Specifické dotazy - Ekonomicko-správní fakulta - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2011 - Discussion forum
počet přihlášek
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat kolik je evidovaných přihlášek do oboruVeřejná ekonomika a správa kombinované jednooborové.Děkuji za odpověd.
pozvánka na TSP
dobrý večer,
chcela by som sa opýtať akým spôsobom a kedy sa ozývate ohľadom účasti na TSP a
vlastne v akomkoľvek prípade po prijatí a potvrdení prihlášky, pretože zatiaľ
som nedostala žiadnu odpoveď, iba že prihláška je v poriadku a neviem či je to v
poriadku a ozvete sa alebo mám ja niečo spraviť alebo...
Dobrý deň,
najneskôr 3 týždne pred konaním TSP Vám bude poštou doručená papierová pozvánka.
Takisto sa v tom čase tento údaj objaví aj priamo vo Vašej prihláške.
http://is.muni.cz/prihlaska/faq.pl#x15
Prijímacie skúšky - magisterské navazující
Dobrý deň
Chcel by som sa opýtať, kedy zvyknú bývať prijímačky na magisterské navazujícístudium. (Odbor finance). Nikde to neviem nájsť a potreboval by som aspoň
približne vedieť. Ďakujem.
Dosáhnutý percentil
Dobrý den,chci se zeptat, jestli požadovaný percentil z NSZ ze všech oddílů k prominutí
přijímací zkoušky
musím získat v jednom termínu, nebo můžu dát dohromady například 2 oddíly z
jednoho termínu a ten třetí z druhého.
Děkuji
Esf+FF
Dobrý den,dá se zkombinovat obor Managment na ESF jako dvouoborový s oborem na FF? děkuji
(http://econ.muni.cz/prehled-studijnich-programu-a-oboru-a-jejich-prezentace-pro-akademicky-rok-2011-2012/management/),
nedá se studovat jako součást dvouoboru. Je ovšem vypsaný v kombinované formě
výuky, takže pokud chceš, můžeš zkusit dva jednoobory - prezenční+kombinovaný
nebo oba kombinované.
Prominutí přijímaček
Dobrý den,
hlásím se na Ekonomicko-správní fakultu ob. Podnikové hospodářství. V prosincijsem se zúčastnil NSZ OSP s percentilem 98 a dodal jsem před měsícem certifikát
SCIO na podatelnu ESF MU. Do této doby se mi stále neobjevila v elektronické
přihlášce informace o prominutí zkoušek TSP. Kde se mohla stát chyba? Děkuji za
odpověď.
Oborové testy
Dobrý deň,Chcel by som sa spýtať, či sa na ESF robia aj oborové testy, a ak áno, kde o
nich môžem nájsť informácie?
datum prijimaciho rizeni
dobry den,chtel bych se zeptat,
jestli se da nekde vybrat datum prjimaciho rizeni, nebo kdy budu vedet ktery den
se prijimaci rizeni kona ?
jedna se mi o navazujici magisterske studium, prezencni, obor finance
termin 23-24. cervna je trochu siroky pojem
přijímací zkouška do navazujícího magisterského studia pro všechny obory mimo
obory Administration Publique a Hospodářská politika a mezinárodní vztahy se
bude konat 23. června 2011. Pozvánky k přijímací zkoušce se budou rozesílat v
druhé polovině května 2011.
Prijatie bez prijimaciek
Dobry den, chcela by som sa spytat, ci je aj tento rok moznost podat si ,,zadosto prominuti prijimaci zkousky" na zaklade vysvedceni zo strednej skoly, pretoze
som to nikde na stranke fakulty nemohla najst (ani konkretne pre obor Cestovny
ruch) a viem ze minuly rok takato moznost bola.
Dakujem :)
regionálny rozvoj a cestovný ruch
Dobrý deň,
je možné poznať počet uchádzačov o študijný program Regionálny rozvoj a cestovnýruch pre šk. rok 2011/2012 ?
výsledky testu z AJ
kompresor- výsledky testu z AJ
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kdy budou výsledky z testu z anlického jazyka na obor Evropská hospodářská, správní a kulturní studia, které se psaly 7.5.? Kde výsledek najdu a kolik je třeba bodů pro přijetí? Děkuji
9. 5. 2011 15:28.37, , učo- Re: výsledky testu z AJ
Tak ja ho tam napriklad uz mam, ten vysledek...Dnes odpoledne se objevil...A pokud dobre vim, potrebujes dosahnout 40 bodu a potom rozhoduji TSP. Tedy nezalezi, jestli ma nekdo 42 nebo 80.
