Odvolání - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2011 - Discussion forum
Dobrý deň,
postupy sú totožné ako pre prezenčnú, tak pre kombinovanú formu štúdia.doplněna, prosíme tedy ještě o chvíli strpení. Děkujeme za pochopení.
Obráťte sa, prosím, priamo na študijné oddelenie Pedagogickej fakulty.
Kontakty nájdete na http://is.muni.cz/studijni/.
preskúmanie rozhodnutia o prijatí/neprijatí ku štúdiu, ktoré nájdete na
http://muni.cz/admission/bachelor_appeals/.
Zvážte, prosím, či je podanie tejto žiadosti pre Vás relevantné.
Počet pozvaných k zápisu X Počet přijatých
Dobrý den,
při pročítání diskuse jsem narazila na tento komentář: "Fakulta už k zápisu
pozýva vyšší počet uchádzačov, než je plánovaný počet
prijatých. Robí to z toho dôvodu, že k zápisu sa nikdy nedostaví plný počet
pozvaných, a týmto sa snaží vyhnúť dodatočnému doberaniu."
Je tedy možné, že když jsem druhá pod čarou, přijde mi pozvánka k zápisu už teď?
Samozřejmě chápu, že nemůžu zjistit nic "konkrétního" a proto čekám jen
teoretickou odpověď.
R. Johnová
Dobrý deň,
myslím, že sme sa asi nepochopili.
Číslo, ktoré vidíte v prihláške, "počet prijatých", je už práve ten "navýšený"
počet prijatých.
oboru", nie ste prijatá ku štúdiu.
Nájdete to priamo vo Vašej e-prihláške.
"Pořadí (přijato XY) = AB"
Pričom Vaše umiestnenie je AB, a prijali XY uchádzačov. Číselný rozdiel určuje
Vaše umiestnenie "pod čiarou".
prijatí/neprijatí ku štúdiu, nájdete na
http://muni.cz/admission/bachelor_appeals/.
Zvážte, prosím, či je podanie tejto žiadosti pre Vás relevantné.
- Re: Odvolání
A je možnost, že by mě mohli ještě přijat? Kolik uchazečů se vleze do jednoho oboru nebo je to dělané stanovením minimálního percentilu? A kolik lidí se hlásilo na obor kombinace matematika a přírodopis. Děkuji
18. 5. 2011 19:40.07, , učo- Re: Odvolání
Uchádzačov je prijatých toľko, koľko si rozhodla Pedagogická fakulta. Počet uchádzačov o tento odbor bol 31.
18. 5. 2011 19:46.58, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Odvolání
A je ještě ta možnost přijetí?
18. 5. 2011 19:48.53, , učo- Re: Odvolání
Tak ako som tu už písala, tieto čísla sú konečné. Fakulta pozvala na zápis istý počet uchádzačov (= sú prijatí). Čokoľvek iné je v rovine špekulácií, a musíte sa obrátiť na PdF. Rozhodovanie je len v ich kompetencii.
18. 5. 2011 19:52.05, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Odvolání
Ještě bych se chtěla zeptat kolik měl poslední přijatý percentil? Děkuji
18. 5. 2011 20:23.29, , učo
Túto informáciu nemám k dispozícii, obráťte sa priamo na PdF.
jsem pod čarou. Je možné, že to tam nemám? Opravdu jsem to důkladně procházela.
Přijímací zkoušky jsem měla formou Scio testů. Děkuji
tedy za týden.
- Odvolání
Dobrý den, chtěla bych se zeptat co to znamená vyšší počet uchazečů? Když se například dívám na tabulky z minulého roku, kdy bylo přijato 201 uchazečů, tak to už je konečný počet uchazečů, který se zapsal nebo pořád ten navýšený?
18. 5. 2011 21:21.30, , učo- Re: Odvolání
Dobrý deň, tabuľky z vlani ukazujú, koľko uchádzačov bolo prijatých ku štúdiu (pzvaných na zápis). Nie je to počet zapísaných, na túto štatistiku by ste sa museli spýtať priamo na fakulte.
