Nacházíte se: » Úvodní stránka » Školství » Aktuálně » Stipendia SMO

Stipendia SMO

Zastupitelstvo Statutárního města Opavy schválilo finanční podporu vynikajícím studentům vysokých škol s trvalým bydlištěm ve městě Opava.

Předkládaný návrh na poskytování studijního stipendia či daru Statutárního města Opavy(dále jen SMO) je motivován úmyslem finančně podpořit vynikající studenty vysokých škol s trvalým bydlištěm na území města Opavy jako přínos ke zlepšování kvality vzdělanostní a kvalifikační struktury obyvatelstva města. Tato finanční podpora by byla poskytnuta vybraným studentům bakalářského nebo magisterského studijního programu v prezenční formě studia vysokých škol v České republice (studijní průměr žadatele za poskytovaný akademický rok nesmí překročit hranici 1,1). Výše finanční podpory pro jednoho studenta za daný akademický rok je navrhována částkou 30.000 Kč (předpokládá se, že finanční podpora bude poskytnuta nejvýše 10 vybraným studentům, v kapitole školství pro rok 2010 je schváleno rozpočtové krytí ve výši 300.000,- Kč). Poskytovaná finanční podpora je určena na úhradu nákladů vzniklých ve spojitosti se studiem na vysoké škole.

O přidělení finanční podpory za daný akademický rok rozhoduje Zastupitelstvo Statutárního města Opavy, současně se zmocněním Rady města Opavy ke schválení smluvních vztahů k poskytnutí studijního stipendia či daru SMO. Žádosti o studijní stipendium či dar SMO by byly podle předkládaného návrhu soustřeďovány na odboru školství Magistrátu města Opavy, který by posoudil úplnost obdržených žádostí.

Více informací naleznete níže v "Dokumentech ke stažení", kde naleznete Pravidla pro poskytování stipendia a formulář žádosti.

Dokumenty ke stažení

Pravidla pro poskytování stipendia (*.doc) (40 kB)

Formulář žádosti  (*.doc) (115 kB)

Publikováno dne 8.6.2010