Léto sice za pár minut končí, ale to není důvod, proč by mělo skončit i v kuchyni. Tento recept je velice jednoduchý, po jídle vám nebude těžko a navíc neutratíte příliš peněz.
Čím maso ochutit? Pro kořenění je nejlepší koření právě namleté, případně natrhané čerstvé bylinky. Koření, které již koupíte najemno namleté, není zdaleka tak aromatické a nedá masu tolik chuti. V každém případě se dívejte po koření bez soli a glutamátu, takového koření můžete přidat, kolik chcete a nemusíte se bát toho, že maso přesolíte – méně soli, více zdraví. Já jsem si v poslední době oblíbil grilovací koření od Vitany ve skleněném mlýnku. Dobré jsou i koření namleté nahrubo, tyto mají ale větší tendenci se připalovat.
Nákupní seznam
- 2 kusy kuřecích čtvrtek (chlazené)
- Citrón
- (Chléb)
Postup
Příprava je opravdu jednoduchá, vezměte maso a trochu ho rukou zploštěte. Nyní vezměte oblíbené koření, maso pořádně okořeňte a trochu osolte.
Pokud maso kupujete den až dva dopředu, tak jej můžete naložit. V takovém případě na maso namelte koření a kápněte olivový olej. Poté rukou pořádně rozetřete po celé ploše masa a dejte do lednice. Maso nesolte, sůl přidejte až těsně před přípravou!
Na přípravu je nejlepší oboustranný stolní elektrický gril (já mám takový ten 3v1 s výměnnými plotnami). Gril rozpalte na maximum, vložte maso a pořádně přitlačte. Maso by mělo mít před přípravou pokojovou teplotu. Pokud by bylo čerstvě vytažené z lednice, tak než by se maso udělalo uvnitř, tak byste měli kraje úplně spálené. Maso se vám bude také připalovat v případě, že nebudete mít gril dostatečně rozpálený.
Kuřecí čtvrtky jsou hodně silné, proto nechte grilovat minimálně 7 minut. Kuřecí maso musí být, narozdíl od toho hovězího, pořádně propečené, jinak riskujete nemalé potíže.
Nakonec maso jen pokapejte citrónem. Jako příloha poslouží nejen u nás oblíbené brambory či hranolky, ale i čerstvý chleba, nebo natrhaná zelenina.
Přeji dobrou chuť.
Galerie
Příloha? Proč si kazit chuť…
…dobře, tak tedy alespoň trochu čerstvé zeleniny.
Citrón krásně podtrhne chuť masa.