18. 5. 2011 21:26.21, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Odvolání
Děkuji, a mohla bych se ještě zeptat, jestli existuje nějaká statistika kolik uchazečů se zhruba nezapíše?
18. 5. 2011 21:37.31, , učo- Re: Odvolání
To nemám potuchy. Je to skôr otázka priamo na študijné oddelenie fakulty.
18. 5. 2011 21:43.17, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351
Odvolání, kdy a jak?
kompresor- Odvolání, kdy a jak?
Dobrý den, včera jsem se dozvěděla, že jsem druhá pod čarou, rozhodla jsem se proto, že pošlu odvolání. Chtěla jsem se zeptat kdy mám odvolání poslat. Můžu už teď nebo mám počkat až mi přijde rozhodnutí o přijetí poštou? Děkuji za odpověď
19. 5. 2011 08:41.50, , učo- Re: Odvolání, kdy a jak?
Dobrý deň, odvolávať sa môžete až proti písomnému rozhodnutiu, ktoré Vám bude zaslané poštou. Bližšie informácie o "odvolaní", tzn. Žiadosti o preskúmanie rozhodnutia o prijatí/neprijatí ku štúdiu, nájdete na http://muni.cz/admission/bachelor_appeals/. Zvážte, prosím, či je podanie tejto žiadosti pre Vás relevantné.
19. 5. 2011 08:48.17, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Odvolání, kdy a jak?
Na stránkách, které jste mi poslala je i formulář pro Žádost o přezkoumání rozhodnutí o přijetí/nepřijetí ke studiu. Tento formulář mám vytisknout, vyplnit a poslat poštou. Rozumím tomu správně?
19. 5. 2011 08:59.39, , učo- Re: Odvolání, kdy a jak?
Áno, presne tak. Zvážte, prosím, či je podanie tejto žiadosti pre Vás relevantné. "Uvolněná místa po uchazečích, kteří odřekli přijetí, jsou obsazována dalšími uchazeči dle pořadí dosaženého u přijímací zkoušky bez ohledu na to, zda uchazeč podal žádost o přezkoumání rozhodnutí děkana či nikoliv. V přezkumném řízení nelze přihlížet k důvodům, jakými jsou např. velký zájem o studium zvoleného oboru, výborné výsledky na střední škole, předchozí praxe v oboru, jazykové a jiné zkoušky, rodinná tradice, pozdní příchod na písemnou přijímací zkoušku, subjektivní pocity a dojmy týkající se přijímacího řízení apod. V přezkumném řízení nelze také vyhovět žádostem o přijetí na jiné studijní programy (obory nebo kombinace), ani žádostem o přeřazení do jiné formy studia, do které již byli přijati uchazeči s lepším výsledkem v pořadí."
19. 5. 2011 09:18.28, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Odvolání, kdy a jak?
Dobrý deň, z vety "Uvolněná místa po uchazečích, kteří odřekli přijetí, jsou obsazována dalšími uchazeči dle pořadí dosaženého u přijímací zkoušky bez ohledu na to, zda uchazeč podal žádost o přezkoumání rozhodnutí děkana či nikoliv." mi vyplynulo, že odvolanie podávať nemusím ak dôvodom môjho odvolanie je len ten, že som pod čiarou. Ako to však funguje v praxi? Odvolanie nepodám a budem x-tý čas čakať či mi náhodou nepríde oznámenie o mojom dodatočnom prijatí alebo mám žiadosť o preskúmanie poslať tiež a do odôvodnenia napísať "neprijatie z dôvodu nadbytočnosti":)? Za odpoveď vopred ďakujem.
19. 5. 2011 12:51.20, , učo- Re: Odvolání, kdy a jak?
Dobrý deň, funguje to prvým spôsobom. Ak ste neboli prijatý pre nedostatočnú kapacitu odboru (=ste "pod čiarou"), môžete len počkať, či sa niečo po zápisoch nezmení, Pokiaľ by sa zmenilo, nastane zmena rozhodnutia jednak vo Vašej e-prihláške, a takisto Vám príde vyrozumenie poštou. Kedy sa tak stane, záleží na fakulte, najneskôr však do druhého septembrového týždňa.
