Studium na MU - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2011 - Discussion forum
Marie Radostová,
Poplatky za kombinované studium
kompresor- Poplatky za kombinované studium
Dobrý den, ráda bych se zeptala jak je kombinované studium na ESF obor Managment zpoplatněno? Děkuji za odpověď.
4. 4. 2011 16:19.27, , učo- Re: Poplatky za kombinované studium
Studium v akreditovaných studijních programech všech forem na veřejných VŠ v ČR zatím stále zpoplatněno není. Jinak tomu je ve studiu CŽV nebo na soukromých VŠ. V kombinovaném studiu tedy hrozí jen sankční poplatky za prodloužené či další studium, stejně jako ve studiu prezenčním.
4. 4. 2011 18:15.20, Milan Malý (stud FSS MU), učo 273299- Re: Poplatky za kombinované studium
DObrý večer, to jsou pro mne - v současnosti na rodičovské dovolené - dobré zprávy. Mohu se zeptat, jak je to s poplatky v případě, že už jednu VŠ vystudovanou mám? V roce 2005 jsem získala magistersky titul (po šesti letech studia). Velmi děkuji za odpověď.
14. 5. 2011 22:36.53, , učo
Dobrý deň,
Vaše štúdium by bolo považované za "ďalšie" štúdium, a to je okrem FSS a LF
bezplatné. Museli by ste ho však ukončiť v štandardnej dĺžke štúdia. Ak by ste o
rok predlžovali, boli by Vám už vymerané poplatky za predĺženú dobu štúdia.
kompresor
- Re: Poplatky za kombinované studium
Dobrý den, a můžu se zeptat, jak je to s poplatky, pokud nyní studuji 2. ročník prezenčně na jedné fakultě (FF) a na druhou jdu kombinovaně (Pdf)?
15. 5. 2011 18:48.13, Monika Menšíková (stud FF MU), učo 350246- Re: Poplatky za kombinované studium
Úplně stejně v každém studiu, pro každé se výpočet provádí zvlášť.
15. 5. 2011 19:03.56, Milan Malý (stud FSS MU), učo 273299- Re: Poplatky za kombinované studium
No za tu první neplatím nic, proto mě zajímá, zda budu za druhou něco muset platit, když současně studuji už jednu školu bez poplatků prezenčně a ta druhá bude kombinovaná? Děkuji za odpověď.
15. 5. 2011 19:19.29, Monika Menšíková (stud FF MU), učo 350246
Jak je řečeno výše, poplatky za studium jsou sankčního charakteru a vyměřují se pouze za prodloužené či další studium.
Tj. pokud překročíš standardní dobu studia (případně zvýšenou o rok), bude Ti v příslušném studiu vyměřen poplatek za prodlouženou dobu.
Až nějaké studium úspěšně dokončíš, může Ti být v dalším studiu vyměřen poplatek za další studium, atd.
Tj. pokud překročíš standardní dobu studia (případně zvýšenou o rok), bude Ti v příslušném studiu vyměřen poplatek za prodlouženou dobu.
Až nějaké studium úspěšně dokončíš, může Ti být v dalším studiu vyměřen poplatek za další studium, atd.