Masaryk University

Publication Records

česky | in English

Filter publications

    2023

    1. ZELENKOVÁ, Veronika, Martin KROBOT, Victoria Hazelette HAWK, Zlata KAPOUNOVÁ, Anna BARTOŠKOVÁ and Kamila JANČEKOVÁ. Development and validation of food and nutrition literacy survey. In 16th European Public Health Conference 2023. 2023. ISSN 1101-1262. Available from: https://dx.doi.org/10.1093/eurpub/ckad160.1677.

    2022

    1. JANČEKOVÁ, Kamila, Martin KROBOT, Zlata KAPOUNOVÁ, Veronika SPÁČILOVÁ, Eliška SELINGER, Anna OUŘADOVÁ and Jan GOJDA. Hodnocení nutriční a potravinové gramotnosti (Nutrition and food literacy assessment). Hygiena. Nakladatelske Stredisko CLSJE Purkyne, 2022, vol. 67, No 3, p. 107-113. ISSN 1802-6281. Available from: https://dx.doi.org/10.21101/hygiena.a1817.
    2. KROBOT, Martin, Veronika SPÁČILOVÁ, Kamila JANČEKOVÁ and Zlata KAPOUNOVÁ. Nutrition care process in documentation of nutrition care among patients of outpatient dietetics counselling office. In Evidence implementation in clinical practice. 2022.
    3. SIVUĽKOVÁ, Katarína and Kamila JANČEKOVÁ. Systém školního stravování v Austrálii. Výživa a potraviny: Zpravodaj pro školní a dietní stravování. 2022, vol. 77, No 4. ISSN 1211-846X.
    4. SIVUĽKOVÁ, Katarína and Kamila JANČEKOVÁ. Systém školního stravování v Brazílii. Výživa a potraviny: Zpravodaj pro školní a dietní stravování. 2022, vol. 77, p. 16. ISSN 1211-846X.
    5. SIVUĽKOVÁ, Katarína and Kamila JANČEKOVÁ. Systém školního stravování ve Velké Británii. Výživa a potraviny: Zpravodaj pro školní a dietní stravování. 2022, vol. 77, p. 17-18. ISSN 1211-846X.
    6. SIVUĽKOVÁ, Katarína and Kamila JANČEKOVÁ. Školní stravování ve Finsku. Výživa a potraviny: Zpravodaj pro školní a dietní stravování. 2022, vol. 77, p. 16-17. ISSN 1211-846X.

    2021

    1. KROBOT, Martin, Kamila JANČEKOVÁ, Zlata KAPOUNOVÁ, Veronika SPÁČILOVÁ and Victoria Hazelette HAWK. Acceptance of Dietitians and Their Job Satisfaction in Acute Care Settings in Czech Republic: Preliminary Results. In 13th European Congress of Dietetics, 26-30 October 2021. 2021. ISSN 0250-6807. Available from: https://dx.doi.org/10.1159/000519655.
    2. JANČEKOVÁ, Kamila and Zlata KAPOUNOVÁ. FENS Summer School 2020. Výživa a potraviny. 2021, roč. 76, No 1, p. 26-27. ISSN 1211-846X.
    3. JANČEKOVÁ, Kamila. Mýtus o mléce - skutečně mléko zahleňuje? Výživa a potraviny. Výživaservis s.r.o., 2021, vol. 75, No 1, p. 6. ISSN 1211-846X.
    4. KROBOT, Martin, Kamila JANČEKOVÁ, Zlata KAPOUNOVÁ, Veronika SPÁČILOVÁ and Victoria Hazelette HAWK. Problémy nutriční péče očima nutričních terapeutů: předběžné výsledky kvalitativního výzkumu (Problems of nutrition care as perceived by dietitians: preliminary results of qualitative research). In XXXVII. mezinárodní kongres SKVIMP. 2021. ISBN 978-80-7177-031-2.
    5. PROCHÁZKOVÁ, Dagmar, Zlata KAPOUNOVÁ, Julie DOBROVOLNÁ, Zdeněk DOLEŽEL, Irena HALUZOVÁ, Eliška HLOUŠKOVÁ, Kateřina HORTOVÁ, Petr JABANDŽIEV, Kamila JANČEKOVÁ, Jana JANČÍKOVÁ, Hana JIČÍNSKÁ, Tomáš JIMRAMOVSKÝ, Petra KONEČNÁ, Petr LOKAJ, Halina MATĚJOVÁ, Leona MUŽÍKOVÁ, Jan PAPEŽ, Jakub PECL, Tomáš PRUŠA, Ondřej RYBNÍČEK, Kateřina SLABÁ, Veronika SUCHODOLOVÁ, Jiří ŠTARHA, Jiří TŮMA, Milan URÍK, Ondřej ZVĚŘINA and Denisa BEZDĚKOVÁ. Výživa dětí. Brno: Lékařská fakulta Masarykovy Univerzity, 2021, 248 pp. ISBN 978-80-210-9846-6.

