří TOTUŠEK a Danuše LEFNEROVÁ. Kontinuální extrakce polyaromatických uhlovodíků z vody a hodnocení mutagenity extraktů Amesovým testem. Vodní hospodářství : vědeckotechnický měsíčník. Praha: Státní zemědělské nakladatelství, roč. 52, č. 5, s. 123-126. ISSN 1211-0760. 2002.
      Hygiena. čeština. Česká republika.
      Změnila: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D., učo 2716. Změněno: 21. 3. 2005 14:13.
    3. TŘÍSKA, Jan, Marie KYSELÁKOVÁ, Jiří TOTUŠEK, Naděžda VRCHOTOVÁ, Danuše LEFNEROVÁ, Josef BALÍK a Miroslav VEVERKA. Phenolic compounds in Moravian red wines. In XXVII th world congress of wine and vine. Bratislava, 2002.
      Analytická chemie, separace. angličtina. Slovensko.
      Změnila: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D., učo 2716. Změněno: 23. 3. 2005 11:59.
    4. TŘÍSKA, Jan, Marie KYSELÁKOVÁ, Jiří TOTUŠEK, Naděžda VRCHOTOVÁ, Danuše LEFNEROVÁ, Josef BALÍK a Miroslav VEVERKA. Resveratrol in Moravian red wines. In XXVII th World congress of wine and vine. Bratislava, 2002.
      Analytická chemie, separace. angličtina. Slovensko.
      Změnila: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D., učo 2716. Změněno: 22. 3. 2005 13:04.
    5. TŘÍSKA, Jan, Marie KYSELÁKOVÁ, Jiří TOTUŠEK, Naděžda VRCHOTOVÁ, Danuše LEFNEROVÁ, Josef BALÍK a Miroslav VEVERKA. Resveratrol in Moravian wines. In Euro Conference- Modern Analytical Methods for Food and Beverage Authentication II. Lednice, 2002.
      Analytická chemie, separace. angličtina. Česká republika.
      Změnila: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D., učo 2716. Změněno: 23. 3. 2005 11:27.

    2001

    1. TŘÍSKA, Jan, Aleš HEYBERGER, Jiří TOTUŠEK, Danuše LEFNEROVÁ a Naděžda VRCHOTOVÁ. Extrakce organických látek z vody a hodnocení mutagenního potenciálu. In Pitná voda. České Budějovice: W a ET Team. s. 241-246. ISBN 80-238-7058-0. 2001.
      Hygiena. čeština. Česká republika.
      Změnila: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D., učo 2716. Změněno: 22. 3. 2005 10:35.

    2000

    1. KACHLÍK, Petr, Anna KLIMOVÁ, Halina MATĚJOVÁ, Danuše LEFNEROVÁ a Jan ŠIMŮNEK. Co a jak se dozvídají posluchači Pedagogické fakulty Masarykopvy univerzity v Brně v předmětu "Základy zdravotních nauk". In XXVIII. Ostravské dny dětí a dorostu. Praha: KHS Ostrava. s. 240-244. 1. ISBN 80 7071 149 3. 2000.
      Pedagogika a školství. čeština. Česká republika.
      Změnil: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc., učo 1007. Změněno: 16. 1. 2001 17:41.
    2. ŠIMŮNEK, Jan, Danuše LEFNEROVÁ a Vladislava ZAVADILOVÁ. Hodnocení mikrobiologické čistoty v zařízeních společného stravování v rámci výuky studentů LF na ÚPL. In Aktuální problematika mikrobiologie potravin II. 1. vyd. Liblice-Byšice: Československá mikrobiologická společnost. s. 127-130. 1. 2000.
      Hygiena. čeština. Česká republika.
      Změnil: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc., učo 1007. Změněno: 16. 1. 2001 17:51.
    3. HLADÍKOVÁ, Radka, Ivana MÁROVÁ, Danuše LEFNEROVÁ a Zdena POKORNÁ. Stanovení genotoxických účinků plísní izolovaných z potravin a jejich potlačení některými karotenoidy. In Sborník společnosti pro mutagenezi v zevním prostředí. 1. vyd. Brno: IDVPZ. s. 35. 2000.
      Název anglicky: Determination genotoxic effects of molds isolated from foods and their inhibition by some carotenoids
      Hygiena. čeština. Česká republika.
      Změnila: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D., učo 2716. Změněno: 22. 1. 2001 14:38.

    1999

    1. HUSÁKOVÁ, Martina, Monika KRČMÁŘOVÁ, Danuše LEFNEROVÁ a Jan ŠIMŮNEK. Genotoxicita termorezistentních plísní izolovaných z čajů. In Aktuální problematika mikrobiologie potravin. 1. vyd. Liblice-Byšice: Československá mikrobiologická společnost. s. 132-134. 1. 1999.
      Změnil: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc., učo 1007. Změněno: 16. 1. 2001 18:17.
    2. LEFNEROVÁ, Danuše a Jan ŠIMŮNEK. Plísně v potravinách a jejich genotoxické riziko. In Sborník z 22.pracovních dnů společnosti pro mutagenezi v zevním prostředí:nové poznatky v genetické toxikologii. 1. vyd. Brno: IDVPZ. s. 19. 1999.
      Název anglicky: The fungi in food and their genotoxic risk
      RIV: Stať ve sborníku. Hygiena. čeština. Česká republika.
      Změnila: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D., učo 2716. Změněno: 21. 12. 1999 12:29.
    3. LEFNEROVÁ, Danuše a Jan ŠIMŮNEK. Plísně v potravinách a jejich genotoxické riziko,závěr.zptráva grantu FRVŠ. 1. vyd. Brno: LF MU. 12 s. 1999.
      Název anglicky: The fungi in food and their genotoxic risk
      RIV: Výzkumná zpráva. Hygiena. čeština. Česká republika.
      Změnila: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D., učo 2716. Změněno: 21. 12. 1999 12:22.

    1998

    1. ŠIMŮNEK, Jan, Danuše LEFNEROVÁ, Martin KRUŠINA, Martina HUSÁKOVÁ, Monika KRČMÁŘOVÁ, Kristýna SOPOUCHOVÁ, Dita KELLNEROVÁ, Markéta HOŘÁKOVÁ, Helena SKALNÍKOVÁ a Anna BALDERMANNOVÁ. Plísně v potravinách a jejich genotoxické riziko. 1. vyd. Brno: FRVŠ. 30 s. 1998.
      Název anglicky: Molds in foods and their genotoxic hazard
      RIV: Výzkumná zpráva. Hygiena. čeština. Česká republika.
      Změnil: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc., učo 1007. Změněno: 29. 4. 1999 13:13.
Zobrazeno: 20. 4. 2024 07:42