Masaryk University

Publication Records

česky | in English

Filter publications

    2021

    1. ULČÁK, Zbyněk. Potkan je bratrancem Mickey Mouse (The rat is a Mickey Mouse cousin). 1st ed. Drnovice: Spolek Drnka, 2021. ISBN 978-80-904591-7-5.

    2015

    1. ULČÁK, Zbyněk. Život je černý i bílý. 1st ed. Drnovice: Drnka, 2015. ISBN 978-80-904591-4-4.

    2009

    1. KRUZLICOVA, Dasa, Jan MOCÁK, Branko BALLA, Jan PETKA, Marta FARKOVÁ and Josef HAVEL. Classification of Slovak white wines using artificial neural networks and discriminant techniques. Food Chemistry. 2008 Elsevier Ltd, 2009, vol. 112, No 4, 7 pp. ISSN 0308-8146.

    2008

    1. TOTUŠEK, Jiří, Danuše LEFNEROVÁ, Marie KYSELÁKOVÁ, Josef BALÍK, Jaromír VEVERKA, Jan TŘÍSKA and Naděžda VRCHOTOVÁ. Antimutagenic activity of raw materials and by-products from production of grape wines. Czech J.Food Sci. Prague: Istitute of Agriculture and Food Inform, 2008, vol. 26, Special Is, p. S 55 - S59, 5 pp. ISSN 1212-1800.
    2. TOTUŠEK, Jiří, Danuše LEFNEROVÁ, Marie KYSELÁKOVÁ, Josef BALÍK, Jaromír VEVERKA, Jan TŘÍSKA and Naděžda VRCHOTOVÁ. Antimutagenní aktivita surovin a vedlejšího produktu při výrobě révových vín (Antimutagenic activity of raw materials and by-products by production of grape wines). In Kvalita moravských a českých vín a jejich budoucnost. MZLU Brno: MZLU Brno, 2008, 4 pp. ISBN 978-80-7375-208-8.
    3. LEFNEROVÁ, Danuše, Jiří TOTUŠEK, Marie KYSELÁKOVÁ, Josef BALÍK, Jaromír VEVERKA, Jan TŘÍSKA and Naděžda VRCHOTOVÁ. Antimutagenní aktivita surovin a vedlejšího produktu při výrobě révových vín (Antimutagenic activity of raw materials and by-products from production of grape wines). In Aktuální problematika genetické toxikologie. NCO NZO Brno: NCO NZO, 2008, p. 87 -88. ISBN 978-80-7013-474-0.
    4. BALÍK, Josef, Marie KYSELÁKOVÁ, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jaromír VEVERKA, Pavel HÍC, Jiří TOTUŠEK and Danuše LEFNEROVÁ. Fenolické látky v technologii vína (Phenolic compounds in wine technology). In Kvalita moravských a českých vín a jejich budoucnost. MZLU Brno: MZLU Brno, 2008, 11 pp. ISBN 978-80-7375-208-8.
    5. KOUDELKA, Zdeněk. Mešní víno před soudem (The Masswine before the Court). Vinařský obzor. Velké Bílovice: Svaz vinařů ČR, 2008, vol. 2008, No 3, p. 94-95. ISSN 1212-7884.
    6. KNÁPEK, Jan, Pavel ŠABATA and Dagmar VOŠMEROVÁ. Stanovení prvků ve víně atomovou absorpční spektrometrií (Determination of elements in wine by atomic absorption spectrometry). In Sborník příspěvků XXXIX. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. Praha: Výzkumný ústav potravinářský Praha, 2008, p. 279-281. ISSN 1802-1433.

    2006

    1. CHOCHOLÁČ, Bronislav. Víno na dvoře nejvyššího zemského komorníka koncem 17. století (Wine at the court of “Lord Chamberlain of Moravia” in late 17th century). In Dějiny vinařství na Moravě. 1st ed. Brno: Moravský zemský archiv v Brně, 2006, p. 141-147. ISBN 80-86931-08-0.

