Specifické dotazy - Filozofická fakulta - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2013 - Discussion forum
Terézia Struňaková,
zapis predmetov
kompresor- zapis predmetov
Dobry vecer, chcem sa opytat, kedze je oficialny zaciatok zapisovania ptredmetov 1.7.2013 a napriklad ja mam zapis an studium az 26.7. 2013 znamena to, ze ti ktori maju zapis niekolko dni predomnou maju vacsiu sancu na lepsi rozvrh?
25. 6. 2013 21:30.34, , učo- Re: zapis predmetov
Dobrý deň, obdobie registrácie predmetov začína celofakultne skutočne už 1.7.2013. Termín platí pre všetkých študentov FF (resp. i MU, ak si zapisujú predmety z FF). Teoreticky je možné, že študenti, ktorí majú zápis už v utorok, si budú môcť rozvrh zostaviť skôr, než Vy. Na druhú stranu, tá informovanosť a, povedzme, "akcieschopnosť" nových prvákov nie je obecne nijak vysoká, takže rozhodne nie všetci prijatí začnú ihneď po zápise registrovať predmety a pod. Začína to totiž registráciou. Registrujete si predmety, napr. podľa šablóny. Povinné predmety nie sú obvykle kapacitne obmedzené (príp. kapacitné obmedzenie je nastavené tak, aby ste si to mohli, ako materský študent, zapísať prednostne - v prípade neskorého zápisu dokonca aj spätne preskočíte v poradí tých, čo by materskí študenti neboli). Je možné, že niektoré voliteľné predmety plné budú, s tým neurobíte nič (môžete strategicky vyčkať až do začiatku semestru - predmety je možné rušiť až do 29.9.2013). Podstatný rozvrh (povinnú časť) si však tvoríte až zápisom do seminárnych skupín. Zápis do skupín môže byť stanovený na iný dátum (to vám teraz nepoviem, zatiaľ to v systéme nie je). Viem, že Vás to asi neupokojí, ale na Vašom mieste by som sa nebála, povinné predmety by nemali byť problémom. A seminárne skupiny je vždy možné vymeniť (odhlasovať a prihlasovať), až do 4.10.2013 (podľa údajov v IS).
25. 6. 2013 21:50.51, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: zapis predmetov
Dakujem, som aspon trosku pokojnejsia :) a co sa tyka mimofakultnych volitelnych predmetov... bude aj to pristupne na ISe?
25. 6. 2013 22:50.13, , učo