Masarykova univerzita

Výpis publikací

česky | in English

Filtrování publikací

    2008

    1. BALÍK, Josef, Marie KYSELÁKOVÁ, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jaromír VEVERKA, Pavel HÍC, Jiří TOTUŠEK a Danuše LEFNEROVÁ. Fenolické látky v technologii vína. In Kvalita moravských a českých vín a jejich budoucnost. MZLU Brno: MZLU Brno, 2008, 11 s. ISBN 978-80-7375-208-8.
    2. CHVÁTALOVÁ, Kateřina, Iva SLANINOVÁ, Lenka BŘEZINOVÁ a Jiří SLANINA. Influence of dietary phenolic acids on redox status of iron: Ferrous iron autoxidation and ferric iron reduction. Food Chemistry. Elsevier Ltd., 2008, roč. 106, č. 2, s. 650-660. ISSN 0308-8146.
    3. BALÍK, Josef, Marie KYSELÁKOVÁ, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jaromír VEVERKA, Pavel HÍC, Jiří TOTUŠEK a Danuše LEFNEROVÁ. The changes of selected phenolic substances in wine technology. Czech J. Food Sci. Prague, 2008, roč. 26, Special Is, s. S3 -S12, 10 s. ISSN 1212-1800.

    2007

    1. ZENDULKA, Ondřej, Lucia ZAHRADNÍKOVÁ, Jan JUŘICA a Jiří TOTUŠEK. THE INFLUENCE OF POLYPHENOLIC EXTRACTS FROM GRAPE BYPRODUCTS ON THE METABOLIC ACTIVITY OF CYP1A2 IN HYPERCHOLESTEROLAEMIC RATS. Chemické listy. Praha: Česká společnost chemická, 2007, roč. 101, č. 14, s. 301s-303s, 3 s. ISSN 0009-2770.
    2. ZENDULKA, Ondřej, Lucia ZAHRADNÍKOVÁ a Jan JUŘICA. The influence of resveratrol on the activity of hepatic CYP450 isoenzymes in rat. In THE ABSTRACT BOOK, VITAMINS 2007. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2007, s. 191-192. ISBN 978-80-7194-937-4.
    3. ZENDULKA, Ondřej, Lucia ZAHRADNÍKOVÁ a Jan JUŘICA. Vliv polyfenolických extraktů z vinných matolin na aktivitu CYP 1A2 u potkanů s hypercholesterolemickou dietou. In Sborník abstrakt, 12. Mezioborová Česko-slovenská toxikologická konference. 1.vydání. Praha: Státní zdravotní ústav, 2007, s. 138. ISBN 978-80-7071-283-2.

    2006

    1. ZENDULKA, Ondřej, Lucia ZAHRADNÍKOVÁ a Jan JUŘICA. The effect of polyphenolic extract from grape byproducts on selected biochemical characteristics in rats. In Vitamins 2006, Health Ingredients Metabolism Analysis, The abstract book. Pardubice, Czech Republic: Ediční středisko Univerzity Pardubice, 2006, s. 142-143. ISBN 80-7194-855-1.
    2. ZENDULKA, Ondřej, Lucia ZAHRADNÍKOVÁ a Jiří TOTUŠEK. Vliv polyfenolických extraktů na myší L-fibroblasty. In Zborník prác, 56. Farmakologické dni 2006 v Bratislave, Farmakológia 2006. Bratislava, Slovenská republika: Peter Mačura-PEEM, Sokolíkova 11, Bratislava, Slovenská republika, 2006, s. 145-298. ISBN 80-89197-52-3.

