Ostatní týkající se příjímacího řízení - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2013 - Discussion forum
Ukončení studia
Dobrý deň,
ak ste k 23.7.2013 ukončili štúdium (oznámením o zanechaní štúdia doručeným naSO danej fakuty), tak pár dní potrvá, než to referentky zaevidujú a zavedú do
IS.
Následne bude štúdium "deaktivované" a ostane Vám tam len to "nové".
Po zrušení štúdia všetky oznámenia a požiadavky vzťahujúce sa k zanechanému
štúdiu zmiznú, prosím teda o strpenie.
Změna prezenčního studia na kombinované
Dobrý den,mám dotaz ohledně změny studia prezenčního na kombinované. Včera jsem byla na
zápisu na FF Hudební věda a zjistila jsem, že bych ji potřebovala studovat
dálkově. Je to možné změnit? Na stránkách FF jsem našla formulář, ale pro
jistotu se ptám :). Mohu případně poslat za sebe někoho jiného na studijní
oddělení s touto žádostí?
Děkuji za odpověď
Dobrý deň,
formálne vzato, žiadosť si podať môžete.
Záleží, čo uvediete do odôvodnenia, a na rozhodnutí dekana (prodekana pre
štúdium).
Žiadosť vyplňte, vlastnoručne podpíšte a doručte na SO FF.
Doručiť ju pokojne môže aj niekto iný, študijné žiadosť odovzdá ďalej a o
výsledku budete vyrozumená do cca 30 dní. S tým ale, že študijné FF má
prázdninovú prevádzku, počítajte s tým:
(žádné úřední hodiny, žádný e-mailový ani telefonický kontakt, nebudou
vyřizovány žádosti; zaměstnanci povinně čerpají dovolenou). Mimo toto rozmezí
budou i v době prázdnin běžné úřední hodiny."
Dotaz
Dobrý deň alebo lepšie dobrý večer!
Chcela by som sa opýtať (aj keď myslím, že je neskoro), keď mám zapísaný
dvojobor a počas štúdia budem chcieť jeden z nich ukončiť, tak to pôjde? Nejako
viac inklinujem k Histórii a pamätám sa ako nám na škole bola rozprávať vaša
žiačka (všeobecne o univerzite) a povedala niečo v tom zmysle, že sa dá ale
možno som to len ja nepochopila správne. Predmety zapisané ešte nemám tak či
náhodou by to nešlo...
Pokud jde o FF, tak ta se obecně staví k přestupům asi nejvstřícněji.
Registrace a zápis předmětů
kompresor- Registrace a zápis předmětů
Dobrý den, Chtěla bych se zeptat,jak je to s registrací a zápisem předmětů.Chápu správně,že do 31.7.2013 je potřeba mít zaregistrované předměty o které mám zájem a pak už není možné to jakkoli měnit? Zápis předmětů provádí automaticky IS,nebo je to jinak? Předem děkuji za odpověď.
27. 7. 2013 22:52.42, , učo- Re: Registrace a zápis předmětů
DObrý deň, nie celkom. Je pravda, že do 31.7.2013 trvá obdobie registrácie. Už od 1.8.2013 od 17:00 ale začína obdobie zápisu, v ktorom je tiež možné predmety registrovať a rušiť (nič sa teda nezmení). Detaily nájdete v harmonograme https://is.muni.cz/auth/predmety/obdobi_vse.pl? (podzim 3013, stĺpec fakulty a najmä vysvetlivky k obdobiam pod tabuľkou). Zmeny je možné vykonávať až do 29.9.2013. Zápis predmetov je automatická akcia IS (IS Vám zapíše všetky registrované predmety, kde nie sú žiadne problémy s prerekvizitami, kapacitou a pod.).
28. 7. 2013 00:06.26, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Registrace a zápis předmětů
Moc děkuji za odpověď.Měla bych ještě dotaz ohledně kreditů.Když nasbírám 20 kreditů za semestr,nezáleží na tom,jakého jsou typu?A kde popř.můžu zjistit,jestli je daný předmět pro můj obor za kredity typu B nebo C? Předem děkuji za odpověď.
28. 7. 2013 09:25.49, , učo
Pre postup do ďalšieho semestru stačí nazbierať akýchkoľvek 20kr., za riadne
ukončené predmety.
Kredity A - sú povinné.
Kredity B sú povinne voliteľné, a obvykle ich má každý odbor definované inak, a
detailne sú rozpísané v študijnom katalógu Vášho odboru (na webe FF, sekcia
studium - informace -> aktuální katalogy).
Kredity C sú všetky ostatné predmety z celej fakulty a z iných fakúlt MU.
jazyka a filozofia).
