Specifické dotazy - Filozofická fakulta - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2014 - Discussion forum
David Petráš,
Hudební věda
kompresor- Hudební věda
Dobrý deň, podal som si prihlášku na odbor : Hudební věda, bakalářské studium, forma: prezenční jednooborové a chcel by som sa opýtať aký je predpokladaný počet prijatých záujemcov pre tento ročník príjmačiek. Ďalej som si všimol že na predchádzajúcich príjmačkách bol percentil (body) posledného prijatého - 6,51. Je to oproti ostatným akreditovaným odborom značne menšie číslo. Dá sa s takouto skutočnosťou počítať aj v nastávajúcom príjmacom konaní? Vopred ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň! S pozdravom D.Petráš
9. 4. 2014 13:04.54, , učo- Re: Hudební věda
Dobrý deň, predpokladaný počet zapísaných je 75 (rovnako, ako po minulé roky). Ak si prejdete staršie štatistiky na http://is.muni.cz/do/rect/metodika/stud/prijriz/zpravy/podminky/ tak vidíte, že za posledné 3 roky bolo prijatých 2x po cca 150 uchádzačov a vlani 132. Obdobné to bude aj tento rok. Na MU (všetky fakulty a odbory) to funguje tak, že fakulta ihneď prijme o niečo vyšší počet uchádzačov, než si želá mať zapísaný v prvom semestri. Študenti majú obvykle podaných viacero prihlášok (rôzne odbory/fakulty/univerzita) a na zápis sa nikdy nedostavia všetci pozvaní. Fakulta preto prijme ihneď o niečo vyšší počet (odhad rozdielu vychádza z praxe a rokov minulých). Týmto tak vlastne vopred vykrýva "straty" pri zápise. Ak by sa fakulta napriek tomu prepočítala, a zapísalo by sa ešte menej uchádzačov, než chcú mať v 1. semestri, dekan fakulty môže pristúpiť k obnove prijímacieho konania a dodatočnému prijímaniu uchádzačov. V prípade HV bolo vlani prijatých 125 uchádzačov, percentil posledného bol 6,51. Následne však fakulta prijala na obnovu ďalších študentov v poradí, a percentil posledného prijatého na HV bol napokon len 0,17. Zdroj štatistika z vlani http://is.muni.cz/do/rect/metodika/stud/prijriz/zpravy/podminky/Prijimaci_rizeni_FF-BcMgr_-_zprava-podminky.pdf Roky predtým sa ale percentil pohyboval okolo percentilu 20 a 25. Takže spoliehať sa na to, radšej, neodporúčam.
9. 4. 2014 13:29.18, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Hudební věda
K tomuto by som este dodala, ze konkretne na HV (ale podla toho, co som pocula tak na viacerych odboroch na FF) funguju dost velke "sita" v priebehu studia, takze bakalara nakoniec ukonci okolo 15 ludi. Na zaciatku teda vezmu velke mnozstvo ludi i s nizkym percentilom TSP a ti sa (znacne) pretriedia v priebehu studia.
30. 4. 2014 19:44.35, Bc. Andrea Bodnárová (stud FF MU), učo 362370