9. 5. 2011 16:21.22, , učo- Re: výsledky testu z AJ
Uz na to taky koukam, takze to cislo vedle slova anglictina je ten vysledek, ano? :D ja jen ze tam ani neni napsano neco jako "vysledek testu"
9. 5. 2011 18:11.01, , učo- Re: výsledky testu z AJ
S kamarádem přemýšlíme, zda je to počet bodů nebo počet správných odpovědí...vzhledem k tomu, že každá odpověď byla za dva body, je to docela podstatné :-D
10. 5. 2011 16:51.35, , učo
žádné vysvětlivky.
Veřejná ekonomika
čauky..kdo z vás se hlásí na veřejnou ekonomiku? A jaký máte percentil?finance. tak snad se tam dostanu s percentilem z TSP 98,54... a snad vyjde
matura...
Podnikove hospodarstvo
dobry den,
chcel by som sa opytat aky bol minuly rok najnizsi pozadovany percentil na
magistersky obor Podnikove hospodarstvo.
Kombi.--> prezenční
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli je možné požádato přestup, když jsem se dostala nakombinované studium a můj percentil dostačuje i na prezenční. Děkuji
- Re: Kombi.--> prezenční
Dobrý deň, požiadať môžete až po zápise, v každom prípade. Záleží na kapacitných možnostiach odboru a rozhodnutí dekana. Na prestup nie je žiaden nárok.
14. 5. 2011 07:58.54, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Kombi.--> prezenční
Dobrý deň, mám na Vás obdobný dotaz. Dosiahol som percentil na hranici 70% - z počiatku som plánoval študovať len na kombinovanom type štúdia, takže to v tom prípade bude možno stačiť, uvidíme ako tento rok. Situácia sa však premňa trošku zmenila a mohol by som študovať aj prezenčne. Je v tom prípade možnosť ,že by som mal šancu na úsech pri podaní žiadosti o preradenie na prezenčné štúdium? Napríklad na konci 1. ročníka, po dosiahnutí výborných výsledkov v oboch semestroch? Myslím, že žiadať na začiatku roka asi veľký výýznam nemá. Uvažujem aj tak, že po prvom roku je bežné, že niektorí študenti ukončia štúdium z rôznych dôvodov, tak by sa snaď vytvoril priestor. Viem, že nerada špekulujete čo áno a čo nie je možné (hlavne teraz keď ste pod tou palbou dotazou :)), rozhoduje predsa dekan. Nemáte napríklad skúsenosť s podobnými krokmi? Ďakujem
14. 5. 2011 09:12.17, , učo- Re: Kombi.--> prezenční
Dobrý deň, Vaša úvaha je logická. Podanie žiadosti ihneď po zápise, keď sú všetky odbory naplnené, nemusí mať žiadúci výsledok. Ak by ste teda rok "vydržali" na kombi, a následne podali žiadosť, poukázali na výborné študijné výsledky, je šanca rozhodne väčšia. Ale takisto, záleží na rozhodnutí dekana fakulty. Príp. si môžete podať opätovne prihlášku ku štúdiu, na prezenčnú formu, a po prijatí si nechať uznať absolvované predmety. Tiež možnosť. Osobne mám skúsenosť s prestupmi na ESF, bolo mi vyhovené (prechod z kombi na prezenčnú formu, a išlo o odlišný odbor).
14. 5. 2011 09:23.40, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Kombi.--> prezenční
Ďakujem za promptnú odpoveď. Ak sa smiem spýtať, aj ste študovali v kombi? Ak áno, aká je úroveň tohto štúdia? Myslím prístup profesorov a npr. fungovanie e-learningu Je to priveľmi vzdialené od prezenčnej formy, či v konečnom dôsledku (po ukončení) na tom až tak nezáleží?
14. 5. 2011 10:29.43, , učo- Re: Kombi.--> prezenční
Mám za sebou len jeden rok na kombi, tak to berte, prosím, s rezervou. Bolo to pár rokov dozadu, ale e-learning vtedy fungoval bez problémov, dokonca bolo možné sledovať prednášky cez ESF portál streamované (čo však je bonus, a nie pravidlom, v poslednom čase dokonca skôr výnimka). Výuka prebiehala pomocou blokov prednášok v piatok/sobotu/nedeľu, priamo na fakulte. Účasť dobrovoľná, príp. sa dali s niektorými vyučujúcimi dohodnúť konzultácie na iný čas. Prístup vyučujúcich mi prišiel korektný, nemala som s ničím problém. Keďže sme ako kombi mali zadávané "domáce úlohy", riešenia sme vkladali do elektronických odovzdávarní. Ak sa vyskytol problém, dal sa riešiť priamo emailom konkrétnej osobe. Študijné materiály pre kombi sa vydávali (snáď aj doteraz) vo forme kníh "DSO" - "distanční studijní opora". Sú to defacto zhustené skriptá k predmetu, to však neznamená, že jedna DSO kniha stačí na jednu skúšku (k predmetu je vždy uvedený zoznam odporúčanej literatúry). DSO boli dostupné aj v elektronickej podobe. Študijné oddelenie ESF je jedno z najlepších, s akými som mala na univerzite tú česť. Skúšky absolvujete tie isté, ako prezenční študenti. "Nevýhodou" je pre niektorých absencia povinných seminárov/cvík z predmetov (lepšie precvičenie látky), tzn. menší kontakt s cvičiacimi a väčší objem látky na samoštúdium. Ak je tu niekto z kombi z ESF, pokojne ma opravte/doplňte.