19. 5. 2011 12:55.10, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Odvolání, kdy a jak?
ale nebudu mat prednost ti, co boli za ciarou sice za mnou, ale narozdiel odo mna podali odvolanie, vsak?
23. 5. 2011 17:12.04, , učo
nedala, protože jsem se rozhodla pro jinou vysokou školu. Když jsem se někdy v
říjnu koukala, kolik jste přijali studentů na obor, který jsem se hlásila, tak
tam bylo napsané 30. Já byla 15 a nedošlo mi žádné upozornění, že jsem se
dostala dopředu. Bylo to tak i minulý rok? nebo je to letos nový systém. Děkuji
ještě znova a fakt to tak bylo. Byla jsem 15 a v konečném důsledku vzali 31. Je
možné, že se někde stala chyba? Nebo se jen špatně dívám.
Hudební výchova se zaměřením na vzdělávání + Základy společenských věd se zaměřením na vzdělávání (bakalářské - prezenční)
Počet uchazečů | Dostavilo se | Uspělo u přijímací zkoušky | Přijato děkanem | Přijato rektorem | Přijato celkem |
21 | 21 | 14 | 12 | 0 | 12 |
Chcela som sa ťa spýtať,že tento rok som takisto druhá pod čiarou,myslíš,že mám
nejakú šancu sa tam dostať? prijatých je 60 a ja som 62.
Snížení percentilu
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli je možné, že se ještě sníží percentil pro přijetí
na Ekonomicko-správní fakultu obor Podnikové hospodářství. Jsem totiž pod čarou
s percentilem 85,74, což mi přijde pro přijetí dostačující.
Dobrý deň,
i keď ma to mrzí, ESF považuje za percentil dostačujúci pre prijatie 87.Magisterské studium
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat jestli je možné, se ještě teď přehlásit na jiný obor v
rámci ekonomicko-správní fakulty? Zájem bych měl o magisterské studium oboru
ekonomika, které v době, když jsem si podával přihlášku ještě nebylo možné si
jej vybrat. Můj percentil je o 11% lepší než bych potřeboval, tak mě zajímalo
jestli by to bylo možné.
Dobrý den,
v současné době již skutečně není podání přihlášky možné. Tuto možnost jste měldo 28. 2. 2011.
odvolání
Dobrý den,v rozhodnutí o přijetí jsem byla 6 pod čarou, chtěla jsem se zeptat, zda je
nějaká šance, že dojde k posunutí? Pokud by tady nějaká šance byla, kdy a kde se
to dozvím, jelikož zápis na druhou školu v pořadí je 7.-8. července, a proto
bych tuto informaci potřebovala vedět co nejdříve, abych nepromeškala. Děkuji
Lenka
zápis a přišlo by to přinejmenším písemně.
Odůvodnění a příloha žádosti?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co se očekává, že napíši do kolonky"odůvodnění žádosti"? Kromě toho, že bych měla problém třeba přímo s testem..co
neutrálního se tam zrhuba píše? I když jsem pročetla diskuzi tady na stránkách a
pochopila že pokud jsem prostě pod čarou, nemá na to odvolání vliv, ale..opravdu
žádný? A také by mě zajímalo, co bych měla přiložit k této žádosti? Děkuji
Dobrý deň,
máte tam uviesť zdôvodnenie Vašej žiadost - dôvody, pre ktoré by Vám malo byť
vyhovené.
Ak ste si preštudovali http://www.muni.cz/admission/bachelor_appeals/, tak
viete, čo môžete očakávať.
šanca na prijatie
Dobrý deň,Chcela by som sa opýtať,či je nejaká šanca na prijatie?Prijatí boli 60 uchádzači
na Filozofickú fakultu odbor filologicko-arealové studia a poradie,na ktorom som
sa umiestnila ja je 62.
Ďakujem za skorú odpoveď.