Zrušení studia + zápis na nový obor
kompresor- Zrušení studia + zápis na nový obor
Dobrý den, měl jsem dvě přihlášky, jednu na obecnou jazykovědu, druhou na SEBS. OJ "vyšla", SEBS těsně ne. V den zápisu na OJ mi došel email že jsem přijat na SEBS po obnově řízení, bohužel až po vykonaném zápisu. Preferuji SEBS. Chápu tedy správně že musím oznámit zanechání studia na filozofické fakultě (prostřednictvím ISu), učo a heslo na IS mi zůstane stejné a v den zápisu na FSpS se již nemusím dostavit na fotografování kvůli ISIC, pouze na samotný zápis? Radši se chci ujistit o postupu :) Přeji pěkné odpoledne a dostatek trpělivosti při řešení hromady zdejších dotazů.
31. 7. 2013 14:12.06, , učo- Re: Zrušení studia + zápis na nový obor
Dobrý deň, postup ste uviedli správny. S tým, že na Vašom mieste by som oznámenie o zanechaní štúdia na FF vyplnila a odoslala už teraz (aby Vám zbytočne nenabiehali dni do neúspešného štúdia, ktoré by Vám neskôr mohli privodiť vymeranie poplatku, príp. spôsobiť iné problémy). Obávam sa ale, že FF bude požadovať doručenie klasickou papierovou formou, z dôvodu Vášho vlastnoručného podpisu (ledaže by ste disponovali overeným elektronickým podpisom). Účinok zanechania štúdia by mal nastať ku dňu doručenia oznámenia na fakultu. (Do IS Vám to zrejme zavedú ex post, s ohľadom na trojtýždňové voľno na SO). Prístup do IS, učo, heslá, všetko Vám ostane pôvodné, taktiež aj fotka na ISIC.
31. 7. 2013 14:27.14, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Zrušení studia + zápis na nový obor
Děkuji.A ještě..formulář k vytisknutí (o zanechání studia) jsem našel, ale ocenil bych malou navigaci k tomuto procesu v ISu.
31. 7. 2013 15:13.20, , učo
Ay, to mi z toho príspevku predtým vypadlo, ako tak pozerám.
Cez IS nie je nutné robiť žiadne úkony.Odošlete oznámenie a len "počkáte", až Vám bude štúdium ukončené (tipujem tak
koncom augusta, pretože dovolenka na SO FF).
studium kombi+prezencne
dobry vecer preji,chci se jen zeptat,nastupuji na kombi studium,pristi rok se chci prihlasit na
dalsi obor, ale vyucuji ho jen prezence,jde toto studium s mym spojit na
dvouobor ci ho musim odstudovat prezence jako jednoobor, jedna se mi o slovanske
jazyky.
dekuji moc
l.
Dobrý deň,
kombinácia by bola možná, iba ak by sa jednalo o dva prezenčné odbory.
Spojenie kombi + prezenčného štúdia do dvojodboru možné nie je.
prezenčnú, a pridať si k tomuto daný slovanský jazyk, štúdium B, v prezenčnej
forme a spojiť do dvojodboru.
dekuji za odpoved, skoda, ale nejak to urcite vymyslim:D
preji krasny den
lidka
Zaškolovák 2013
Dobrý den,byla jsem dodatečně přijata ke studiu a ráda bych se zúčastnila druhého turnusu
zaškolováku. Proto bych se chtěla zeptat, zda je to možné, když budu studentem
MU až od 4. září a zaškolovák se platí už v srpnu.
Děkuji za odpověď.
Dobrý deň,
prosím, obráťte sa priamo na organizátorov akcie (niekde budú mať určite uvedenékontaktné údaje), a spýtajte sa ich.
Registrace předmětu
kompresor- Registrace předmětu
Dobrý den, Chtěla bych se zeptat,jestli je už teď možné si zaregistrovat předmět ´PH0001 Filozofie pro posluchače nefilozofických oborů´? Jestli ano,mohli byste mi poradit postup? Předem děkuji za odpověď
1. 8. 2013 22:52.02, , učo- Re: Registrace předmětu
Dobrý deň, registrácia je samozrejme možná (a to až do 29.9.2013), pričom postup je rovnaký, ako pri registrácii iných predmetov. IS -> Student -> Registrace a zápis předmětu - následne môžete buďto zvoliť "Přidat přdměty vložením kódu" - pretože kód poznáte, ale určite by ste sa k tomu preklikali aj pod pridaním podľa šablóny FF a odkazom na spoločné predmety (spoločný základ).
1. 8. 2013 22:59.48, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Registrace předmětu
Takže registrace/zápis předmětů i pro druhý semestr probíhá do 29/9 ?
1. 8. 2013 23:15.42, , učo- Re: Registrace předmětu
Nie, toto je ešte stále registrácia a zápis predmetov do semestru "podzim 2013". Registrácia pre semester jaro 2013 na FF začne 2.1.2014 o 17:00, a celé obdobie zmien potrvá až do 2.3.2014. Na MU sa predmety registrujú vždy len pre nadchádzajúci jeden semester, nie na celý rok.
