Specifické dotazy - Filozofická fakulta - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2013 - Discussion forum
Dvojoborove studium FSS-FF
kompresor- Dvojoborove studium FSS-FF
Dobrý deň prajem, mám založenú prihlášku na dvojoborové štúdium na FSS a FF, Mediálne štúdia a žurnalistika a Teória a dejiny filmu a audiovizuálnej kultúry. Na FSS som neuspel u prijímacej skúšky a chcel by som vedieť či som prijatý na FF aby som sa, ak by bolo možné, mohol prihlásiť na FF ako jednooborové štúdium. Splnil som podmienky na FF, ale nemám žiadnu informáciu o tom na akom mieste som sa pri tomto odbore umiestnil.
27. 6. 2013 16:25.02, , učo- Re: Dvojoborove studium FSS-FF
Dobrý deň, pre FAV platí: Hranice TSP/hranice obor. testu = 30,07/50 Ak spĺňate uvedené (áno), tak môžete FF požiadať o prijatie na jednoodbor. Žiadosť musí byť písomná, podpísaná a odoslaná na adresu Odd. pre prijímacie konanie FF (sídlo je rovnaké ako fakulta).
27. 6. 2013 16:42.20, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Dvojoborove studium FSS-FF
Já už tento dotaz pokládal dříve přímo během kurzu FAV na FF a dostal jsem se taky této odpovědi. Vše jsem provedl, žádost jsem se všemi náležitostmi včera doporučeně odeslal. Jak se nyní dozvím výsledek , resp. to, že oddělení mou žádost obdrželo, zpracoval, kladně vyhodnotilo. Změní se nějak moje elektronická přihláška v systému? Přijde nový dopis o oznámení přijetí? Děkuji moc!
27. 6. 2013 18:25.07, , učo
Skandinávská studia
kompresor- Skandinávská studia
Zdravím, v přihlášce jsem nepřijat z kapacitních důvodů o pár míst. Jak to probíhá na FF? Bude se dodatečně přijímat po zápise nebo ne? S čím mám počítat? Má smysl psát odvolání?
27. 6. 2013 22:00.18, , učo- Re: Skandinávská studia
Pekný večer, bližšie informácie o "odvolaní", tzn. Žiadosti o prieskum rozhodnutia o neprijatí ku štúdiu, nájdete na http://www.muni.cz/admission/bachelor_appeals/. Prosím, preštudujte si pokyny tam uvedené. Obecne, pokiaľ nemáte relevantný dôvod spochybňujúci priebeh prijímacieho konania, alebo nepoukážete na nejakú skutočnosť, ktorá by bola v rozpore so zákonom, nemá podanie tejto žiadosti význam. Bude zamietnutá ako nedôvodná. Čisto teoreticky, pokiaľ sa nezapíše dostatočný počet uchádzačov (riadny zápis na FF je v termíne 23.-26.7.), je možné, aby sa fakulta rozhodla doplniť stavy ďalšími uchádzačmi v poradí, a to presne v tom, v akom sa nachádzajú "pod čiarou". FF už oznámila, že o obnove konania bude rozhodovať začiatkom augusta. Budete tak musieť počkať na vývoj situácie.
27. 6. 2013 22:07.25, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Skandinávská studia
Dobrý večer, taktiež by som sa rada spýtala, keďže som bola neprijatá z kapacitných dôvodov, ako je to s počtom celkovo prijatých uchádzačov. Na stránkach som videla, že počet bol stanovený na 25 ľudí, pričom bolo prijatých 35. Takže v prípade, neúčasti niekoľkých ľudí, bude na dodatočný zápis pozvaných toľko ľudí aby bola splnená kapacita na 35? Neviem, či mám ešte dúfať alebo už nie je žiadna šanca. Ďakujem za odpoveď.
28. 6. 2013 00:55.53, , učo
Dobrý deň,
je to presne tak, ako píšete.
