Specifické dotazy - Lékařská fakulta - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2013 - Discussion forum
dotaz k přihlášce
Dobrý deň,
zadajte tam napr. Vaše mesto (ak teda nie ste z Prahy, to by ste sa asi
zbláznili) a v následne zobrazenom výpise svoju školu určite nájdete.
podľa ulice, kde sa škola nachádza.
Rozhodnutí o přijetí/nepřijetí
kompresor- Rozhodnutí o přijetí/nepřijetí
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, za jak dlouho od konání přijímacích zkoušek se uchazeči dozví, zda přijímací zkoušky úspěšně vykonali a nebo ne. A v případě, že uchazeč zkoušku úspěšně vykoná, ale v pořadí bude "pod čarou", jaké má možnosti. Děkuji.
17. 2. 2013 15:12.27, , učo- Re: Rozhodnutí o přijetí/nepřijetí
Dobrý deň, prijímacie skúšky na LF prebiehajú 14.-15.6. Rozhodnutie o prijatí/neprijatí sa zobrazí v e-prihláške 18.-19.6. Ak skončíte "pod čiarou", v zásade nemáte žiadne možnosti, len čakať. Ak sa na zápis nedostaví dostatočný počet uchádzačov, je možné, že fakulta dodatočne, autoremedurou, prijme ďalších uchádzačov v poradí, aby doplnila stav. Aktívne o to žiadať nemusíte, budete musieť len počkať.
17. 2. 2013 16:51.42, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Rozhodnutí o přijetí/nepřijetí
Dobrý den, mohla bych se zeptat na kolik bodů je třeba udělat přijímací zkoušky na Všeobecné lékařství, abych měla šanci na přijetí? Chápu, že se to každý rok může trochu lišit.. Ale zajímal by mě kolik bodů v průměru mají přijatí studenti (spíše ti těsně "nad čarou"). Abych věděla, jakou mám vůbec šanci. Děkuji za odpověď.
11. 4. 2013 18:29.03, , učo
Dobrý deň,
idálne nad 100 asi :)
Ale pre predstavu, tu nájdete štatistiky z minulých rokov:
Tento rok to môže byť ale do značenj miery úplne inak.LF po prvý raz prijímala bez prijímacích skúšok (cca do 200 študentov).
Takže to môže ovyplyvniť klasické prijímanie na skúšky ("zostáva" menší počet
voľných miest, ergo zrejme stúpne tá bodová hranica).
Good evening,
I have recently sat the entrance examinations at Brno and I would like to askyou how I would know if I have or have not been accepted on to the course. What
words are used to state acceptance and rejection respectively. When should I be
hearing from the university about my application
Good evening,
I checked up on Your e-application and the final results are already there
(showed up just today).
Statement "přijat(a)" means You are accepted to study.
In case of any further questions, feel free to contact directly Ms. HelenaMelicharova at hmelichar@med.muni.cz
zaslanie kópie preukazu ZŤP pre prijímacie konanie
Dobrý deň,
na stránkach LF MU, v sekcii prijímacie konanie 2013, som sa dočítala
nasledovné:
"Držitelé průkazů ZPS, ZTP a ZTP/P zašlou ověřenou kopii rozhodnutí příslušného
orgánu o této skutečnosti na adresu Střediska pro pomoc studentům se
specifickými nároky, Šumavská 15, 602 00 Brno."
Touto cestou by som sa Vás chcela spýtať, či je nutné, resp. nejako výhodné
zaslať túto kópiu preukazu, ak ho vlastním a čo z toho plynie.
Za odpoveď vopred ďakujem.
P.L.Dobrý deň,
záleží, či chcete uplatniť špeciálne podmienky pri prijímacom konaní.
Viac info viď na webe strediska Teiresiás ->
http://teiresias.muni.cz/?chapter=5&
Tam si rozkliknite požadovaný pododkaz.