14. 5. 2011 10:58.21, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351
Ďakujem.
O streame prednášok som si prečítal dávnejšie:
-------------------------------------------------------------------------------
Je třeba upozornit na fakt, že rozhodnutí o nahrávání přednášek (tutoriálů) je
dosud v plné kompetenci jednotlivých vyučujících. Pokud se přednášky (tutoriály)
Vámi zapsaného předmětu nenahrávají a máte zájem o jejich sledování, kontaktujte
příslušného vyučujícího. Online přenosy z výše uvedených místností probíhají
automaticky.
-------------------------------------------------------------------------------
Neni mi jasná jedna vec. Smiem takto sledovať len a len predmety, ktoré som si
zapísal, teda predmety môjho rozvrhu,
či mám možnosť sledovať aj ten istý predmet ako môj, npr. Matematika, ale tú
prednášku, ktorá je prednášaná študentom denného štúdia?
ste mohli prejsť na prezenčné štúdium, či nebola to až taká markantná zmena?
Osobne ma npr. prekvapilo, že v katalogu neni vedený jazyk ako povinný, ale až v
treťom ročníku, síce je možnosť mať ho volitený.
mám otázku. Pokud bych se dostala na Podnikové hospodářství (mám percentil 95),
můžu přestoupit z magisterského programu na bakalářsky?
Děkuji
Dobrý deň,
žiadosť o prestup si môžete podať v každom prípade.Záleží na rozhodnutí dekana.
- Re: Kombi.--> prezenční
Dobrý den, chtěla bych prosím objasnit pojem "kombinované bakalářské jednooborové" studium. Dostala jsem se pravděpodobně na Management na ESF, ale jsem zmatená z tohoto popisu. Jednou mi bylo řečeno, že tato forma znamená dálkové studium,tedy víkendové, jiní mi řekli, že je možné studovat prezenčně jako normální jednoobor. Jak to tedy mám brát? Děkuji za odpověď
15. 5. 2011 18:23.28, Natálie Hamová (stud FF MU), učo 383722- Re: Kombi.--> prezenční
Dobrý deň, tak, ako píše slečna Kočišová vyššie, ide o diaľkovú formu štúdia. Tento odbor nie je možné študovať prezenčne, v prezenčnej forme sa Management ani nevypisuje. Kombi výuka na ESF prebieha v piatok/sobotu/nedeľu.
15. 5. 2011 19:38.01, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Kombi.--> prezenční
Oboum děkuji za informace. Status studenta mi i při kombinovaném dálkovém studiu však zůstává, i když nebudu na baltistice? Děkuji:)
15. 5. 2011 20:04.19, Natálie Hamová (stud FF MU), učo 383722
Záleží pod tým, čo od toho čakáte.
Ako kombi študent ste študentom podľa platnej legislatívy.
stranami obvyklým prezenčným študentom (prepravcovia, obchodníci etc.).
Výsledky přijímacího řízení
Dobrý den,
zajímalo by mě, do kdy mají být zveřejněny výsledky přijímacího řízení na esf.Děkuju za odpověď :)
Hospodářská politika
Mohla bych se zeptat, jaký minulý percentil byl v minulých letech zapotřebí kpřijetí na HOSPODÁŘSKOU POLITIKU a EVROPSKÁ KULTURNÍ, HOSPODÁŘSKÁ A SPRÁVNÍ
STUDIA? Děkuji za odpověď
Maturita
Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli se na ESF bude brát i podzimní termín (vzáří) maturit?Kdyby fakulta vzala uchazeče a on neudělal maturitu která se bude
konat teprve ted v květnu a on jí pak udělal v září je zde možnost na fakultu
nastoupit nebo přijetí automaticky propadá?Děkuji za odpověd.
