Masarykova univerzita

Výpis publikací

česky | in English

Filtrování publikací

    2021

    1. ULČÁK, Zbyněk. Potkan je bratrancem Mickey Mouse. 1. vyd. Drnovice: Spolek Drnka, 2021. ISBN 978-80-904591-7-5.

    2015

    1. ULČÁK, Zbyněk. Život je černý i bílý. 1. vyd. Drnovice: Drnka, 2015. ISBN 978-80-904591-4-4.

    2009

    1. KRUZLICOVA, Dasa, Jan MOCÁK, Branko BALLA, Jan PETKA, Marta FARKOVÁ a Josef HAVEL. Classification of Slovak white wines using artificial neural networks and discriminant techniques. Food Chemistry. 2008 Elsevier Ltd, 2009, roč. 112, č. 4, 7 s. ISSN 0308-8146.

    2008

    1. TOTUŠEK, Jiří, Danuše LEFNEROVÁ, Marie KYSELÁKOVÁ, Josef BALÍK, Jaromír VEVERKA, Jan TŘÍSKA a Naděžda VRCHOTOVÁ. Antimutagenic activity of raw materials and by-products from production of grape wines. Czech J.Food Sci. Prague: Istitute of Agriculture and Food Inform, 2008, roč. 26, Special Is, s. S 55 - S59, 5 s. ISSN 1212-1800.
    2. TOTUŠEK, Jiří, Danuše LEFNEROVÁ, Marie KYSELÁKOVÁ, Josef BALÍK, Jaromír VEVERKA, Jan TŘÍSKA a Naděžda VRCHOTOVÁ. Antimutagenní aktivita surovin a vedlejšího produktu při výrobě révových vín. In Kvalita moravských a českých vín a jejich budoucnost. MZLU Brno: MZLU Brno, 2008, 4 s. ISBN 978-80-7375-208-8.
    3. LEFNEROVÁ, Danuše, Jiří TOTUŠEK, Marie KYSELÁKOVÁ, Josef BALÍK, Jaromír VEVERKA, Jan TŘÍSKA a Naděžda VRCHOTOVÁ. Antimutagenní aktivita surovin a vedlejšího produktu při výrobě révových vín. In Aktuální problematika genetické toxikologie. NCO NZO Brno: NCO NZO, 2008, s. 87 -88. ISBN 978-80-7013-474-0.
    4. BALÍK, Josef, Marie KYSELÁKOVÁ, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jaromír VEVERKA, Pavel HÍC, Jiří TOTUŠEK a Danuše LEFNEROVÁ. Fenolické látky v technologii vína. In Kvalita moravských a českých vín a jejich budoucnost. MZLU Brno: MZLU Brno, 2008, 11 s. ISBN 978-80-7375-208-8.
    5. KOUDELKA, Zdeněk. Mešní víno před soudem. Vinařský obzor. Velké Bílovice: Svaz vinařů ČR, 2008, roč. 2008, č. 3, s. 94-95. ISSN 1212-7884.
    6. KNÁPEK, Jan, Pavel ŠABATA a Dagmar VOŠMEROVÁ. Stanovení prvků ve víně atomovou absorpční spektrometrií. In Sborník příspěvků XXXIX. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. Praha: Výzkumný ústav potravinářský Praha, 2008, s. 279-281. ISSN 1802-1433.

    2006

    1. CHOCHOLÁČ, Bronislav. Víno na dvoře nejvyššího zemského komorníka koncem 17. století. In Dějiny vinařství na Moravě. 1. vyd. Brno: Moravský zemský archiv v Brně, 2006, s. 141-147. ISBN 80-86931-08-0.

