Specifické dotazy - Fakulta sportovních studií - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2014 - Discussion forum
KOMBI+PREZENČNÍ
kompresor- Re: KOMBI+PREZENČNÍ
Dobrý deň, áno, je to možné. Podávate si samostatné prihlášky na obe formy štúdia, zaplatíte 2x poplatok.
24. 2. 2014 15:26.44, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: KOMBI+PREZENČNÍ
ale pozor, nelze se hlásit na jeden směr v kombi i prezenční formě.
26. 2. 2014 17:01.22, Jan Hurych (stud FSpS MU), učo 409346- Re: KOMBI+PREZENČNÍ
Tým je myslené toto? "Uchazeč může podat přihlášku na každý studijní obor nebo kombinaci oborů, v rámci jednoho oboru (TVS) není povoleno násobné přihlašování do více studijních směrů."
26. 2. 2014 17:10.31, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: KOMBI+PREZENČNÍ
přesně toto. tedy pokud se prezenčně přihlásím na TVS-T, tak zároveň nejde se kombinovaně přihlásit také na TVS-T.
26. 2. 2014 18:11.34, Jan Hurych (stud FSpS MU), učo 409346
Ja som si nebola istá, či medzitým nevzniklo nejaké ďalšie pravidlo :)
- Re: KOMBI+PREZENČNÍ
Ještě bych rád, prosím, věděl, kolik se platí za poslední rok studia, čili poslední dva semestry, když jsem již využil 2 ze 4 let pro bakalářské studium. Děkuji za odpověď.
24. 2. 2014 15:26.50, , učo- Re: KOMBI+PREZENČNÍ
Na FSpS sa výška poplatku aktuálne pohybuje na sume 18.000,- Kč/6 mesiacov štúdia (každých započatých). Ono ale záleží, koľko dní presne ste v tom predošlom štúdiu odštudovali (počíta sa to na kalendárne dni, odo dňa zápisu do dňa ukončenia štúdia). pokojne to môže byť viac než "len" dva roky. Nemyslím to nijak v zlom, to len aby ste neboli prekvapený.
24. 2. 2014 15:33.03, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: KOMBI+PREZENČNÍ
Děkuji za odpovědi. Nyní mám 857dní ještě k dobru. Je lepší nyní ukončit studium ve stávající VŠ a nebo už je jedno, že to ukončím na konci tohoto semestru?
25. 2. 2014 08:09.41, , učo
Jedno to nie je, z môjho pohľadu.
Nabiehajú vám ďalšie dni neúspešného štúdia (zbytočne, ktoré potom povedú k
vymeraniu poplatku o x mesiacov sôr /dřív/)
Štandardná doba štúdia v Bc. trvá cca 1095 dní.
Ak máte, aktuálne, 857 dní bezplatne, bolo by zbytočné znižovať to číslo o
ďalších 120 dní (cca 4 mesiace) a navyšovať si poplatky.
Samozrejme, po ukončení štúdia sa stávate samoplatcom odvodov na zdravotné
(1.148,-Kč/mesiac, aktuálne, ledaže by ste si našli prácu, ev. sa zaevidovali na
ÚP v medzičase).
Otázne je, či sa vám toto neoplatí viac, než platiť v budúcnosti
3.000,-Kč/mesiac ako sankčný poplatok (ak nestúpne dovtedy).
než 3 mesiacov (tzn. sa k nemu zspíšete), tak v tomto medziobdobí za zdravotné
zaplatí štát.
Takže ak by ste si to premysleli a naplánovali...
Bonifikácia
Dobrý deň. Na stránke FSPS (obor rozhodčí fotbalu) nedokážem otvoriť súbor spodmienkami na bonifikáciu. Vždy mi to otvorí stránku s prihlásením do
informačného systému MU. Vedeli by ste mi povedať, aké sú podmienky k
bonifikácii? Ďakujem.