Rozdílný percentil 2009 a 2010
kompresor- Rozdílný percentil 2009 a 2010
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co způsobilo, že v roce 2009 byl požadovaný percentil na obory Finance a Podnikové hospodářství o tolik nižší než tomu bylo loni? Děkuji za odpověď.
16. 5. 2011 09:51.21, , učo- Re: Rozdílný percentil 2009 a 2010
Dobrý deň, primárne za to môže zmena podmienok prijímacieho konania. V roku 2010 ESF umožnila prijatie bez prijímacej skúšky za 1) na základe výborného študijného prospechu na SŠ a za 2) na základe výborných výsledkov v OSP. V roku 2009 tomu tak nebolo. V roku 2010 tak túto možnosť využilo množstvo uchádzačov a už "vopred" plnili kapacitu predpokladaného počtu prijatých. Na uchádzačov hlásiacich sa len na základe TSP následne zostalo "menej miesta" (ak to tak môžem povedať). A toto logicky vyhnalo percentil do pomerne vysokých čísiel. ESF tento rok zmenila prístup, a zrušila prijímanie na základe študijného priemeru, a ponechala len OSP.
16. 5. 2011 10:03.38, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Rozdílný percentil 2009 a 2010
Dobrý den, chápu to tedy správně, že by v letošním roce mělo (teoreticky) dojít ke snížení percentilu potřebného k přijetí, a to i pro jiné obory? Děkuji za odpověď.
17. 5. 2011 09:09.15, , učo
Dobrý deň,
je to veľmi, skutočne veľmi hypotetické.Môže dôjsť k zníženiu, ale takisto môžu percentily ostať na hranici z vlani.
ESF má tradične mnoho kvalitných uchádzačov, a záleží tiež, nakoľko naplnili
kapacitu študenti prijatí na základe OSP.
Rozhodnutie bude v e-prihláške dostupné najneskôr 20.5.2011, prosím teda o
strpenie.
Výsledky zasadnutia prijímacej komisie ESF
Nemáte niekto link na výsledky dnešného zasadnutia komisie? Na stránke fakultyneviem nájsť nejaké súhrnné oficiálne vyhlásenie a keďže v prihláške už je
rozhodnutie o prijatí uverejnené, predpokladám, že už je všetko rozhodnuté.
http://is.muni.cz/dok/rfmgr.pl?furl=%2Fdo%2Fecon%2Furedni_deska%2FPrijRiz%2F18261711%2F;info=
Přijetí
kompresor- Přijetí
Dobry den Chci se zeptat, je možné že s percentilem 74.57 i když je hranice 75 můžu být ještě přijat například posunutí čáry díky málo studentům, nebo má smysl podání odvolání a nebo je stanovisko konečné?
18. 5. 2011 17:29.22, , učo- Re: Přijetí
Dobrý deň, fakulta už k zápisu pozýva vyšší počet uchádzačov, než je plánovaný počet prijatých. Robí to z toho dôvodu, že k zápisu sa nikdy nedostaví plný počet pozvaných, a týmto sa snaží vyhnúť dodatočnému doberaniu. Pokiaľ by sa však aj tak nenaplnila kapacita odboru, dekan fakulty môže rozhodnúť autoremedúrou o prijatí ďalšej skupiny uchádzačov. Deje sa tak na základe jeho rozhodnutia. Prípadné podanie "odvolania" nemá na túto skutočnosť žiaden vplyv. Bližšie informácie o "odvolaní", tzn. žiadosti o preskúmanie rozhodnutia o prijatí/neprijatí ku štúdiu, nájdete na http://muni.cz/admission/bachelor_appeals/. Pokiaľ by ste boli takýmto spôsobom prijatý, príde Vám vyrozumenie poštou.
18. 5. 2011 17:31.48, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Přijetí
Dobrý den, pokud tomu rozumím správně, nemá smysl podávat odvolání? mám totiž podobný problém - můj percentil je 74.94 a hranice je 75, takže nevím jestli mám jen čekat, jestli někdo z přijatých odmíte nebo podat to odvolání. p.s.: na základě minulých let, jaká je pravděpodobnost,že se nepodaří zaplnit všechny místa a dojde tedy ke snížení potřebné percentilové hranice?
18. 5. 2011 18:17.01, , učo- Re: Přijetí
Dobrý deň, úprimne, podanie "odvolania" nemá význam. Nemá to na doberanie žiaden vplyv. Viď pokyny na http://www.muni.cz/admission/bachelor_appeals/ Pokiaľ mi pamäť slúži, tak ESF v minulosti nedoberala (ak to taka nie je, prosím, opravte ma niekto).
18. 5. 2011 18:25.50, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351