BRÁZDOVÁ, Zuzana, Lenka VORLOVÁ and I. KARPÍŠKOVÁ. The antimicrobial activity of honeys produced in the Czech Republic. In CHABINIOKOVÁ, K. Czech Journal of Animal Science. Czech Republic, 2005, p. 376-384.
PTÁČEK, Vladimír. Hodnota medu pro výživu člověka (The value of hony for human nutrition.). Včelařství. Praha: Český svaz včelařů, 2003, 56 (137), No 8, p. 181. ISSN 0042-2924.
PTÁČEK, Vladimír. Jak vzniká med? (How does the honey originate.). Včelařství. Praha: Český svaz včelařů, 2003, 56 (137), 4; 5; 6;, p. 73; 97; 125. ISSN 0042-2924.
BLAŽEK, Václav. Honey in Cushitic and Omotic Languagues. Afrikanistische Arbeitspapiere. Köln: Institut für Afrikanistik, 1991, vol. 26, No 1, p. 37-66. ISSN 0178-725X.