Ostatní týkající se příjímacího řízení - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2012 - Discussion forum
Nikola Krišteková,
Zápis+ zahr. štud. pobyt
kompresor- Zápis+ zahr. štud. pobyt
Dobrý deň, je možné, že podobná otázka(otázky) už tu niekde je zodpovedaná, ale akosi ju nie a nie nájsť, tak sa radšej opýtam. Zaujímalo by ma, aký je postup v prípade, že sa na štúdium ( FSS -Bc.) zapíšem, a následne sa ešte do konca leta rozhodnem naň nenastúpiť. Má to nejaký vplyv na štúdium na inej škole, alebo sú tam smerom k FSS nejaké sankcie a podobne? Druhý dotaz sa týka zahraničného štud. pobytu- teoreticky, keby som študovala na dvoch školách naraz ( FSS a FSV UK-komb) a mala by som záujem o zahr. študijný pobyt, cez jednu, alebo cez druhú, musela by som štúdium na jednej- napr na FSS dočasne prerušiť? Následne po semestri alebo po roku by som v ňom mohla " bez problémov" pokračovať aj keby som nešla na ten štud. pobyt cez FSS? Alebo existuje v zahraničí škola, ktorá je "partnerskou" pre obe tieto fakulty a riešiť to tak? Mám z toho v hlave poriadny zmätok :-D. Vopred ďakujem za akúkoľvek odpoveď a ospravedlňujem sa za chaos...
6. 6. 2012 12:02.06, , učo- Re: Zápis+ zahr. štud. pobyt
Dobrý deň, ad 1 -> sankcie za ukončenie štúdia nie sú. Akonáhle budete vedieť, že o štúdium na FSS už viac nemáte záujem, vo vlastnom záujme zašlite na študijné oddelenie FSS "Oznámenie o zanechaní štúdia", ktorým štúdium zanecháte. ad 2 -> do zahraničia vždy vycestovávate len prostredníctvom jednej fakulty(univerzity). "Spojené" zahraničné študijné pobyty dvoch rôznych VŠ, dokonca z dvoch rôznych krajín neexistujú. Ak by ste teda vycestovali z UK, máte v zásade dve možnosti. 1. štúdium na FSS prerušiť. Po vrátení pokračujete tam, kde ste skončili, nie sú za to žiadne sankcie. 2. štúdium na FSS neprerušovať, pokračovať, požiadať si o individuálny prístup, a riadne študovať (ale to by bolo zrejme časovo pomerne náročné, plus kvantum učenia etc.) Ak by niečo nebolo jasné, pýtajte sa.
6. 6. 2012 12:12.59, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Pozvánka k oborovému testu
Dobrý den, Nedaří se mi dohledat pozvánka k oborovému testu na zítřejší př. zkoušku. Chtěla bych se zeptat jak mám teď postupovat a jestli je někde možné zjistit místo a čas zk. Moc děkuji
6. 6. 2012 13:17.14, Jana Nosková (stud FF MU), učo 403098