Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Starší příspěvky
Kategorie
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
« 1  ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38  ... 107 »
15. 5.
2017

Nové operace se šablonami: hromadné plnění a přesouvání podšablon

Dosud nehodnoceno.
Novinky

Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) na přání uživatelů realizoval několik podnětů týkajících se manipulace s registračními a kontrolními šablonami v IS MU. Jedná se především o vytvoření aplikace pro hromadné plnění šablon a dále umožnění přesouvání celých podšablon.

Registrační šablona slouží studentům při registraci předmětů jako doporučená osnova toho, jaké předměty by si měli daný semestr do svého studia zapsat. Kontrolní šablony slouží pro kontrolu průchodu studiem, tedy především kontrolu splnění podmínek pro přístup ke státní závěrečné zkoušce.

Nově vytvořená aplikace pro hromadné plnění šablon nyní umožňuje rozkopírování předmětů napříč šablonami. Každý studijní obor může mít přiděleno až několik různých šablon, proto se jedná o značné usnadnění práce zejména pro pracovníky, kteří se šablonami pravidelně pracují.

Obr. 1: Ukázka z aplikace pro hromadné plnění šablon.

Další přínosnou vychytávkou je možnost přesouvání celých podsekcí napříč šablonami. Tuto funkci lze využít například při reorganizaci a rušení starých šablon či vložení celé struktury do chybné šablony.

Obr. 2: Přesouvání podsekce šablony.

Aplikace pro plnění šablon naleznou příslušní pracovníci fakulty v sekci Studium -> Plnění šablon | Přidat předměty do více úrovní.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
15. 5.
2017

Novinky v grafické aplikaci pro manipulaci s rozvrhem

Dosud nehodnoceno.
Novinky

Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) zveřejnil několik úprav v grafické aplikaci pro manipulaci s rozvrhem. Tyto úpravy reagují na potřeby fakultních rozvrhářů a značně jim tak usnadní jejich práci.

Obr. 1: Grafická podoba rozvrhu místnosti.

    Mezi nové volby v aplikaci patří:
  • Kontrola kolizí: funkce zobrazí podrobný seznam všech kolizí i s odkazy, které umožní rozvrhované akce zkontrolovat.
  • Omezení dle předmětů: funkce umožní omezit zobrazení celého rozvrhu pouze na vybrané předměty.
  • Pracovat pouze s viditelnými akcemi: aplikace standardně pracuje s celým obsahem rozvrhu. Je-li tato volba zatržena, omezí se ukládání, vyhledávání kolizí a všechna další práce pouze na zobrazenou část rozvrhu.
  • Předmětové akce bez rozvrhu: funkce zobrazí seznam předmětů a seminářů, které nemají zadanou žádnou rozvrhovou informaci a nenachází se ani v sekci “Neumístěné předměty”. Vybrané akce se následně vloží do sekce “Neumístěné předměty”, odkud je lze jednoduše přesunout do rozvrhu.

Obr. 2: Novinky v grafické aplikaci pro manipulaci s rozvrhem.

Aplikaci naleznou pracovníci standardně cestou Rozvrh -> Manipulace s rozvrhem v grafické aplikaci.

Grafickou aplikaci pro práci s rozvrhem jsme představili v novince Rozvrh v novém hávu.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
7. 4.
2017

Zveřejnění nové verze Prohlídky Katalogu předmětů

Informačně přínosné | 2 | 2
Novinky

Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) zveřejnil novou podobu aplikace Prohlídka Katalogu předmětů, která kromě příjemného designu obsahuje i řadu nových funkcí.

Aplikaci, kterou uživatelé IS MU důvěrně znají pod odkazem Prohlídka Katalogu (autentizováno), si nyní mohou vyzkoušet v nové verzi pomocí odkazu "Přepnout na novou" umístěném na banneru přímo v aplikaci.

Modernější podoba aplikace nabízí i nové ovládací prvky:
- nabídka se po výběru kritérií a odsunutí kurzoru myši stranou sama sbalí a počet odpovídajících předmětů se aktualizuje,
- počet vyhledaných předmětů se zobrazuje v šipce s nápisem Zobrazit,
- s vybranými předměty je nyní možné dále pracovat (provést registraci předmětů, či s nimi hromadně pracovat).

Možnosti hromadné manipulace s předměty ocení nejen studenti při registraci předmětů, ale i pracovníci fakulty, kteří s předměty každý den pracují. Mohou si tak předměty vybrat na základě nejrůznějších kritérií a potom je hromadně editovat.

Předměty lze nově vybírat například dle šablon, počtu kreditů, periodicity nebo jazyka výuky, přičemž lze kritéria libovolně kombinovat.

Obr. 1: Ukázka z aplikace Prohlídka Katalogu předmětů.

Obr. 2: Výběr předmětů v aplikaci.

Uživatelé se mohou s aplikací seznámit pomocí Průvodce nebo mohou o aplikaci diskutovat v příslušném Diskusním fóru (autentizováno).
Dostupná je také podrobná Nápověda.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
22. 2.
2017

Zveřejnění nové aplikace Katalog oborů

Zajímavé | 1 | 1
Novinky

Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) zveřejnil novou aplikaci Katalog oborů, která na jednom místě přehledně vypisuje všechny informace o daném oboru MU. Aplikace disponuje responzivním vzhledem a pohodlným ovládáním, fakultu si uživatelé mohou přepínat v pravém horním rohu obrazovky.

Uživatelé IS MU či veřejnost zde po vybrání konkrétního oboru kromě podrobného popisu oboru naleznou i odkazy na obhájené bakalářské, diplomové či disertační práce, studijní katalog, počet aktivních studentů daného oboru a mnohé další. Aplikace tak poslouží mimo jiné i zájemcům o studium, kteří tak na jednom místě naleznou všechny důležité informace o oboru a proklik k založení přihlášky ke studiu.

Obr. 1: Ukázka z aplikace Katalog oborů.

Garantům je k dispozici možnost vložení fotografií souvisejících s oborem, v případě zájmu se mohou obrátit na is-techniky na adrese istech@fi.muni.cz. Fotografie jsou k dispozici již u několika oborů, například u oboru Teoretická informatika.

Aplikace je v autentizovaném IS MU dostupná cestou: Studium → Katalog oborů.
Pro veřejnost je aplikace dostupná z adresy http://www.is.muni.cz/Katalog oborů.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« 1  ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38  ... 107 »