Fakulta vie, že ak by pozvala presne 25 študentov (cca želaný stav), tak sa im
nikdy presne toľko študentov nezapíše. Preto prijmú a pozvú o niečo viac, aby
vykryli prípadné straty na zápise.
Aby ste mohli byť dodatočne prijatá, muselo by sa nezapísať min. tých cca 10
študentov do 25 a plus počet, ktorý Vás aktuálne delí od 35.
A aj to je teoretické, pretože ak sa napr. zapíše 24 študentov, fakulta nemusí
prijímať ďalších (pokojne to môže byť viacero študentov na jednej pozícii s
totožným percentilom).
Komisia bude o obnove konania rozhodovať začiatkom augusta, potom by mali byť
známe prípadné "posuny".
Dodatečné přijetí
kompresor- Dodatečné přijetí
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, na obor francouzský jazyk a literaura byla hranice úspěšnosti 50 bodů. Dosáhla jsem počtu 49,3. Je prosím nějáká možnost na přijetí, buď odvoláním nebo nižším počtem zapsaných uchazečů? Děkuji.
28. 6. 2013 08:42.13, , učo- Re: Dodatečné přijetí
Dobrý deň, mrzí ma to, ale nie je. Nesplnili ste podmienku fakulty na úspešné zloženie prijímacej skúšky (dosiahnutie 50 bodov v OT) a nemôžete tak byť prijatá. Jedine, ak by sa nezapísal dostatok uchádzačov, a fakulta by potrebovala doplniť voľné miesta, tak je možné pristúpiť k zníženiu tejto hranic na napr. 45b. Obvykle sa tak ale deje už pri riadnom zasadaní prijímacej komisie, takže tento postup je krajne nepravdepodobný.
28. 6. 2013 09:07.57, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Dodatečné přijetí
A je prosím možné nějak zjistit pořádí u příjimací zkoušky, umístění pod čarou?
28. 6. 2013 09:15.38, , učo
Mediteránní studia
kompresor- Mediteránní studia
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či sa v odbore Mediteránní studia dá študovať viac jazykov naraz - teda, ak si napríklad zvolím ako románsky jazyk francúzštinu, tak si môžem ako nepovinný predmet zvoliť aj seminár z taliančiny? A ešte by ma zaujímalo, či v magisterskom štúdiu pokračujem v tom istom románskom jazyku ako v štúdiu bakalárskom. Ďakujem.
30. 6. 2013 12:39.49, , učo- Re: Mediteránní studia
Dobrý deň, môžete si, doborovoľne, zvoliť aj viac jazykov, než je povinne predpísané. V nMgr. si v zásade môžete zvoliť pokračovanie v jednom z konkrétnych jazykov (prehľad všetkých odborov v nMgr. nájdete pre predstavu tu http://www.phil.muni.cz/plonedata/wff/prijimaci-rizeni/2013_2014/Obory_nmgr_13_14.doc) Pri niektorých odboroch je výslovne uvedené, že je nutné mať v Bc. absolvovaný príbuzný odbor. Príbuznosť odboru posudzuje priamo Odd. pre prijímacie konanie na FF, takže ak chcete mat istotu, obráťte sa priamo na nich (pokojne aj teraz), a spýtajte sa, aké sú Vaše možnosti. Kontakt viď http://www.phil.muni.cz/wff/home/orgstru/pr/
30. 6. 2013 12:50.43, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Mediteránní studia
Ja si to plánujem zapísať ako druhý odbor k odboru španielsky jazyk a literatúra. Takže, ak som to správne pochopila, v prípade, že si to zapíšem takto, bude možné študovať mediteránní studia aj v magisterskom stupni?
1. 7. 2013 11:46.46, , učo- Re: Mediteránní studia
Prepáčte, opravila som mylnú informáciu v predošlom príspevku. V nMgr. si pokojne môžete zvoliť pokračovanie len v Meditránnych štúdiách. Nie ste nijak viazaná na ŠpJ (rpíp. obecne na akýkoľvek druhý odbor).