2. 8. 2013 05:30.32, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Registrace předmětu
Děkuji za odpověď.A kdy budou zveřejněny rozvrhy předmětů pro semestr jaro 2014?
2. 8. 2013 10:11.01, , učo
http://www.phil.muni.cz/wff/home/studium/informace/harmonogramy/harmonogram-akademickeho-roku-2013-2014/
Přechod z cžv do řádného studia
kompresor- Přechod z cžv do řádného studia
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli je možné vykonat bakalářské zkoušky na konci druhého roku řádného studia (4. semestru), když jsem první dva semestry studoval v rámci cžv, ale splnil během těchto tří let 180 kreditů. Nebo jestli je to možné až po třech letech v řádném studiu přesto, že těch požadovaných 180 kreditů získám dříve. Děkuji Martin Deutsch
2. 8. 2013 10:02.57, , učo- Re: Přechod z cžv do řádného studia
Dobrý deň, prechod z programu CŽV do riadneho štúdia funguje tak, že budete zapísaný ku štúdiu v semestru, ktorý nadväzuje na ten, ktorý končíte. Tzn. po roku v CŽV to bude 3. semster, po 2 rokoch v CŽV by to bol 5. semester (záleží, na akej fakulte CŽV absolvujete). Všetky riadne absolvované predmety sa Vám v plnej výške uznajú. Budete teda zrejme (záleží na predmetoch a kreditoch) končiť v 6. semestri podľa údajov v IS (tzn. rok na cžv, 2 roky riadneho štúdia). Ak ste to ale mysleli ako 1+1 (tzn. rok na cžv a rok riadneho štúdia, tzn. končiť 4. semestrom), tak sa obávam, že stihnúť nazbierať všetky kredity (a absolvovať povinné predmety, s ohľadom na systém prerekvizít, vzájomenj náväznosti predmetov a pod.) nebude možné.
2. 8. 2013 10:11.01, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Přechod z cžv do řádného studia
Já jsem si původně právě myslel, že budu zapsaný do navazujícího semestru, ale byl jsem zapsán znovu do prvního, čemuž nerozumím.
2. 8. 2013 10:17.47, , učo
To budete v tom prípade musieť skonzultovať priamo so študijným odd. FF a
oddelením pre CŽV na FF, príp. s prihliadnutím na podmienky na Vašom odbore.
Je možné, že došlo len k nedorozumeniu, príp. možno na FF ste naozaj znovu v 1.
semestri, a absolvované rpedmety si budete musieť nechať uznať (podaním
žiadosti), a zapísať si tak ďalšie nadväzujúce, aby ste splnili kreditové
podmienky.
FF má do 19.8. dovolenku, takže budete musieť počkať.
Zmena formy žiadosť
Dobrý deň, 17.7. som poslala žiadosť o zmenu formy, teraz tu čítam, že bolotreba vyplniť nejaký formulár. Ja som žiadosť poslala písomnú, žiadny formulár
som na stránke fakulty (sportovních studií) nenašla. Vadí to? Doteraz mi ešte
neprišla odpoveď. Ďakujem
Dobrý deň,
obvykle sa používa predpísaný formulár fakulty, nie je to však nevyhnutné.
Pokiaľ ste žiadosť napísali sami, stručne, jasne a identifikovali sa, nebude to
problém.
Skúste teda počkať, príp. sa obráťte na študijné oddelenie FSpS (kam ste žiadosť
zrejme adresovali), a spýtať sa, či ju evidujú.
Studium MU
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli je nějaká možnost placeného studia na MU s tím, že
by mi zůstal status studenta. Děkuji
Dobrý deň,
mrzí ma to, ale nie je to možné.
Platená forma výuky prebieha v prgoramoch celoživotného vzdelávania, a to podľa
§ 60, zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách.
postavenie študenta vysokej školy.
nepřijata-nedostatečná kapacita
kompresor- nepřijata-nedostatečná kapacita
Dobrý den, na toto téma už bylo vytvořeno mnoho dotazů. Každopádně jsem se nikde nedočetla,jak zjistím, kdy proběhlo doplnění žáků na uvolněná místa. Abych věděla zda mám stále čekat na mail nebo už doplnění proběhlo či se vůbec nekonalo. Děkuji
13. 8. 2013 14:17.28, , učo- Re: nepřijata-nedostatečná kapacita
Dobrý deň, v prípade FF zatiaľ nič neprebehlo, nakoľko do 19.8. je celofakultná dovolenka. Ak sa niečo zmení, tak najskôr po tomto dátume. Zmena, ak nastane, sa prejaví vo Vašej e-prihláške (nemusíte byť oboslaná emailom).
