BVHP012 Food Chemistry

Faculty of Medicine
Autumn 2000
Extent and Intensity
3/0. 4 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
Guaranteed by
RNDr. Jiří Totušek, CSc.
Department of Preventive Medicine – Theoretical Departments – Faculty of Medicine
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Studenti se seznámí s chemickou podstatou jednotlivých živin a dalších látek, vyskytujících se v potravinových surovinách živočišného i rostlinného původu a v potravinách a s jejich změnami během technologického zpracování a kulinářských úprav.
Syllabus (in Czech)
  • Tématické okruhy - semestr prvý:
  • - aminokyseliny, peptidy, bílkoviny
  • - tuky a jiné lipidy
  • - sacharidy
  • - vitaminy (hydrosolubilní, liposolubilní)
  • - minerální látky (esenciální prvky, voda)
  • - aromatické látky
  • - chuťové látky
  • - barviva
  • Studium předmětu "Chemie potravin" je ukončeno v prvním semestru zápočtem, ve druhém semestru zkouškou.
Language of instruction
Czech

  • Enrolment Statistics (recent)
  • Permalink: https://is.muni.cz/course/med/autumn2000/BVHP012