BVTP0121c Technology of Food Preparation - practice

Faculty of Medicine
Autumn 2007
Extent and Intensity
0/2. 1 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Bc. Olga Illková (seminar tutor)
MVDr. Halina Matějová (assistant)
Guaranteed by
MVDr. Halina Matějová
Department of Preventive Medicine – Theoretical Departments – Faculty of Medicine
Timetable
Wed 14:00–17:00 N02113a
Course Enrolment Limitations
The course is only offered to the students of the study fields the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Syllabus (in Czech)
  • Předběžná příprava potravin - opracování, údržnost potravin, skladování Tepelné úpravy pokrmů a nápojů Technologie přípravy polévek, příloh, masa, bezmasých pokrmů, dezertů a moučníků, výrobky studené kuchyně, diety a výběr potravin, gastronomická pravidla, normování a sestavování jídelních lístků dle požadovaných zásad Sledování výrobního střediska při dodržování HACCP Kulinární příprava pokrmů při exkurzi v provozech
Literature
  • VYZULA, Rostislav. Výživa při onkologickém onemocnění. 2001st ed. Praha: Galén, 2001. info
  • ILLKOVÁ, Olga. technologie přípravy pokrmů. 1.vydání. Slavkov: Rozrazil, 1995. ISBN 80-85382-13-X. info
Language of instruction
Czech

  • Enrolment Statistics (recent)
  • Permalink: https://is.muni.cz/course/med/autumn2007/BVTP0121c