Vojáčkovou, viď http://teiresias.muni.cz/?chapter=5-0
Dotaz k přihláškám na lékařskou fakultu
Dobrý den, hlásím se na lékařskou fakultu na zubní lékařství, optika aoptometrie a všeobecné lékařství. Chci se zeptat, jestli je potřeba k těmto
přihláškám ještě poslat známky ze střední školy a popř. jaké, lékařské potvrzení
aj. Děkuji za odpověď.
Dobrý deň,
poštou k týmto prihláškam nemusíte nič posielať. Fakulta nepožaduje žiadne
potvrdenia, známky a pod.
lekárstvo, detaily viď http://www.med.muni.cz/index.php?id=1355
Fyzioterapia - prijímacie skúšky
kompresor- Fyzioterapia - prijímacie skúšky
Dobrý deň, momentálne študujem fyzioterapiu na Slovensku, ale rada by som prestúpila na Masarykovu univerzitu. Viem, že prestup ako taký nie je možný, preto som poslala na tento odbor prihlášku a ak úspešne zvládnem prijímacie skúšky chcela by som si nechať uznať absolvované predmety. Mám však otázky k samotným prijímacím skúškam. Nie je možné, aby ma prijali aj bez prijímacích skúšok? A ak teda nie, máte k dispozícii knihy, ktoré by obsahovali modelové otázky na tento odbor? Vopred ďakujem.
22. 2. 2013 20:02.24, , učo- Re: Fyzioterapia - prijímacie skúšky
Dobrý deň, môžete sa skúsiť obrátiť na študijné oddelenie LF s otázkou, či neaplikujú §49 odst. 3 zákona o VŠ, tzn. špecifické podmienky prijímania, tzn. niečo v zmysle: "• Na základě ustanovení § 49 odst. 3 zákona o vysokých školách lze v případech hodných zvláštního zřetele přijmout ke studiu v bakalářském nebo magisterském studijním programu uchazeče z jiné fakulty či vysoké školy v České republice anebo v zahraničí bez konání přijímací zkoušky. • Uchazeč může být přijat bez konání přijímací zkoušky v případě magisterského programu pouze do stejného studijního programu a oboru, který dosud studoval. V případě bakalářského studijního programu lze v odůvodněných případech rozhodnout také o přijetí uchazeče, který doposud studoval obdobný studijní program a obor příbuzný tomu, do něhož se hlásí." Na webe LF to síce neviem výslovne dohľadať, a tak je možné, že to LF nemožňuje, ale za otázku nič nedáte. Pokiaľ nie, tak detaily k prijímacej skúške nájdete uvedené v pokynoch: http://www.med.muni.cz/dokumenty/html/pr_zk_2013_informace_opravene.html Modelové otázky tam máte spomenuté, príp. vlaňajšie zadanie prijímacích testov nájdete aj v tomto dokumente: http://www.med.muni.cz/dokumenty/pdf/statistika_prij_rizeni_2012.pdf (najprv štatistika, následne zadania).
22. 2. 2013 20:19.45, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Fyzioterapia - prijímacie skúšky
Dobrý den, je dostupný i test z roku 2011? Dále bych se chtěla zepta, zda mají testy (oborové- fyz, bio, chem) více veriant jako je tomu např. u TSP? Děkuji
9. 3. 2013 22:11.23, , učo- Re: Fyzioterapia - prijímacie skúšky
Dobrý deň, staršie testy online dostupné nie sú. Varianty by, podľa mojich info, mali byť dve.
10. 3. 2013 06:03.33, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Fyzioterapia - prijímacie skúšky
Dovoluji si upřesnit: variant je podstatně více, každopádně v každém běhu (pátek, sobota, dopoledne , odpoledne)jsou varianty jiné.