1. 7. 2013 11:50.51, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Mediteránní studia
Teda nemusím písať na Odd. pre prijímacie konanie?
1. 7. 2013 19:46.08, , učo
Po absolvovaní Bc. je možné pokračovať v Med. štúdiách aj v nMgr. programe.
ROZŠÍŘENÍ JEDNOOBORU NA DVOUOBOR PŘÍŠTÍ ROK
kompresor- ROZŠÍŘENÍ JEDNOOBORU NA DVOUOBOR PŘÍŠTÍ ROK
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak dlouho by trvalo bak. studium v případě, že bych letos začala studovat jednoobor (konkrétně obor Ruský jazyk a literatura) a příští rok po úspěšném složení přijímacích zkoušky bych jej chtěla rozšířit na dvouobor v kombinaci s německým nebo anglickým jazykem a literaturou? Muselo by se studium tímto o rok prodloužit? Předem děkuji za odpověď.
30. 6. 2013 16:31.05, , učo- Re: ROZŠÍŘENÍ JEDNOOBORU NA DVOUOBOR PŘÍŠTÍ ROK
Dobrý deň, nešlo by o predĺženie štúdia. Prosto by st esi spojili obe štúdiá do jedného dvojodboru, pričom by ste ho ukončili v štandardnej dobe pridaného štúdia, tzn. po 3 rokoch na AJ (a 4 rokoch na RJ).
30. 6. 2013 16:49.35, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: ROZŠÍŘENÍ JEDNOOBORU NA DVOUOBOR PŘÍŠTÍ ROK
Jaká by byla tedy v takovém případě náplň studia RJ 4. rokem, když je bakalářské studium pouze tříleté? Bakalářskou práci bych psala po 4 letech studia, když bych dokončila studium dvouoboru?
30. 6. 2013 16:59.13, , učo
Pri dvojodborovom štúdiu sa píše jedna Bc. práca a jedna odborová práca. Vy si
volíte sami, ktorý odbor bude ktorá.
Skladáte dvoje štátnice.
Podľa toho sa dá štúdium modifikovať, a napr. to jedno ukončiť skôr (nie všetci
zvádajú dve práce a dvoje štátnice v jednom semestri).
študijnom oddelení.
Nahliadnutie do oborových testov
Dobrý deň,
rada by som sa spýtala ako treba postupovať v prípade, že by som rada nahliadla
do odborových testov na Filozofickej fakulte. Viem, že fakulta umožní uchádzačom
nahliadnuť do testov v dňoch 8.,10. a 12. júla. Treba napísať konkrétnu žiadosť
o možnosť k nahliadnutiu, ak áno na akú adresu?
Písomné rozhodnutie
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na dátum rozosielania písomných rozhodnutí sodborovým testom. Zasadnutie komisie sa konalo 26. júna.
