Studijní program: Sociální práce - Discussion forum
Máte nejasnosti ohledně toho, jak studium v tomto programu probíhá?
Zajímá vás, co vás v rámci tohoto studia čeká?
Volíte mezi příbuznými programy a potřebujete více podrobností?
Tápete, jakým směrem se může po absolvování tohoto programu ubírat vaše kariéra?
Neváhejte se zeptat na cokoli, co vás ohledně náplně vybraného programu zajímá!
Toto fórum neslouží pro dotazy spojené s administrativou přijímacího řízení, ty směřujte na e-mail: prihlaska@muni.cz, nebo se podívejte na nejčastěji kladené otázky a odpovědi: http://is.muni.cz/prihlaska/faq/.
Dobrý den,
absolvovala jsem na Masarykově univerzitě magisterský obor sociologie. Je možné se s tímto vzděláním přihlásit na magisterský obor sociální práce?
S pozdravem a přáním hezkého dne,
Marta Kuchařová
Marta KuchařováDobrý den,
děkuji za rychlou a vstřícnou reakci. Na Vámi navrhovaný obor se určitě podívám a popřemýšlím o tom.
S pozdravem a přáním hezkého dne,
Dobrý den,
mám dotaz ke studiu sociální práce. Nejsem si jistá, kam si podat přihlášku, jestli na soc.praci nebo na sociální pedagogiku. Zajímá mě: Pokud bych měla vystudovanou pedagogiku a chtěla dělat sociální pracovnici, jestli budu mít velké nedostatky ve vzdělání nebo jsou ty programy hodně podobné?Případně pokud teď opravdu nevím, kam je lepší si tu přihlášku dát?
Děkuji,
s pozdravem
Petra Macková
Dobrý den,
mám zájem studovat na vaší škole magisterský obor sociální práce- poradenství a jsem absolventem bakalářského studia adiktologie. Je možné se přihlásit na toto magisterské studium?
DěkujiVít
studuji prezenčně nMgr. na jiné VŠ v oboru sociální práce se specializací na rodinu. Chtěla bych se zeptat, zda mohu studovat druhé navazující studium (tentokrát už kombinovaně) u Vás, ve stejném oboru, ale s jinou specializací (makro). Zejména pak, jestli se mi studium “započítá” jako druhé nMgr. nebo bych ho studovala bez titulu na konci.
Děkuji,
A. Kouřilová
Děkuji, Marie Bubelová.
Moc děkuji za odpověď.
Renata.
chtěla bych se zeptat zda je možné studovat obor sociální práce pro magisterské studium pokud jsem jako bakalářské studium absolvovala obor Andragogika, taktéž mám vystudovanou VOŠ sociálně právní a jsem sociální pracovník. Moc děkuji za odpověď.
Dobrý den,
navazující magisterské studium sociální práce je primárně určeno pro absolventy bakalářské studia sociální práce, případně dalších oborů, které jsou uvedeny v §110 Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách. Z podání přihlášky vás samozřejmě nemůžeme vyloučit, přestože jste absolvovala na bakaláři jiný obor. Nicméně nahlédněte prosím pečlivě podmínky přijímacího řízení (co musíte doložit) a zejména kritéria hodnocení (tzn. co a jakým způsobem bude bodově hodnoceno)Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať či je možné písať motivačný list aj v slovenskom jazyku (svoju záverečnú prácu píšem v slovenčine) alebo je potrebná a akceptovaná iba čeština :) a ešte by som rada vedela, či je možné písať záverečnú prácu v slovenskom jazyku :)
Andrea Petkaničová
tento rok končím magisterský stupeň na Trnavskej univerzite v Trnave v odbore sociálna pedagogika a vychovávateľstvo. Chcela by som si k Vám podať prihlášku v odbore sociálnej práce (programy služieb v komunitách) a chcem sa spýtať, či mám do príloh odoslať bakalársku prácu alebo môžem zaslať aj už vypracovanú a odovzdanú diplomovú prácu, keďže bude hotová pred ukončením podávania prihlášok na MUNI.
Vopred ďakujem za odpoveď.
Děkuji
Vážená paní Válková, děkujeme za Váš zájem o studium programu Sociální práce na naší fakultě. Všechny potřebné informace týkající se jazykového vzdělávání naleznete na stránkách Oddělení centra jazykového vzdělávání FSS MU. Zdraví Zdeňka Dohnalová
Viz https://cjv.fss.muni.cz/jazykove-predmety/povinne-jazykove-predmety/magisterske-studiumchtěla bych se přihlásit na magisterský navazující studijní program: Sociální práce, kombinované studium. A chtěla bych se zeptat, jak probíhají praxe, které jsou v průběhu studia potřeba. Kolik hodin praxe je potřeba a zdali se dá praxe vykonávat v místě svého zaměstnání, když pracuji v sociální oblasti. Předem moc děkuji za odpověď.
Hastíková Barbora
v kombinované formě navazujícího magisterského studia probíhá praxe ve dvou semestrech, vždy 40 hodin + jedna supervize. V rámci zaměstnání proběhnout může.
Pokud byste měla ještě jakýkoli dotaz, neváhejte se na nás obrátit.
S pozdravem
Ladislav Otava
vyučující a koordinátor praxí
chtěla bych se zeptat zda je možné studovat obor sociální práce pro magisterské studium pokud jsem jako bakalářské studium absolvovala obor adiktologie. Předem vám děkuji za odpověď.
Dobrý den,
chci se zeptat, které dny probíhá výuka v případě kombinovaného studia oboru Sociální práce?
Předem děkuji za odpověď, pěkný den, Anna Stehlíkováráda bych studovala Sociální práci univerzální v kombinované formě. Chtěla bych se zeptat, jak probíhá výuka v případě kombinovaného studia? Kolikrát do měsíce a jaké dny? A pokud to jsou 2 dny za sebou, zda je možné využít kolejního ubytování.
Moc Vám děkuji za odpověď.