3. 4. 2013 18:51.31, prof. RNDr. Eva Táborská, CSc. (BiochemÚ Teorie LF MU), učo 1068
Myslela som to práve takto, ale ako tak pozerám, napísala som to absolútne
nejasne...
přijímací zkoušky k oboru zdravotnický záchranář
kompresor- přijímací zkoušky k oboru zdravotnický záchranář
Dobrý den, na Vašich stránkách máte uvedeno, že praktická část přijímacího řízení se bude konat 20.dubna...čas ale uveden není. Info uchazeči dostanou emailem?
28. 2. 2013 10:47.58, , učo- Re: přijímací zkoušky k oboru zdravotnický záchranář
Dobrý den, pozvánku k přijímacím zkouškám obdržíte poštou nejpozději 3 týdny před konáním zkoušky.
28. 2. 2013 11:01.28, Mgr. Jiří Žoudlík (StudO RMU), učo 144953- Re: přijímací zkoušky k oboru zdravotnický záchranář
Děkuji
28. 2. 2013 14:33.05, , učo- Re: přijímací zkoušky k oboru zdravotnický záchranář
A pokud jsem odesílala potvrzení od lékaře o fyzické způsobilosti a nevím zda došlo včas..to zjistím až na základě toho zda mi dojde nebo nedojde pozvánka?
28. 2. 2013 15:01.25, , učo- Re: přijímací zkoušky k oboru zdravotnický záchranář
Vaše potvrdenie študijné oddelenie eviduje, prišlo teda v poriadku.
28. 2. 2013 15:03.03, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: přijímací zkoušky k oboru zdravotnický záchranář
A ještě by mě zajímalo, zda už je určeno datum druhé části přijímacích zkoušek na zdravotnického záchranáře, tedy testu z biologie a fyziky..?
28. 2. 2013 15:09.40, , učo- Re: přijímací zkoušky k oboru zdravotnický záchranář
Termín písomných testov je 14.6.2013, v Brne. Pričom k týmto testom budú odoslané pozvánky tým uchádzačom, ktorí splnia podmienky testov fyzickej zdatnosti.
28. 2. 2013 15:16.14, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351
Typ kalkulačky na prijímací řízení
kompresor- Typ kalkulačky na prijímací řízení
Dobrý deň. Hlásim sa na LF a chcela by som sa opýtať akú kalkulačku môžem pri prijímacej skúške používať?
28. 2. 2013 19:12.30, , učo- Re: Typ kalkulačky na prijímací řízení
Dobrý deň, obecne sú akceptované klasické kalkulačky, bez možnosti ukladania zložitých výpočtových operácií do pamäti (takže žiadne hyper-vedecké).
28. 2. 2013 19:32.01, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Typ kalkulačky na prijímací řízení
Dobrý deň, ja by som sa ešte chcela spýtať, či môžme používať aj periodickú tabiľku prvkov. Ďakujem :)
5. 3. 2013 18:09.53, , učo- Re: Typ kalkulačky na prijímací řízení
Dobrý deň, tabuľku používať nesmiete. LF MU tvrdí, že všetky veličiny, potrebné pre výpočet, by ste mali mať v zadaní :) Presvedčiť sa, či hovoria pravdu, môžete na http://www.med.muni.cz/dokumenty/pdf/statistika_prij_rizeni_2012.pdf (od str. 3 zadania vlaňajších testov). Ja som čisto humanitne zameraná, pre mňa je to španielska dedina.
5. 3. 2013 18:14.53, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351
Přijímací řízení
Dobrý den, mám podané 4 přihlášky na vaši fakultu(zubní lékařství, všeobecné
lékařství, dentální hygienistka, fyzioterapie). Jak jsem vyčetla přijímačky bych
měla dělat pouze jednou. Zajímalo by mě jak je to s termínem zkoušky, zadala
jsem si u magisterských oborů preferovaný termín 15.6., ale u bakalářských si
nelze vybrat. Tak nevím teď jak to bude, zda budu dělat přijímačky 14. nebo 15.
června a jestli mám něco ve své přihlášce měnit.