    2005

    1. CHVÁTALOVÁ, Kateřina a Jií SLANINA. COMPARISON OF TWO KINETIC METHOD OF DETERMINATION OF ANTIRADICAL ACTIVITY USING 2,2-DIPHENYL-1-PICRYLHYDRAZYL. Chem. Listy. Praha: eská spolenost chemická, 2005, roč. 99, č. 5, s. 363. ISSN 0009-2770.
    2. CHVÁTALOVÁ, Kateřina a Jiří SLANINA. Interaction of Plant Polyphenols with Iron Ions. Chem. Listy. Praha: Česká společnost chemická, 2005, roč. 99, S, s. s287-s288, 2 s. ISSN 0009-2770.
    3. CHVÁTALOVÁ, Kateřina a Jiří SLANINA. Interakce rostlinných polyfenolů s ionty přechodných kovů. In Program a abstrakta 49. Studentská vědecká konference. 1. vyd. Brno: Lékařská fakulta Masarykovy univerzity v Brně, 2005, s. 18.
    4. MANDELOVÁ, Lucie. Polyfenoly: Rozdělení a zdroje v potravě. Výživa a potraviny. Praha: výživaservis s.r.o, 2005, roč. 60, č. 1, s. 11-14. ISSN 1211-846X.

    2004

    1. CHVÁTALOVÁ, Kateřina a Jiří SLANINA. Antiradikálová aktivita fenolických sloučenin a jejich vliv na redoxní stav železa. In 48. Studentská vědecká konference, Program a abstakta. Brno: Lékařská fakulta Masarykovy univerzity v Brně, 2004, s. 19-20.
    2. CHVÁTALOVÁ, Kateřina a Jiří SLANINA. Interaction of Plant Polyphenols with Iron Ions. In Vitamins 2004 - Targeted Nutritional Therapy. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2004, s. 168-168. ISBN 80-7194-644-3.
    3. CHVÁTALOVÁ, Kateřina a Jiří SLANINA. KINETIKA ZHÁŠENÍ RADIKÁLU 2,2-DIFENYL-1-PIKRYLHYDRAZYLU ROSTLINNÝMI POLYFENOLY. Chemické listy. Praha: Česká chemická společnost, 2004, roč. 98, č. 8, s. 679. ISSN 0009-2770.
    4. SLANINA, Jiří a Eva TÁBORSKÁ. Příjem, biologická dostupnost a metabolismus rostlinných polyfenolů u člověka. Chemické listy. Praha: Česká společnost chemická, 2004, roč. 98, č. 5, s. 239-245. ISSN 0009-2770.
    5. CHVÁTALOVÁ, Kateřina a Jiří SLANINA. Výběr radikálu pro kinetické stanovení antiradikálové aktivity. In MediFórum, Sborník abstakt. 1. vydání. Brno: Kongresové centrum Brno, a.s., 2004, s. 12. ISBN 80-86607-13-5.

    2003

    1. LEFNEROVÁ, Danuše, Jiří TOTUŠEK, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ, Lucie BURDOVÁ, Lada MAREČKOVÁ a Vladislava ZAVADILOVÁ. Antimutagenní potenciál polyfenolických sloučenin obsažených v révových vínech. In Aktuální problematika genetické toxikologie. Brno: NCO NZO, 2003, s. 35-36. ISBN 80-7013-381-3.

    2001

    1. SLANINA, Jiří a Eva TÁBORSKÁ. Biodostupnost polyfenolů z potravy. Praha: Výzkumný ústav rostlinné výroby Praha, 2001.
    2. PAZOUREK, Jiří a Josef HAVEL. Je víno zdravé? Resveratrol ano. Praha: Vesmír, 2001, 2 s. Vesmír 80(2), 374.
    3. PAZOUREK, Jiří, Zuzana DOBIÁSOVÁ a Josef HAVEL. Resveratrol - elixír života ve víně? Velké Bílovice: ČMVVU - Vinařský obzor, 2001, 2 s. Vinařský obzor, 94/2.

    2000

    1. PAZOUREK, Jiří, Alma Luísa REVILLA VÁZQUEZ, Guillermo GONZALEZ a Josef HAVEL. Separation of Polyphenols in Canary Islands Wine by Capillary Zone Electrophoresis without Preconcentration. Journal of Chromatography A. 2000, roč. 874, č. 1, s. 111-119. ISSN 0021-9606.
Zobrazit podrobně
Zobrazeno: 8. 11. 2024 20:23