Dobrý deň,
fakulta tam omylom nahrala nesprávny odkaz (s nutnosťou prihlásenia) Skúste
zatiaľ prosím
http://is.muni.cz/do/fsps/studijni/uchazeci/26775965/bonifikace.pdf
Příjmací řízení z TV
kompresor- Příjmací řízení z TV
Dobrý den, chci se zeptat z čeho konkrétně se dělají příjmací zkoušky na obor Edukace bezpečnostních složek. V souboru PDF na stránkách jsem nevěděl k čemu co patří. Předem díky za odpověď.
2. 3. 2014 12:04.29, , učo- Re: Příjmací řízení z TV
Dobrý deň, detailný popis je v bode 7. na http://www.fsps.muni.cz/uchazeci/bc-nmgr/bakalarske-studijni-programy-156.html A potom aj bod 8.
2. 3. 2014 12:22.57, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Příjmací řízení z TV
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, prakticka čast skúšky na obor Trénerství kombinovaná forma zahrňuje: plavani, gymnastiku, basketbal, beh, mam to spravne v pozvanke na skusku? Jacikuv motoricky test tam nie je? Velmi pekne dakujem za odpoved.
13. 5. 2014 15:27.52, Anna Ganzerová, učo 393726
Dobrý deň,
Jacík tam, podľa rozpisu fakulty, skutočne nie je.Viď http://www.fsps.muni.cz/uchazeci/bc-nmgr/kriteria-bc-412.html
oborové testy
kompresor- oborové testy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat,jaký je rozdíl v oborových testech z fyziky,chemie a biologie mezi sportovní fakultou a lékařskou fakultou?Můžu předpokládat,že se testové otázky z minulých let na lékařskou fakultu mohou objevit i na sportovní?Nebo je úroven snížená? děkuji za odpověd
2. 3. 2014 14:29.27, , učo- Re: oborové testy
Dobrý deň, testy a testové otázky nie sú totožné a fakulty si ich nepreberajú navzájom. Zadanie z LF MU sa tak neobjavuje na testoch na FSpS. Príklad testov a riešenia z FSpS -> http://www.fsps.muni.cz/uchazeci/bc-nmgr/pozadavky-bc-413.html#zal02 Príklad z LF -> http://www.med.muni.cz/dokumenty/pdf/statistika_prij_rizeni_2013.pdf
2. 3. 2014 17:09.24, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: oborové testy
Děkuji a jsou někde uveřejněny konkrétní témata?Nebo alespoň okruhy? Chápu,že testy jsou teprve druhý rok,ale je opravdu těžké se na něco připravovat a nemít žádné opěrné body.
2. 3. 2014 19:49.02, , učo
Rozumiem vám, ale viem len toľko, čo je uvedené na webe (odkaz vyššie), tzn.
"Biologie, chemie a fyzika v rozsahu osnov pro gymnázia."
upresnia.
počet prijatých
kompresor- počet prijatých
Dobrý deň Chcel by som sa opýtať, koľko uchadzačov bolo prijatých minulý rok na obor Tělesná výchova a sport smer trénerstvo(prezenčná forma).Minulý rok bolo zverejné ze prijali 25 ľudí, ale teraz som si našiel, že to bolo až 37.
2. 3. 2014 20:22.28, , učo- Re: počet prijatých
Dobrý deň, oficiálna štatistika viď http://is.muni.cz/do/rect/metodika/stud/prijriz/zpravy/podminky/Prijimaci_rizeni_FSpS-Bc_-_zprava-podminky.pdf Ak ste našli túto http://is.muni.cz/do/fsps/studijni/uchazeci/26775965/41761468/39816731/pocet_prijatych_Bc_13-14-statistika_27-6-2013.pdf tak tá je vytvorená k 27.6.2013. FSpS ale ešte obnovovala prijímacie konanie a prijímala v septembri ďalších v poradí, preto to skutočné číslo môže byť (a zrejme aj je) vyššie. Štatistika z prvého odkazu je zostavovaná v novembri a zohľadňuje aj túto obnovu.