    2020

    1. JANČEKOVÁ, Kamila. Co jsou to Atwater faktory a jak souvisí s energetickou hodnotou potravin? Výživa a potraviny. Výživaservis s.r.o., 2020, vol. 75, No 5, p. 71. ISSN 1211-846X.
    2. JANČEKOVÁ, Kamila. Nekonečný příběh soli (The neverending story of salt). Výživa a potraviny. Výživaservis s.r.o., 2020, roč. 75, No 2, p. 27. ISSN 1211-846X.
    3. JANČEKOVÁ, Kamila. Ořechy v redukční dietě? Výživa a potraviny. Výživaservis s.r.o., 2020, vol. 75, p. 66-67. ISSN 1211-846X.

    2019

    1. JANČEKOVÁ, Kamila. Chyby při zjišťování přívodu energie a živin (Measurement error in energy and nutriet intake assessment). Výživa a potraviny. Výživaservis s.r.o., 2019, vol. 74, No 6, p. 142-143. ISSN 1211-846X.
    2. JANČEKOVÁ, Kamila, Zlata KAPOUNOVÁ and Markéta HAŠOVÁ. Vitamin B12 u těhotných a kojících žen s veganským způsobem stravování (Vitamin B12 in pregnant and lactating women on vegan diet.). Výživa a potraviny. Výživaservis s.r.o., 2019, vol. 74, No 1, p. 11-14. ISSN 1211-846X.
    3. JANČEKOVÁ, Kamila. Zjištěné údaje o přívodu energie a živin – dá se na ně spolehnout? In Spektrem nutriční péče. 2019.

    2018

    1. JANČEKOVÁ, Kamila. Pitný režim dětí v létě. Výživa a potraviny. Výživaservis s.r.o., 2018, roč. 73, No 4, p. 59. ISSN 1211-846X.

    2011

    1. POSLUŠNÁ, Kamila. Faktory prostředí ovlivňující výživové chování dětí v průběhu jejich vývoje. Výživa a potraviny. Výživaservis s.r.o., 2011, vol. 66, No 1, p. 4-5 příl., 2 pp. ISSN 1211-846X.
    2. BŘEZKOVÁ, Veronika, Kamila JANČEKOVÁ and Jitka POKORNÁ. Zdravé a rychlé večeře pro školáky. 1st ed. Brno: Computer Press a.s., 2011, 136 pp. Otázky ke zdravovědné literatuře. ISBN 978-80-251-3153-4.

    2009

    1. POSLUSNA, Kamila, Jiří RUPRICH, Jeanne DE VRIES, Marie JAKUBIKOVA and Pieter VAN´T VEER. Misreporting of energy and micronutrient intake estimated by food records and 24 hour recalls, control and adjustment methods in practice. British Journal of Nutrition. Cambridge: Cambridge University Press, 2009, vol. 101, suppl. 2, p. 73-85. ISSN 0007-1145.

    2008

    1. POSLUŠNÁ, Kamila, Veronika BŘEZKOVÁ and Halina MATĚJOVÁ. Rizikové faktory osteoporózy - znalosti a chování dospívajících dívek (Osteoporosis risk factors - knowledge and practices among adolescent females). Výživa a potraviny. Praha: Společnost pro výživu, 2008, vol. 63, No 6, p. 155-157. ISSN 1211-846X.
    2. POSLUŠNÁ, Kamia, Halina MATĚJOVÁ and Veronika BŘEZKOVÁ. Rizikové faktory osteoporózy - znalosti a chování dospívajících dívek. (Osteoporosis risk factors - knowledge and practices among adolescent females). In Přehled anotací 3. konference Škola a zdraví 21 - School and Health 21. Vyd. 1., č.3. Brno: MSD ve spolupráci s PdF MU Brno, 2008, p. 211 – 220. ISBN 978-80-86633-98-5.
    3. FIALA, J, L KUKLA and K POSLUŠNÁ. Stravovací návyky a zvyklosti 11-letých dětí (Eating Habits and Tendencies in 11-year-old Children). Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní stravování. Praha, 2008, vol. 63, No 4, p. 60-61. ISSN 1211-846X.
    4. FIALA, J, L KUKLA and K POSLUŠNÁ. Struktura stravy 11-letých dětí - studie ELSPAC (The Diet Structure of 11-year-old Children - the ELSPAC Study). Československá pediatrie. 2008, vol. 63, No 9, p. 481-490. ISSN 0069-2328.
    5. RUPRICH, Jiří, Marie JAKUBIKOVÁ and Kamila POSLUŠNÁ. Význam chyb při zjišťování spotřeby potravin: „misreporting.“ (Consequences of errors in dietary intake assessment: "misreporting".). In 13. konference Monitoringu - Zdraví a životní prostředí. 2008.
Display details
Displayed: 9/5/2024 00:58