Ospravedlňujem sa ak som položila otázku ktorá tu už bola :)
Dobrý deň,
podľa harmonogramu FF by rozhodnutia mali byť rozosielané práve dnes, viď
http://www.phil.muni.cz/plonedata/wff/prijimaci-rizeni/2013_2014/harm_prij_bc_13_14.doc
(zdroj http://www.phil.muni.cz/wff/home/prijimaci/bakalarske/index_html)
Zápis psychologie
kompresor- Zápis psychologie
Dobrý den, byla jsem přijata do prezenčního studia psychologie a mám i datum zápisu. Dozvěděla jsem se ale, že je možné se zapsat i přes IS, pokud jsem už dříve byla studentem. Tuto podmínku splňuji, ale nepamatuji si přihlašovací údaje, které jsem měla. Je možné je nějak získat a zapsat se do studia z pohodlí domova? Děkuji
4. 7. 2013 13:14.26, , učo- Re: Zápis psychologie
Dobrý deň, zrejme máte na mysli možnosť uvedenú v http://www.phil.muni.cz/plonedata/wff/prijimaci-rizeni/2013_2014/zapis_studenti_MU_13.doc (zdroj http://www.phil.muni.cz/wff/home/prijimaci/bakalarske/zapis-ke-studiu) Nejedná sa však o "zápis cez IS", elektronicky. Overenú kópiu vysvedčenia a zápsiový list musíte odovdzať aj v tomto prípade (ale môžete ho zaslať napr. poštou). Ad prihlasovacie údaje. Vaše učo Vám môžem povedať (resp. Vy sa sama nájdete aj v neautentizovanej časti IS). O obnovu hesla budete musieť požiadať správcu, a to osobne, a keď nemôžete osobne, tak poštou (ale až po zápise, keď budete aktívny študent MU). Detaily viď aj http://is.muni.cz/spravci/
4. 7. 2013 13:26.59, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Zápis psychologie
Takže to Je jednodušší přijít přímo na zápis a dostat nové přihlašovací údaje... Předpokládám, že to tak můžu udělat... (?)
4. 7. 2013 13:34.24, , učo- Re: Zápis psychologie
No, nové prihlasovacie údaje nedostanete, to je to :) Už ste raz študent MU boli, máte v IS zavedené svoje učo, a to Vám zostane pri každom ďalšom štúdiu na MU. Takže si budete musieť len požiadať o nové heslo pre prístup do IS MU (ak si svoje heslo už nepamätáte). Ale na zápis sa pokojne dostaviť môžete (a príp. ak sa dohodnete s fakultným správcom, tak Vám môže pripraviť aj to heslo, a len si ho prevezmete).
4. 7. 2013 13:39.33, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351
správci. Děkuji za osvětlení
Dodatočné prijatie
kompresor- Dodatočné prijatie
Dobrý deň, nebola som prijatá na štúdium anglického jazyka a literarúry avšak prijatie ma minulo celkom tesne. Chápem správne, že ak by v septembri nenastúpilo veľké množstvo študentov, bude mi ponúknuté prijatie do štúdia aj keď si nepodám žiadosť o preskúmanie rozhodnutia? Ďakujem
10. 7. 2013 20:11.41, , učo- Re: Dodatočné prijatie
Dobrý deň, presne tak. V prípade obnovy prijímacieho konania fakulta prijme ďaľších uchádzačov presne v takom poradí, ako sa nachádzajú pod čiarou. Podľa info z FF bude komisia rozhodovať už začiatkom augusta, takže to budete vedieť skôr, než v septembri.
10. 7. 2013 20:18.32, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Dodatočné prijatie
Dakujem za rýchlu odpoved, môžem sa ešte opýtať na akú emailoú adresu mám poslať ospravedlnenie, ak sa nemožem zúčastniť zápisu na bakalárske štúdium ruského jazyka?
10. 7. 2013 22:07.55, , učo
Na FF túto agendu spravuje Oddelenie pre prijímacie konanie -> kontakt viď
http://www.phil.muni.cz/wff/home/orgstru/pr/ (stačí ten obecný email, nie
prodekanke).
rozhodnutí o přijetí
kompresor- rozhodnutí o přijetí
Dobrý den, rozesílalo se rozhodnutí o přijetí poštou i těm, co přijati nebyli? Mně totiž ještě nic nepřišlo. Také mi nepřišlo rozhodnutí z PřF, jen mi přišel e-mail Vítejte na přírodovědecké fakultě a nějaké informace k tomu. Děkuji za odpověď.