2. 3. 2014 20:34.12, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: počet prijatých
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, že keď som dosiahla z TSP percentil 21, či mám ešte šancu byť prijatá na trénerstvo, keď výsledky z talentových skúšok budú dobré. Ďakujem
12. 5. 2014 19:46.16, , učo
Dobrý deň,
teoretická šanca je.Záleží na x faktoroch - koľko máte "konkurentov", aké výsledky v TSP dosiahli
oni, aké výsledky dosiahnu v talentovkách, aké výsledky viete v talentovkách
získať vy. Budete potrebovať ale vysoké ohodnotenie, to viete.
Potvrzení o zdravotní způsobilosti
kompresor- Potvrzení o zdravotní způsobilosti
Dobý den, zajímalo by mě do jakého termínu nejpozději zaslat toto potvrzení. Děkuji
13. 3. 2014 13:43.22, , učo- Re: Potvrzení o zdravotní způsobilosti
Dobrý deň, v prípade Bc. odborov do 30.4., nMgr. do 30.5.2014 Máte to uvedené priamo na webe FSpS na http://www.fsps.muni.cz/uchazeci/bc-nmgr/lekarske-potvrzeni-152.html
13. 3. 2014 13:53.59, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Potvrzení o zdravotní způsobilosti
a budeme mít nějaký zpětný obrat?Jak se dozvím,že je vše v pořádku,když už jsem ho poslala? děkuji za odpověd
15. 3. 2014 20:58.05, , učo- Re: Potvrzení o zdravotní způsobilosti
Vaše potvrdenie je v poriadku. Fakulta o tom ale žiadne vyrozumenie neposiela.
15. 3. 2014 21:22.21, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351
Fyzioterapie
Dobrý den,chtěla bych se zeptat, jakým způsobem se ohodnocují přijímačky na fyzioterapii.
Našla jsem procentuální váhu 3 částí, ale jak se např. převádí percenil z TSP na
počet bodů?
Předem děkuji,
Hrabálková
pro obor Fyzioterapie, prezenční forma, je převod bodů následující:
- 28,6% a) Praktická přijímací zkouška - Jacikův celostní motorický test = 10
bodů
- 28,6% b) Test studijních předpokladů = percentil*0,1 = 10 bodů
- 42,8% c) Oborový test z přírodních věd (biologie + chemie + fyzika) =
percentil*0,15 = 15 bodů
potvrzení o zdravotní způsobilosti
kompresor- potvrzení o zdravotní způsobilosti
Dobrý deň, poslal som potvrdenie o zdravotnej sposobilosti už koncom februára a stále nemám potvrdené , že to prišlo. Kedy budem vedieť, že je to v poriadku a potvrdene ? Ďakujem
19. 3. 2014 17:25.48, , učo- Re: potvrzení o zdravotní způsobilosti
Dobrý deň, v prihláške už máte uvedené, že potvrdenie bolo riadne prijaté. Je to údaj, ktorý nie je uchádzačom viditeľný.
19. 3. 2014 17:29.14, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: potvrzení o zdravotní způsobilosti
Tak ja tam mám taku tabuľku, kde pod navrhovanou hodnotou piše - potvrzeno , a pod "potvrdenou hodnotou" je prázdne pole. Takže nemalo by to byť manuálne potvrdené, aby sa mi to potvrdenie zjavilo v tabuľke ?
19. 3. 2014 19:53.31, , učo
Uvedená hodnota je súčasť prihlášky, ktorú ste vyplnili dobrovoľne, nád rámec
povinných údajov (v podstate ako info o tom, že ste zaslali potvrdenie), z
pozície uchádzača, a nezadalo ju tam študijné oddelenie.
Aspoň teda podľa údajov (IP adresa) je to vaša akcia, ešte zo 25.2.2014.
