Culinaria

RSS

Culinaria je místem se spoustou dobrého jídla a pochoutek. Nahlédněte do mé kuchyně, přečtěte si recepty a třeba i něco zkuste ukuchtit.

Má kuchyně je inspirovaná slunnou Itálií, Jamie Oliverem a časopisem Apetit. Naleznete zde nejen převzaté a odzkoušené recepty, ale i recepty mnou upravené. Nepůjde jen o italskou kuchyni, objeví se zde i jídla česká, francouzská a další, vše doplněné vlastními fotografiemi. Časem přibudou také užitečné tipy a triky pro přípravu chutných jídel.

Bon appétit!

Blog owners: Mgr. Filip Daněk, 172518, Mgr. Jitka Daňková, 173357
Blog owners: Mgr. Filip Daněk, 172518, Mgr. Jitka Daňková, 173357
Right to read: anyone on the Internet
Right to post comments: anyone logged in the IS
22. 9.
2009

Pollo alla griglia

  • RSS
Not rated yet.
Mgr. Filip Daněk (CVT FI MU), učo 172518
Secondi di carne
Pollo alla griglia – náhled Název: Pollo alla griglia
Kategorie: Secondi di carne (Pokrmy z masa, steaky)
Inspirace: Dávná dovolená v Řecku
Náročnost: Velmi lehké
Počet porcí: 2
Popis: Kuřecí čtvrtky na grilu

Léto sice za pár minut končí, ale to není důvod, proč by mělo skončit i v kuchyni. Tento recept je velice jednoduchý, po jídle vám nebude těžko a navíc neutratíte příliš peněz.

Čím maso ochutit? Pro kořenění je nejlepší koření právě namleté, případně natrhané čerstvé bylinky. Koření, které již koupíte najemno namleté, není zdaleka tak aromatické a nedá masu tolik chuti. V každém případě se dívejte po koření bez soli a glutamátu, takového koření můžete přidat, kolik chcete a nemusíte se bát toho, že maso přesolíte – méně soli, více zdraví. Já jsem si v poslední době oblíbil grilovací koření od Vitany ve skleněném mlýnku. Dobré jsou i koření namleté nahrubo, tyto mají ale větší tendenci se připalovat.

Nákupní seznam

  • 2 kusy kuřecích čtvrtek (chlazené)
  • Citrón
  • (Chléb)

Postup

Příprava je opravdu jednoduchá, vezměte maso a trochu ho rukou zploštěte. Nyní vezměte oblíbené koření, maso pořádně okořeňte a trochu osolte.

Pokud maso kupujete den až dva dopředu, tak jej můžete naložit. V takovém případě na maso namelte koření a kápněte olivový olej. Poté rukou pořádně rozetřete po celé ploše masa a dejte do lednice. Maso nesolte, sůl přidejte až těsně před přípravou!

Na přípravu je nejlepší oboustranný stolní elektrický gril (já mám takový ten 3v1 s výměnnými plotnami). Gril rozpalte na maximum, vložte maso a pořádně přitlačte. Maso by mělo mít před přípravou pokojovou teplotu. Pokud by bylo čerstvě vytažené z lednice, tak než by se maso udělalo uvnitř, tak byste měli kraje úplně spálené. Maso se vám bude také připalovat v případě, že nebudete mít gril dostatečně rozpálený.

Kuřecí čtvrtky jsou hodně silné, proto nechte grilovat minimálně 7 minut. Kuřecí maso musí být, narozdíl od toho hovězího, pořádně propečené, jinak riskujete nemalé potíže.

Nakonec maso jen pokapejte citrónem. Jako příloha poslouží nejen u nás oblíbené brambory či hranolky, ale i čerstvý chleba, nebo natrhaná zelenina.

Přeji dobrou chuť.

Galerie


Příloha? Proč si kazit chuť…


…dobře, tak tedy alespoň trochu čerstvé zeleniny.


Citrón krásně podtrhne chuť masa.

Not read yet0 commentspermalink
« Melone drink (17. 9. 2009 23:49) | Sardine alla griglia » (18. 10. 2009 00:05)

No comments have been posted yet.