10. 7. 2013 21:52.28, , učo- Re: rozhodnutí o přijetí
Dobrý deň, vyrozumenie o prijímacom konaní (prijatie i neprijatie) sa vždy rozosiela všetkým uchádzačom. Pozvánky k prijímacím skúškam (TSP a OT) Vám doručené boli? Máte určite uvedenú správnu adresu (nič proti Vám, preklep sa stane) a v dome riadne označenú schránku svojim menom (je leto, za stále poštárky naskakujú brigádnici, a tí sa s tým obvykle nepáru)? Príp., práve z PřF Vám vyrozumenie muselo byť doručené (vzhľadom ku zmene rozhodnutia, ktorú ste fakulte museli potvrdiť, a teda Vám niečo prísť zrejme muselo, aby ste mohli reagovať...)
10. 7. 2013 22:02.05, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: rozhodnutí o přijetí
Dobrý deň prajem,taktiež mi ešte neprišlo písomné rozhodnutie.
11. 7. 2013 10:01.43, , učo
Dobrý deň,
FF rozosielala rozhodnutia pre Bc. odbory už v júni, k 13.6.2013.
Ak Vám doručené nebolo, nastala zrejme chyba pri doručovaní na strane Slovenskej
pošty.
O tomto čase už ani nebudete mať uloženů zásielku na pošte (úložná doba
uplynula).
http://www.phil.muni.cz/wff/home/prijimaci/bakalarske/zapis-ke-studiu
Papierovú pozvánku mať nemusíte.
- Re: rozhodnutí o přijetí
Zdravím, první dopis z PřF mi přišel (že nejsem přijata), i pozvánky k tsp a k oborovému testu a i rozhodnutí o přijetí ze FSS. Jen tyto dva poslední mi chybí.
11. 7. 2013 12:43.14, , učo- Re: rozhodnutí o přijetí
Dobrý deň, ospravedlňujem sa za prehliadnutie, máte na FF odbor s OT, kde mali byť rozhodnutia odosielané k 4.7.2013 (ideálne). Je možné, že fakulta to rozosiela viacero dní, z dôvodu vysokého počtu zásielok. Prosím tak ešte o strpenie.
11. 7. 2013 12:56.28, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: rozhodnutí o přijetí
a můžu tedy přijít na zápis bez rozhodnutí o přijetí ?
11. 7. 2013 16:43.07, , učo
Papierová pozvánka na zápis nie je nutná (ku mnohým študentom sa aj tak
nedostane, viď pošta, nevyzdvihnutie, strata, zničenie...).
Detaily k zápisu sú uvedené na
http://www.phil.muni.cz/wff/home/prijimaci/bakalarske/zapis-ke-studiu a stačí sa
riadiť nimi.
rozhodnuti o přijetí také stále nemám. Prověřovala jsem to na poště a nic.
Poradíte mi, jak dále postupovat? Bylo už rozhodnuti rozesíláno? Děkuji!
Dobrý deň,
v prípade odborov s OT mali byť zásielky rozosielané k 4.7.2013, prosím tak ešteo strpenie. Fakulta ich, z dôvodu vysokého počtu, niekedy odosiela na viacero
"dávok".
účast na zápisu
Dobrý den,chci se jen ujistit v jedné věci. Jsem přijat na obor Obecná matematika (bc.
studium) a na Filozofii (mgr. studium). Zápis na matematiku proběhne 15.7., na
filozofii 26.7., takže pokud tomu dobře rozumím, tak na ten druhý chodit
nemusím, protože UČO i heslo již budu mít z toho předchozího zápisu. Je to
skutečně tak?
Děkuji za odpověď
Dobrý deň,
presne tak.V prípade skoršieho zápisu na inú fakultu na FF len doručíte zápisový lístok a
overenú kópiu maturitného vysvedčenia (podľa pokynov uvedených na
http://www.phil.muni.cz/wff/home/prijimaci/magisterske/zapis-ke-studiu).
Zápis na FF
kompresor- Zápis na FF
Dobrý deň, keďže som odcestovaná a nemôžem sa zúčastniť zápisu tak by som chcela splnomocniť kamarátku ktorá je prijatá na ten istý odbor, lenže zápis máme mať v iné dni a nie je možné aby sa dostavila 2x. Nebolo by možné aby teda v deň svojho zápisu vybavila aj ten môj?