Fakticky to nič neznamená, uvedená položka sa nemá vypĺňať a preto vám ju
študijné oddelenie ani "nepotvrdilo".
ani na LF, ani v prípade iných dokladov iných fakúlt).
Zkoušky z TV
Dobrý den, mám podané dvě přihlášky na SEBS(test z TV-plavání, Jacík, atletika)a Rozhodčí hokeje(test z TV-dovednostní bruslařský test). Je běžné, že bývá
příjímací test z TV pro všechno v jeden den? Popřípadě, jestli jde rozdělit
testy do dvou dnů. Na každý obor v jeden den např. SEBS 17.5. a RH 18.5.2014.
Předem děkuji za odpověď.
Dobrý deň,
testy absolvujete všetky v jeden deň.Bol vám pridelený termín 17.5.2014. Rozpis dňa a disciplín už vidím vo vašej
e-prihláške (je možné, že vy zatiaľ nie).
potvrzeni o zdravotni zpusobilosti
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli potvrzeni stačí mít od kardiologa?
Děkuji za odpověď.
Dobrý deň,
prosím, dodržujte podmienky stanovené fakultou.
Potvrzení vystaví tělovýchovný nebo sportovní lékař na základě vykonánízátěžového testu.
Potvrzení vydané lékařem jiné odbornosti nebude akceptováno.
Zdroj: http://www.fsps.muni.cz/uchazeci/bc-nmgr/lekarske-potvrzeni-152.html
zkouška z TV
Dobrý den.Chtěl bych se zeptat,zda je ještě možné nalézt informace ohledněloňských příjímacích zkoušek včetně výkonů v jednotlivých disciplínách
TV.Konkrétně SEBS.bakalářský/Děkuji
Dobrý deň,
nájdete to na
http://is.muni.cz/do/fsps/studijni/uchazeci/26775965/41761468/39816731
FSpS ale ešte obnovovala prijímacie konanie a prijímala v septembri ďalších v
poradí, preto to skutočné číslo môže byť trochu odlišné. K tomu spracovaná
detailná štatistika nie je.
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, jestli je možné přesunou konání tělesných testů na druhýden. Přehazovala jsem si už termín TSP a bylo mi vyhověno, je šance, že mi bude
udělena znovu změna termínu? Jedná se o mistrovství české republiky, které se mi
vždy kryje s řádným termínech přijímacích zkoušek.
Děkuji
Zítková
Dobrý deň,
organizácia odbornej časti spadá plne do kompetnecie fakulty.Zašlite doklad o vašej účasti na predmetnej akcii a formálne emailom,
adresovaným študijnému oddeleniu, požiadajte o zmenu termínu (ak stačí len zmena
z jedného dňa na druhý, v rámci toho víkendu, nemal by to byť problém)
Zaslaní lékařského potvrzení
Dobrý den,zaslal jsem před jistou dobou lékařské potvrzení poštou, jak se dozvím, že toto
potvrzení již dorazilo a je v pořádku?
Děkuji za odpověď
Dobrý deň,
uchádzači nemajú tento údaj viditeľný, ale vaše potvrdenie je riadne evidované avšetko je tak v poriadku.
počet prijatych
Dobrý deňChcel by som sa opýtať, či neviete koľko uchadzačov bude prijatých na
trénerstvo?
Dobrý deň,
fakulta presné počty podľa odborov nezverejnila.Predpokladám, že to budú obdobné počty, ako vlani.
Vzorové testy pre FYZIO
Dobrý deň , chcel by som sa opýtať či je viac vzorových testov pre fyzioterapiuz bio, fyz a chem , než ten z minulého roku. Ďakujem
Talentova zk - basket
Dobry den,chtela bych se zeptat, zda je pri prijmaci zkousce v basketbalu bran ohled na
levaky kteri dribluji levou rukou a strili pri dvojtaktu zleva. Dekuji.