MPVP0731 Nutrition in Prevention I

Faculty of Medicine
Autumn 2001
Extent and Intensity
2/0/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc. (lecturer)
Guaranteed by
prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc.
Department of Preventive Medicine – Theoretical Departments – Faculty of Medicine
Contact Person: Jiřina Ježová
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
  • Health Sciences (programme LF, N-SZ, specialization Teaching Specialization Human Alimentation)
Course objectives (in Czech)
Předmět zaměřený na vztah výživy a zdraví, zvláštní výživy v etiologii a prevenci infekčních i neinfekčních nemocí s hromadným výskytem. .
Syllabus (in Czech)
  • Výživa děti.
  • Výživa těhotných a kojících žen.
  • Výživa ve stáří.
  • Alternativní směry ve výživě.
  • Výživa sportovců.
  • Výživové chování.
  • Chuťové a potravinové preference.
  • Rizikové faktory kardiovaskulárních nemocí.
  • Rizikové faktory hypertenze.
  • Rizikové faktory osteoporózy.
  • Rizikové faktory obezity.
  • Rizikové faktory bronchopulmonálního karcinomu.
  • Rizikové faktory kolorektálního karcinomu.
  • Rizikové faktory závislostí.
Language of instruction
Czech
Further Comments
The course is taught annually.
The course is also listed under the following terms Autumn 2000, Autumn 2002.
  • Enrolment Statistics (Autumn 2001, recent)
  • Permalink: https://is.muni.cz/course/med/autumn2001/MPVP0731