14. 7. 2013 16:35.00, , učo- Re: Zápis na FF
Dobrý deň, celá agenda zápisov spadá do kompetencie fakulty, musíte sa teda obrátiť priamo na Oddelenie pre prijímacie konanie FF, kontakty viď http://www.phil.muni.cz/wff/home/orgstru/pr/
14. 7. 2013 16:45.49, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Zápis na FF
A platia sa pri zápise nejaké poplatky?
18. 7. 2013 19:33.32, , učo
Nie, priamo na zápise neplatíte nič.
ISIC kartu (150Kč = 6€) si objednáte a zaplatíte online, cez Obchodné centrum
(podobne, ako ste objednávali platbu za eprihlášku).
Přijetí na oba obory
Dobrý den, byla jsem přijata na obor Anglický jazyk a literatura a také Teorie adějiny filmu a audiovizuální kultury (oba kombinovaná forma). Ráda bych
studovala oba obory. Jak mám postupovat, je třeba před zápisem kontaktovat
studijní oddělení? Děkuji za odpověď.
Dobrý deň,
nemusíte nikoho zvlášť kontaktovať.
Prosto sa dostavíte na zápis a zapíšete sa ku štúdiu oboch odborov.Nakoľko sa jedná u oboch o kombinovanú formu štúdia, nie je možné spojenie
odborov do jedného dvojodborového štúdia. Budete tak môcť študovať oba odbory
samostatne, ako plnohodnotné jednodoborové štúdiá.
Mezifakultní studium
Dobrý den,byl jsem přijat na mezifakultní dvouobor HI/BSS. V e-přihlášce je napsáno
mezifakultně na FF, znamená to tedy, že mateřskou fakultou je FF a zápis bude
tudíž probíhat na FF? Zatím mi totiž nepřišlo rozhodnutí o přijetí a začínám být
lehce nervózní.
Dobrý deň,
"materská" je v kombináciách FSS+FF vždy len FSS, takže sa zapisujete tam.
Na FSS zápisy prebiehajú dnes a zajtra.
Váš by mal byť dnes od 13:00, viď harmonogram na
http://www.fss.muni.cz/static/1495/zapisy_2013.doc
S doručovaním rozhodnutí býva občas problém na strane pošty (leto, brigádnici,
znížené personálne kapacity...) Preto je dobré sledovať webstránky fakúlt.
nimi dohodnúť, príp. sa dostavte na zápis zajtra (ak je to vo Vašich silách).
dopis o přijetí
Dobrý den,měl bych být znepokojen, když mi ještě do dnešního dne nepřišel dopis o přijetí?
Dobrý deň,
rozhodnutia v prípade odborov s OT boli rozosielané cca minulý týžden.
Papierové oznámenie ale nepotrebujete.V prípade zápisu sa riaďte pokynmi uvedenými na webe fakulty -
http://www.phil.muni.cz/wff/home/prijimaci/bakalarske/zapis-ke-studiu
Čas zápisu
Dobrý den,ráda bych se zeptala, zda je nutné dorazit na zápis na FF přesně na čas (začíná
v 10 hodin) - či je tolerováno nějaké časové rozmězí? (Vzhledem k tomu, že
"další" kolo zápisu začíná až v jednu hodinu.)
Děkuji moc za odpověď.
Dobrý deň,
bolo by vhodné dostaviť sa včas, tolerancia síce možno je, ale povedzme v
rozmedzí minút, než hodín.
Najprv sa zapíšete, tzn. dostanete zápisové listy, ktoré si podľa pokynov (ktoré
Vám pracovníčky SO naraz všetkým odprezentujú) vyplníte, tie následne odovzdáte.
Obvykle má SO aj nejaký preslov k študentom, ohľadom štúdia, k IS a pod.