13. 8. 2013 14:23.04, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: nepřijata-nedostatečná kapacita
Dobrý den, a je nějaké omezené datum do kdy tak přibližně máme čekat, jestli se změna projeví nebo ne? díky
23. 8. 2013 13:15.53, , učo- Re: nepřijata-nedostatečná kapacita
V zásade nie je. Býva to však do začiatku semestru, aby sa študenti stihli zapísať ku štúdiu pred jeho začiatkom. Semester začína 16.9.2013.
23. 8. 2013 13:36.14, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351
Může se ještě zeptat, zda je možné, že byste nám sem napsala, až obnova
proběhne, že proběhla ? At se popřípadě můžu začít zařizovat jinak a nečekat až
do začátku semestru a přestat tak počítat se studiem na VŠ ?
Pokojne to sem môžem napísať, priamo do tohto vlákna, pod Vás, aby sa Vám to
lepšie hľadalo.
nezadala.
- Re: nepřijata-nedostatečná kapacita
Mooc Vám děkuju, toho si vážím :)) budu sem nahlížet
26. 8. 2013 11:02.32, , učo- Re: nepřijata-nedostatečná kapacita
Tak len hlásim, že sa začínajú objavovať výsledky obnovy, a to, zdá sa, zatiaľ len pre niektoré odbory. Detailnejšie to nechcem uvádzať (vzhľadom na Vaše osobné údaje), ale v prípade US sa už rozhodlo.
26. 8. 2013 18:42.54, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: nepřijata-nedostatečná kapacita
A Uměnovědy tedy dobíraly či nikoli ? ještě dnes se mi v E.prihlasce nic nezměnilo. Je také možné, že dnes se rozhodlo a v následujících pár dnech to pozmění. Myslím si, že mám reálnou šanci se dostat pokud doberou žáky, proto jsem jako na trní a zahaluji vás tolika otázkami. Moc Děkuji
26. 8. 2013 22:26.36, , učo
US už práve majú rozhodnutia v eprihláške (okrem nich aj odbory ako RL, INME,
VH, a KSC), posúvalo sa to, prezenčná forma o 4 študentov.
kamarádky nenastoupily .... mám tedy počítat, že už je to definitivní, nebo můžu
ještě nějak "zabojovat"
Ten systém prijímania je trošku odlišný.
Fakulta chcela mať na SUS 75 zapísaných (prez. forma) ->
http://www.phil.muni.cz/wff/home/prijimaci/bakalarske/pozadavky-k-prijimacim-zkouskam-pro-ak-rok-2012-2013#s
Keďže na zápis sa nikdy nedostavia všetci pozvaní (a fakulta to vie), tak
prípadné straty sa vykrývajú už vopred a to tým, že sa riadne prijme vyšší počet
študentov, než chce mať fakulta zapísaný v 1. semestri.
Tento rok teda na SUS prez. prijali 148 študentov.
Pričom rozdiel medzi 75 a 148 je dostatočne veľký, aby vykryl straty. Akurát sa
zrejme aj tak trochu prepočítali, a preto stav doplňujú teraz v obnove, o 4
uchádzačov.
skôr s tým, že v prípade SUS je to konečné.
- Re: nepřijata-nedostatečná kapacita
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli dobíral obor Pomocné vědy historické, jsem první pod čarou. Moc děkuji za odpověď.
27. 8. 2013 09:58.22, Tereza Michálková (stud FF MU), učo 413548- Re: nepřijata-nedostatečná kapacita
Dobrý deň, ak by nastala obnova konania na PVH, tak by ste to v e-prihláške zistili (nakoľko ste na prvom mieste "pdo čiarou"). Zatiaľ sú známe len ti eodbory, uvedené vyššie. Neviem, či sa zmení aj niečo ďalšie, a ak áno, tak kedy a pre ktoré odbory. Prosím o strpenie.
27. 8. 2013 10:18.31, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: nepřijata-nedostatečná kapacita
Takže je možné, že tento obor dobírat studenty vůbec nebude?
27. 8. 2013 11:40.25, Tereza Michálková (stud FF MU), učo 413548
Aj to je možné. Kapacita sa mohla naplniť po klasickom riadnom prijímaní.
Zatiaľ tam pomaly pribúdajú ďalšie odbory (PS, OJ, ISK, PO, BA), takže jerovnako možné, že sa to ešte len prejaví.
Dobrý deň.
Bolo by možné informovať v tejto veci, teda prípadneho doberania študentov naESF? Tiež čakám celé leto a tak nejak stále dúfam. Len by som chcela vedieť či
už obnova prijimacieho konania prebehla. Resp. dozvedieť sa keď prebehne a v
mojej e-príhlaške sa to neprejaví.
Dobrý deň,
v prípade ESF sa zatiaľ nič nezmenilo.Ak zmena nastane, pokojne to sem napíšem (pod tento Váš príspevok).