Specifické dotazy - Přírodovědecká fakulta - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2012 - Discussion forum
Michal Santoris,
Registrácia a zápis predmetu
kompresor- Registrácia a zápis predmetu
Dobrý deň, chcel by som sa spýtať, aký je rozdiel medzi zápisom predmetu a jeho registráciou. Čo urobiť skôr a ako? Môj odbor je Aplikovaná geológia a enviromentalistika a pri registrácii alebo zápise predmetov z doporučeného študijného plánu v študijnom katalógu je napísané, že predmet si môžu zapísať len študenti materských odborov pričom po zobrazení týchto odborov som tam môj odbor nenašiel. Môžete mi poradiť, ako mám postupovať?
28. 7. 2012 12:33.13, , učo- Re: Registrácia a zápis predmetu
A taktiež by som sa chcel spýtať, prečo keď sa snažím zaregistrovať na Školení BOZP a PO pro geology, napíše mi ,že predmet je vypísaný pre iné odbory, napriek tomu, že daný predmet si má zapísať každý študent vo všetkých semestroch. Vopred ďakujem za odpoveď.
28. 7. 2012 15:20.15, , učo- Re: Registrácia a zápis predmetu
Dobrý deň, Naozaj odporúčam preštudovať Nápovedu pre študentov, v IS -> dole na stránke Nápověda (priamo napr. tento odkaz https://is.muni.cz/auth/help/student/registrace) Registrácia predmetu predchádza jeho zápisu. Najprv si zaregistrujete tie predmety, o ktoré máte záujem. Niektoré predmety sú kapacitne obmedzené, príp. majú iné prerekvizity (absolvovanie iného predmetu, určitý študijný odbor a pod.). V období zápisu sú Vám ku štúdiu zapísané tie predmety, kde podmienky pre zápis spĺňate. Tie, kde nie (napr. ste nad kapacitný limit), Vám ostanú zaregistrované, no nezapísané (až kým podmienku napr. dodatočne nesplníte). Predmety si registrujete cez IS -> Student -> Registrace a zápis předmětů. Ďalej je to intuitívne, nasledujte pokyny v IS a vo Vašom študijnom katalógu. Váš odbor je novoakreditovaný pre tento akademický rok, a zatiaľ preň nie je v registrácii v IS vytvorená šablóna. Reklamujte to priamo na PřF, napr. na študijnom oddelení,a lebo priamo na katedre, tkorá má na starosti výuku Vášho odboru. Nikto iný to doporiadku nemôže dať. To isté platí pre doplnenie Vášho odobru medzi materské jednotlivých predmetov, aby Vám mohli byť zapísané (vypíšte im konkrétne predmety). Ad BOZP, ste si istý, že si ho máte registrovať tiež? Materské sú mu odbory programu Geologie, Vy máte program Geografie. Kde ste našli informáciu o registrácii práve tohto predmetu?
28. 7. 2012 21:45.32, Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351
Michal Santoris,
Tou registráciou BOZP a PO pro geology som si istý, nakoľko to je napísané v
doporučenom študijnom pláne bakalárského štúdia odboru Geológia aplikovaná a
enviromentálna. Môj program ale nie je Geografia, ako ste napísali, ale
Geológia.
doporučenom študijnom pláne bakalárského štúdia odboru Geológia aplikovaná a
enviromentálna. Môj program ale nie je Geografia, ako ste napísali, ale
Geológia.
Ay, mea culpa, prehliadla som sa s tým odborom, omylom som Vás zaradila pod
Geografiu.
Každopádne, platí to isté v zásade.
Váš odbor je tento rok tiež novo akreditovaný -> "do přijímacího řízení
2012/2013 jsou nově zařazeny bakalářské obory Geologie aplikovaná a
environmentální..." -> http://www.sci.muni.cz/cz/PriBc/Pripravovane-obory
medzi materské odbory daného predmetu a bol Vám umožnený zápis.
Príp. na študijné oddelenie. Neivem, aká hierarchia funguje presne na PřF, ale
na iných fakultách je to možné riešiť obomi cestami.