BVZD052 Basical Dietology

Faculty of Medicine
Autumn 2004
Extent and Intensity
4/2/0. 7 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
Teacher(s)
PaeDr Věra Bulková, prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc. (deputy)
Course Enrolment Limitations
The course is only offered to the students of the study fields the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Syllabus (in Czech)
  • Základem výuky klinické dietologie je docílení teoretických znalostí v této oblasti, což spočívá v dosažení poznatků důležitých zásad léčebné výživy při různých onemocněních. Získat znalost dietního systému, základní orientaci nutriční hodnoty jednotlivých poživatin zařazujících se do racionální a léčebné stravy. Důležitou složkou je vedení k aktivní činnosti v dietologii - zaměřit se na zdravotně-výchovnou práci, zejména pak na prevenci.
Language of instruction
Czech
The course is also listed under the following terms Autumn 2000, Autumn 2001, Autumn 2002, Autumn 2003, Autumn 2005, Autumn 2006, Autumn 2007, Autumn 2008, Autumn 2009, Autumn 2010.
  • Enrolment Statistics (Autumn 2004, recent)
  • Permalink: https://is.muni.cz/course/med/autumn2004/BVZD052