LF:BVCP012 Food Chemistry - Course Information
BVCP012 Food Chemistry
Faculty of MedicineAutumn 2002
- Extent and Intensity
- 2/1. 5 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
- Guaranteed by
- RNDr. Jiří Totušek, CSc.
Department of Preventive Medicine – Theoretical Departments – Faculty of Medicine - Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Human Nutrition (programme LF, B-SZ)
- Course objectives (in Czech)
- Studenti se seznámí s chemickou podstatou jednotlivých živin a dalších látek, vyskytujících se v potravinových surovinách živočišného i rostlinného původu a v potravinách a s jejich změnami během technologického zpracování a kulinářských úprav.
- Syllabus (in Czech)
- Tématické okruhy - semestr prvý:
- - aminokyseliny, peptidy, bílkoviny
- - tuky a jiné lipidy
- - sacharidy
- - vitaminy (hydrosolubilní, liposolubilní)
- - minerální látky (esenciální prvky, voda)
- - aromatické látky
- - chuťové látky
- - barviva
- Studium předmětu "Chemie potravin" je ukončeno v prvním semestru zápočtem, ve druhém semestru zkouškou.
- Language of instruction
- Czech
- Enrolment Statistics (Autumn 2002, recent)
- Permalink: https://is.muni.cz/course/med/autumn2002/BVCP012