    2005

    1. PAZOUREK, Jiří, Dagmar GAJDOŠOVÁ, Miroslava SPANILÁ, Marta FARKOVÁ, Klára NOVOTNÁ a Josef HAVEL. Analysis of polyphenols in wines: correlation between total polyphenolic content and antioxidant potential from photometric measurements. Prediction of cultivars and vintage from capillary zone electrophoresis fingerprints using artificial neural network. Journal of Chromatography A. Elsevier B.V., 2005, roč. 1081, č. 1, s. 48-54. ISSN 0021-9673.
    2. ČMELÍK, Jiří, Jiří MACHÁT, Eva NIEDOBOVÁ, Vítězslav OTRUBA a Viktor KANICKÝ. Determination of free and total sulphur dioxide in wine samples by vapour generation inductively coupled plasma optical emission spectrometry. In International Conference of Inorganic Enviromental Analysis - Proceedings of the 4th Conference. Pardubice: Spektroskopická společnost J.M.Marci, Univerzita Pardubice, 2005, s. 129-133, 4 s.
    3. ČMELÍK, Jiří, Jiří MACHÁT, Eva NIEDOBOVÁ, Vítězslav OTRUBA a Viktor KANICKÝ. Determination of free and total sulphur dioxide in wine samples by vapour generation inductively coupled plasma optical emission spectrometry. Analytical and Bioanalytical Chemistry. Heidelberg: Springer, 2005, roč. 383/2005, č. 3, s. 483-488. ISSN 1618-2642.
    4. ČMELÍK, Jiří, Jiří MACHÁT, Eva NIEDOBOVÁ, Viktor KANICKÝ a Vítězslav OTRUBA. Vapour - generation inductively coupled plasma optical emission spectrometry in determination of free and total sulphur dioxide in wine. In European winter conference on plasma spectrochemistry 2005. Budapest (Hungary): Corvinus University of Budapest, 2005, s. 48M, 1 s.

    2004

    1. ČMELÍK, Jiří, Jiří MACHÁT, Eva NIEDOBOVÁ, Vítězslav OTRUBA a Viktor KANICKÝ. Stanovení volného a celkového SO2 ve vzorcích vína metodou ICP-OES ve spojení s generováním těkavých sloučenin. In Mikroelementy 2004. Český Těšín: 2 THETA, 2004, s. 16-26. ISBN 80-86380-24-6.

    2003

    1. MACHÁT, Jiří, Eva NIEDOBOVÁ, Vítězslav OTRUBA a Viktor KANICKÝ. Stanovení oxidu siřičitého ve víně optickou emisní spektrometrií s indukčně vázaným plazmatem. In Sborník abstrakt příspěvků, 12. spektroskopická konference. Praha: VŠCHT Praha, 2003, s. 40-40.

    2002

    1. DOBIÁŠOVÁ, Zuzana, Jiří PAZOUREK a Josef HAVEL. Simultaneous determination of trans-resveratrol and sorbic acid in wine by capillary zone electrophoresis. Electrophoresis. Weinheim: WILEY-VCH Verlag GmbH, 2002, roč. 23, č. 2, s. 263-267. ISSN 0173-0835.

    2001

    1. PAZOUREK, Jiří a Josef HAVEL. Je víno zdravé? Resveratrol ano. Praha: Vesmír, 2001, 2 s. Vesmír 80(2), 374.
    2. PAZOUREK, Jiří, Zuzana DOBIÁSOVÁ a Josef HAVEL. Resveratrol - elixír života ve víně? Velké Bílovice: ČMVVU - Vinařský obzor, 2001, 2 s. Vinařský obzor, 94/2.
    3. RODRÍGUES-DELGADO, M.A., Sabina MALOVANÁ, J.P. PERÉZ a T. BORGES. Separation of phenolic compounds by high-performance liquid chromatography with absorbance and fluorimetric detection. Journal of Chromatography A. 2001, č. 912, s. 249-257.

    2000

    1. PAZOUREK, Jiří, Alma Luísa REVILLA VÁZQUEZ, Guillermo GONZALEZ a Josef HAVEL. Separation of Polyphenols in Canary Islands Wine by Capillary Zone Electrophoresis without Preconcentration. Journal of Chromatography A. 2000, roč. 874, č. 1, s. 111-119. ISSN 0021-9606.
Zobrazit podrobně
Zobrazeno: 7. 10. 2024 23:20