23/11/2018 13:10new

Máte nejasnosti ohledně toho, jak studium v tomto programu probíhá?

Zajímá vás, co vás v rámci tohoto studia čeká?

Volíte mezi příbuznými programy a potřebujete více podrobností?

Tápete, jakým směrem se může po absolvování tohoto programu ubírat vaše kariéra?

Neváhejte se zeptat na cokoli, co vás ohledně náplně vybraného programu zajímá!

Toto fórum neslouží pro dotazy spojené s administrativou přijímacího řízení, ty směřujte na e-mail: prihlaska@muni.cz, nebo se podívejte na nejčastěji kladené otázky a odpovědi: http://is.muni.cz/prihlaska/faq/.

Veronika Řeháková
11/2/2020 14:26new
Dobrý den,
přemýšlím nad kombinovaným studiem logopedie. Vzhledem k již "staršímu" věku a malým dětem mě po přečtení podmínek/průběhu studia zajímá, jak v rámci kombinovaného studia probíhají ty několikatýdenní praxe. Je na výběr z různých míst? Jde opravdu o full-time praxi na nějaké klinice?
Předem děkuji za odpověď a zdravím.
last modified 11/2/2020 14:43 new
Vážená paní Řeháková,
dobrý den. Těší mě Váš zájem o studijní program Logopedie. Praxe jsou průběžné, studentky a studenti tedy dochází na praxi do různých typů zařízení dle svých možností i možností konkrétních pracovišť, která se mohou nacházet i v místě bydliště. Více informací o praxích studentky a studenti dostávají v rámci profilujících předmětů logopedie a surdopedie.
S pozdravem
Petr Kopečný
Barbora J
17/1/2021 20:14new
Dobrý večer, blíží se mi státnice Mgr., studuji učitelství 1.stupně a chtěla bych si udělat rozšíření i na logopedii. Ve třídách jsou časté problémy, které rodiče neřeší. Musela bych nastoupit na obor Bc. nebo je možnost i jiná? Děkuji za ochotu odpovědět :)
17/1/2021 21:25new
Vážená a milá Barboro, na Pedagogické fakultě MUNI je možné logopedii studovat v rámci bakalářského studijního programu Logopedie nebo Speciální pedagogika, v obou programech je pak možné pokračovat v navazujícím magisterském studiu. S pozdravem Petr Kopečný
Lenka Výletová
11/2/2021 00:29new
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jestli na tento obor budu potřebovat posudek z foniatrie, popřípadě kdy se musí předložit a jestli záleží na době vystavení posudku?
11/2/2021 16:19new
Vážená paní Výletová, dobrý den. Potvrzení není na MUNI vyžadováno, v průběhu prvního ročníku studia však studentkám a studentům logopedie doporučujeme, aby logopedické vyšetření absolvovali. V případě obtíží je totiž ještě dostatek času pro případné zahájení intervence. S pozdravem Petr Kopečný
6/10/2022 12:07new
Dobrý den, vystudovala jsem navazující Mgr. obor Speciální pedagogika. Ve studijním plánu u oboru Logopedie (Mgr.) je spousta předmětů, které jsem v rámci SP úspěšně na MUNI absolvovala. Je možné při studiu Logopedie zažádat o uznání absolvovaných shodných předmětů z oboru Speciální pedagogiky. Nebo je nutné v oboru Logopedie bez výjimky absolvovat všechny předepsané předměty? Děkuji za odpověď.
23 January at 13:47new
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, pokud plánuji být v budoucnu klinickým logopedem, je jedno jestli půjdu na magisterské navazující studium na Logopedii nebo na Speciální pedagogiku se zaměřením na logo a surdo? Teď momentálně studuji poslední ročník bakalářského studia Speciální pedagogiky (logo+surdo) a jsem zmatená z toho, jaký je ve zmíněných magisterských oborech rozdíl.

Děkuji moc!
Michala Švátorová
23 February at 13:38new
Dobrý den, zvažuji studium Logopedie kombinovanou formou. Již vyplňuji přihlášku a chci se zeptat: Mám vystudovaný obor učitelství pro MŠ jako Bc (střední i VŠ, nyní jako učitelka v MŠ i pracuji) plus nyní akorát dodělávám kurz asistenta logopeda (od ,,Infra" 60hodin). Má to nějaký vliv pro přijetí a stejně tak, zda mám tyto informace někam psát a dokládat, protože přihláška chce pouze SŠ.
a stejně tak nikde není potvrzení logopeda ani foniatra o způsobilosti studovat tento obor.
Nechci nic zanedbat a přehlédnout.
Děkuji mockrát
27 February at 10:25new

Dobrý den,

těší mě Váš zájem o studium.

Vaše předchozí studium či absolvování kurzu nemá žádný vliv na přijetí ke studiu u nás na VŠ, tzn. není třeba nic dokládat, pouze potvrzení o absolvování SŠ vzdělání s maturitou. Stejně tak potvrzení od foniatra ani logopeda není třeba.

Přeji hodně štěstí při příjímacím řízení.