    2005

    1. PAZOUREK, Jiří, Dagmar GAJDOŠOVÁ, Miroslava SPANILÁ, Marta FARKOVÁ, Klára NOVOTNÁ and Josef HAVEL. Analysis of polyphenols in wines: correlation between total polyphenolic content and antioxidant potential from photometric measurements. Prediction of cultivars and vintage from capillary zone electrophoresis fingerprints using artificial neural network. Journal of Chromatography A. Elsevier B.V., 2005, vol. 1081, No 1, p. 48-54. ISSN 0021-9673.
    2. ČMELÍK, Jiří, Jiří MACHÁT, Eva NIEDOBOVÁ, Vítězslav OTRUBA and Viktor KANICKÝ. Determination of free and total sulphur dioxide in wine samples by vapour generation inductively coupled plasma optical emission spectrometry. In International Conference of Inorganic Enviromental Analysis - Proceedings of the 4th Conference. Pardubice: Spektroskopická společnost J.M.Marci, Univerzita Pardubice, 2005, p. 129-133, 4 pp.
    3. ČMELÍK, Jiří, Jiří MACHÁT, Eva NIEDOBOVÁ, Vítězslav OTRUBA and Viktor KANICKÝ. Determination of free and total sulphur dioxide in wine samples by vapour generation inductively coupled plasma optical emission spectrometry. Analytical and Bioanalytical Chemistry. Heidelberg: Springer, 2005, 383/2005, No 3, p. 483-488. ISSN 1618-2642.
    4. ČMELÍK, Jiří, Jiří MACHÁT, Eva NIEDOBOVÁ, Viktor KANICKÝ and Vítězslav OTRUBA. Vapour - generation inductively coupled plasma optical emission spectrometry in determination of free and total sulphur dioxide in wine. In European winter conference on plasma spectrochemistry 2005. Budapest (Hungary): Corvinus University of Budapest, 2005, p. 48M, 1 pp.

    2004

    1. ČMELÍK, Jiří, Jiří MACHÁT, Eva NIEDOBOVÁ, Vítězslav OTRUBA and Viktor KANICKÝ. Stanovení volného a celkového SO2 ve vzorcích vína metodou ICP-OES ve spojení s generováním těkavých sloučenin (Determination of free and total SO2 in wines using ICP-OES and vapour-generation). In Mikroelementy 2004. Český Těšín: 2 THETA, 2004, p. 16-26. ISBN 80-86380-24-6.

    2003

    1. MACHÁT, Jiří, Eva NIEDOBOVÁ, Vítězslav OTRUBA and Viktor KANICKÝ. Stanovení oxidu siřičitého ve víně optickou emisní spektrometrií s indukčně vázaným plazmatem (Determination of sulfur dioxide in wine by inductively coupled plasma - optical emission spectrometry). In Sborník abstrakt příspěvků, 12. spektroskopická konference. Praha: VŠCHT Praha, 2003, p. 40-40.

    2002

    1. DOBIÁŠOVÁ, Zuzana, Jiří PAZOUREK and Josef HAVEL. Simultaneous determination of trans-resveratrol and sorbic acid in wine by capillary zone electrophoresis. Electrophoresis. Weinheim: WILEY-VCH Verlag GmbH, 2002, vol. 23, No 2, p. 263-267. ISSN 0173-0835.

    2001

    1. PAZOUREK, Jiří and Josef HAVEL. Je víno zdravé? Resveratrol ano (Is wine healthful? Resveratrol is.). Praha: Vesmír, 2001, 2 pp. Vesmír 80(2), 374.
    2. PAZOUREK, Jiří, Zuzana DOBIÁSOVÁ and Josef HAVEL. Resveratrol - elixír života ve víně? (Resveratrol - an elixir of life in wine?). Velké Bílovice: ČMVVU - Vinařský obzor, 2001, 2 pp. Vinařský obzor, 94/2.
    3. RODRÍGUES-DELGADO, M.A., Sabina MALOVANÁ, J.P. PERÉZ and T. BORGES. Separation of phenolic compounds by high-performance liquid chromatography with absorbance and fluorimetric detection. Journal of Chromatography A. 2001, No 912, p. 249-257.

    2000

    1. PAZOUREK, Jiří, Alma Luísa REVILLA VÁZQUEZ, Guillermo GONZALEZ and Josef HAVEL. Separation of Polyphenols in Canary Islands Wine by Capillary Zone Electrophoresis without Preconcentration. Journal of Chromatography A. 2000, vol. 874, No 1, p. 111-119. ISSN 0021-9606.
Display details
Displayed: 13/7/2024 08:03