- Re: Přijímací řízení
Dobrý deň, testy pre všetky odbory na LF sú totožné. Takže je možné, že Vám bude pridelný ako termín 14.6., tak 15.6. Záleží na kapacitných možnostiach fakulty. V prípade uvedenia preferencie sa fakulta snaží uchádzačom vyhovieť (tzn. by ste testy absolvovali práve raz, toho 15.6.). V prihláškach nič nemeňte.
14. 3. 2013 15:06.16, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Přijímací řízení
Děkuji moc.
14. 3. 2013 15:08.14, , učo- Přijímací řízení
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký je letos počet uchazečů na zubní a všeobecné lékařství? Děkuji
24. 3. 2013 17:58.14, , učo
chtěla jsem se zeptat, kde mohu najít nějaké vzorové testy např: z minulého roku
děkuji za odpovědˇ.
Dobrý deň,
vlaňajšie prijímacie testy nájdete na webstránke LF, v tomto dokumente ->http://www.med.muni.cz/dokumenty/pdf/statistika_prij_rizeni_2012.pdf (str. 3 a
nasl.)
Problém s termínem přijímací zkoušky
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se dá ještě změnit termín přijímací
zkoušky, který jsem zadala jako preferovaný. Dnes jsem psala na studijní
oddělení faf cuni, abych zjistila, který z mnoha termínů budou přijímacích
zkoušky a napsali mi, že pravděpodobně právě 15.6. a jinak bude náhradní termín,
který potřebují odůvodnit, například vážnými zdravotními důvody. Můžete mi
prosím poradit, co mám dělat?
Dobrý deň,
preferenciu termínu v e-prihláške som Vám zmenila, ale neviem, či to ešte bude
mať vplyv na Vašu prihlášku.
LF už totiž začala termíny rozdeľovať.
vôbec možný.
Dobrý deň,
cca 3-4 týždňe (v prípade SR asi teda 3) pred konaním prijímacej skúšky by Vám
mala byť doručená pozvánka, klasicky poštou.
Nutriční terapeut
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, z čeho se skládají přijímací testy nabakalářský obor Nutriční terapeut, neboť jsem dříve někde na stránkách LF četla,
že test z biologie bude u tohoto oboru zaměřen pouze na biologii člověka. Ale
když jsem se dívala na stránky LF nyní, viděla jsem, že u Nutričního terapeuta
je napsáno, že přijímací testy se budou konat z biologie a chemie. Test z
biologie nebude tedy zaměřen pouze na biologii člověka?
Děkuji za odpověď
Dobrý deň,
prijímacia skúška pozostáva z testov z biológie a chémie, viď web LF
http://www.med.muni.cz/dokumenty/html/pr_zk_2013_informace_opravene.html
Tento údaj je tam zverejnený od 1.11.2012.
Presne definované okruhy jednotlivých predmetov nájdete na
http://www.med.muni.cz/dokumenty/pdf/tematicke_okruhy_k_prijzk_pro_mgr_a_bc_stud_2013.pdf
Vlaňajšie zadania testov pre predstavu tu
http://www.med.muni.cz/dokumenty/pdf/statistika_prij_rizeni_2012.pdf
http://www.med.muni.cz/index.php?id=28
Typ kalkulačky
Dobrý den,
mám kalkulačku značky CASIO fx-82ES a nevím, zda ji můžu použit u přijímacího
řízení na LF. Na internetu je uvedeno, že se jedná o školní kalkulačku. Chtěl
bych se tedy prosím ujistit :).
ja som ju mala minulý rok a nebol s ňou žiaden problém. Vzala som si pre istotu
aj základnú kalkulačku, ale tak nebola potreba ani ju vyberať z tašky, mnoho
uchádzačov malo ten alebo podobný typ značky Casio. Veľa šťastia prajem :)
Přijímací zkoušky
Dobrý den,chtěla bych se zeptat, kdy se dozvím, kdy budu konat přijímací zkoušky, teda kdy
mi přijde dopis? Hlásím se na lékařskou fakultu na bakalářský obor.