Specifické dotazy - Filozofická fakulta - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2012 - Discussion forum
Lenka Henzlová,
Archivnictví
kompresor- Archivnictví
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je nějaká šance, že budu dodatečně přijatá na obor Archivnictví, když jsem 110 v pořadí? např. vzhledem k minulému roku, zda byl obor naplněn nebo ještě mohli dobírat. Děkuji
27. 7. 2012 15:50.39, , učo- Re: Archivnictví
Dobrý deň, na odbor Archivnictví chce mať fakulta cca 30 zapísaných študentov (viď http://www.phil.muni.cz/wff/home/prijimaci/bakalarske/pozadavky-k-prijimacim-zkouskam-pro-ak-rok-2012-2013) Prijali 76 (počítajú s tým, že nie všetci sa dostavia). Na Vašom mieste by som tak na dodatočné prijatie už nespoliehala.
27. 7. 2012 18:40.21, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Archivnictví
Ale co má být to, že minulý rok též plánovali, že přijmou 30 a přijmuli nakonec 93?
29. 7. 2012 10:24.47, , učo- Re: Archivnictví
Fakulta má právo prijať toľko uchádzačov, koľko chce. Čísla z môjho odkazu vyššie (web FF) sú plánovaný počet zapísaných ku štúdiu. Príklad: Chcete mať v 1. semestri 30 študentov. Ak prijmete a na zápis pozvete presne 30 uchádzačov, odbor nenaplníte. Nikdy sa nedostavia všetci pozvaní uchádzači (iná VŠ, iný odobr, záchranný odbor etc.). Preto by ste museli dodatočne prijímať ďalších uchádzačov v poradí, aby ste odbor žiadane naplnili - to Vás ako fakultu vyťažuje opakovane personálne (niekto tie zápisy musí viesť, zasadnutie celej prijímacej komisie), administratívne (ďalšie papiere, obosielanie pozvánkami na zápis), ekonomicky (náklady sa zvyšujú s ohľadom na uvedené). Preto celá MU praktikuje predvídavý model. Prijme a na zápis pozve vždy o niečo vyšší počet uchádzačov, než pôvodne chceli mať zapísaných v 1. semestri. Pre Váš odbor to vlani bolo 93, tento rok 76 uchádzačov. Zo skúseností z rokov minulých vedia odhadnúť, aký "odpad" asi vznikne pri zápise, a vopred tak predvídajú a látajú prípadné prepady. Zníženie oproti vlaňajšku môže poukazovať na fakt, že vlani sa dostavil vyšší počet, a tento rok, po zvážení prihlášok v rozsahu celej fakulty naznali, že 76 postačuje. To je rozhodnutie fakulty (dekan + komisia). FF vždy zverejňuje predpokladané počty zapísaných na svojom webe (odkaz vyššie, už od novembra). Nemožno sa spoliehať na počty prijatých z minulých rokov, nie pri takejto praktike prijímania (navyšovanie kvôli stratám vopred).
29. 7. 2012 11:18.32, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Archivnictví
Takže není šance, že už by někoho pod čarou na Archivnictví přijali? Já skončil 78, takže mně to uteklo o dvě místa a štve mě to, protože na TSP jsem přišel v horečkách a kdybych se chtěl na tento důvod odvolat, tak to není podle "pravidel MU" možné.
21. 8. 2012 20:09.53, , učo- Re: Archivnictví
Mrzí ma to, ale vždy tu bude niekto, kto nebol prijatý ku štúdiu. Takisto mnoho uchádzačov píše TSP so zdravotnými obtiažmi podobnými vašim (uchádzačov sú tisíce). V prieskumnom konaní sa teda k týmto subjektívnym okolnostiam neprihliada. Na archívnictvo chce mať FF zapísaných cca 30 študentov, viď. http://www.phil.muni.cz/wff/home/prijimaci/bakalarske/pozadavky-k-prijimacim-zkouskam-pro-ak-rok-2012-2013 Takže defacto nie ste "o dve miesta pod čiarou", ale o cca 48.
21. 8. 2012 20:57.40, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351
Jan Pitour,
Ano, chce mít zapsaných 30 studentů. Nevíte náhodou, jestli je nějáká
statistika, kolik studentů už je zapsaných a jestli je ještě šance, že by mě
mohli přijmout. Děkuji.
statistika, kolik studentů už je zapsaných a jestli je ještě šance, že by mě
mohli přijmout. Děkuji.
Štatistika reálne zapísaných sa nevedie, mrzí ma to.
FF už dodatočne na niektoré svoje Bc. odbory prijímala, Archívnictvo ale medzinimi nie je. Ďalšie dodatočné prijímanie FF neplánuje.