BVCP012 Food Chemistry

Faculty of Medicine
Autumn 2002
Extent and Intensity
2/1. 5 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
Guaranteed by
RNDr. Jiří Totušek, CSc.
Department of Preventive Medicine – Theoretical Departments – Faculty of Medicine
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Studenti se seznámí s chemickou podstatou jednotlivých živin a dalších látek, vyskytujících se v potravinových surovinách živočišného i rostlinného původu a v potravinách a s jejich změnami během technologického zpracování a kulinářských úprav.
Syllabus (in Czech)
  • Tématické okruhy - semestr prvý:
  • - aminokyseliny, peptidy, bílkoviny
  • - tuky a jiné lipidy
  • - sacharidy
  • - vitaminy (hydrosolubilní, liposolubilní)
  • - minerální látky (esenciální prvky, voda)
  • - aromatické látky
  • - chuťové látky
  • - barviva
  • Studium předmětu "Chemie potravin" je ukončeno v prvním semestru zápočtem, ve druhém semestru zkouškou.
Language of instruction
Czech
The course is also listed under the following terms Autumn 2001, Autumn 2003, Autumn 2004, Autumn 2005, Autumn 2006, Autumn 2007, Autumn 2008, Autumn 2009, Autumn 2010, Autumn 2011, Autumn 2012.
  • Enrolment Statistics (Autumn 2002, recent)
  • Permalink: https://is.muni.cz/course/med/autumn2002/BVCP012