8/11/2010 16:05new
Dotazy specifické pro filozofickou fakultu.
30/6/2016 13:17new
Dvouobor-zápis ke studiu

Dobrý den,

je to jedno studum - jeden zápis.
Jedna z fakult je tzv. mateřská (ta řeší primárně vaši studijní agendu). U vás je to FF, je to uvedeno i v přihlášce. Přijde vám rozhodnutí přijetí, pozvánka k zápisu a všechny pokyny.
5/7/2016 16:45new
registrace předmětů (psychologie)

Dobrý den,

chtěla bych se Vás prosím zeptat, kdy bude možné si po zápisu zaregistrovat předměty k oboru Psychologie, pokud k zápisu nejdu, ale posílám zápisový list poštou (jsem již studentem FF).

Děkuji předem za jakoukoli odpověď.
5/7/2016 18:29new

Dobrý den,

záleží, kdy odešlet zápisový list a zejména záleží, kdy OPPŘ FF zpracuje váš zápisový list a "aktivuje" vám studium v IS (mívají vcelku dlouhé reakční časy, počítejte s tím).
6/7/2016 16:13new

Dobrý den,

odpověď na Váš dotaz najdete přímo na webu FF http://www.phil.muni.cz/wff/home/prijimaci/bakalarske/pokyny-k-zapisu-do-studia-16
-> ... pro bývalé studenty, absolventy a stávající studenty MU
"Studium bude na základě odevzdaného zápisového listu aktivováno nejdříve v době řádných zápisů od 20. do 22. 7. 2016.
Poslední možný termín zápisu do studia: 16. 9. 2016."
Jan-Sebastian Uruba
17/7/2016 11:36new
Plná moc

Dobrý den.
Já i přítelkyně jsme byli oba přijati na filozofickou fakultu, ale já se nemůžu zúčastnit zápisu v řádném termínu. Chci ji předat k zápisu plnou moc, ale kvůli příjmení má ona zápis ve čtvrtek a já v pátek. Je možné, aby nás zapsala oba najednou? Popřípadě na koho se mám obrátit?

Díky za odpověď.
Sebastian Uruba
Lucie Pirochová
21/7/2016 21:43new
Maturitní vysvědčení
Dobrý den,
dnes jsem byla na zápisu a dodala jsem pouze jednu kopii mat. vysvědčení - vyplňovala jsem 2 zápisové listy a bylo mi řečeno, že mám dodat ještě jednu kopii. Chtěla bych se zeptat, jestli mám tu druhou kopii na studijní oddělení dodat osobně, nebo jestli ji stačí poslat doporučeně poštou.
Předem děkuji za odpověď.
21/7/2016 21:45new

Dobrý den,

prosím, obraťte se přímo na SO.
Pavlína Bucková
23/7/2016 11:39new
studium Německý jazyk a literatura

Dobrý den,

ráda bych se zeptala jestli obor Německý jazyk a literatura se dá studovat i v kombinované formě. Dívala jsem se na stránky MU a nikde jsem tuto možnost nenašla. Pokud to lze, myslíte, že bych mohla zažádat a změnu formy studia z prezenční na kombinovanou? Jsem přijata na dvouobor: Německý jazyk a Hospodářská zpráva. Vím, že dvouobory se dálkově studovat nedají, tudíž bych studovala jen Německý jazyk.
Věc se má tak, že již jednu vysokou školu studuji a chci ve studiu pokračovat. Zároveň bych však ráda studovala na filozofické fakultě, ale vím, že studovat dvě školy prezenčně je časově náročné a v mém případě nemožné.

Děkuji za odpověď
23/7/2016 14:29new

Dobrý den,

NJ je možné studovat i v kombinované formě studia (viz web FF http://www.phil.muni.cz/wff/home/prijimaci/bakalarske/index_html a tam seznam oborů nebo podmínky...)

Napište si, co nejdřív žádost na FF a požádejte o změnu oboru z NJ+HoPo na NJ v kombi formě.
Pavlína Bucková
24/7/2016 10:17new

Děkuji za odpověď

Ještě bych se ráda zeptala:Je pravda, že můžu studovat dvě vysoké školy zdarma, když jsem se ke studiu přihlásila hned po maturitě (na jednu školu) a rok po tom (na druhou). Ale kdybych se na druhou školu přihlásila dva roky po tom, tak už bych si tu druhou musela platit, je to tak?

Děkuji
24/7/2016 11:35new

Můžete studovat tolik VŠ/fakult/oborů, kolik si jen přejete (a budete stíhat).
Za souběžné studium se nic neplatí.
Také se nic neplatí v závislosti na tom, KDY začnete VŠ studovat.

Teorie, že "bezplatné" studium na VŠ máte pouze, pokud začnete do 1-2 let po maturitě je nesmysl.

Poplatky spojené se studiem jsou v zásadě dvojího typu - za delší studium (pokud studujete v jednom konkrétním studiu déle, než je bezplatná doba pro jeho studium)
Nebo poplatek za další studium - máte již absolutorium v nějakém stupni VŠ, a studujete opakvaně ten samý stupeň (máte jedno Bc. řádně hotové, titul, a studujete další Bc.)

Info viz také http://www.muni.cz/study/attributes/tuition_fees/info

Pplatky nemají nic společného s dobou nástupu ku studiu a ani s věkem (další oblíbený mýtus, že studium se po 26. roku věku platí).
Lucie Pirochová
23/7/2016 13:15new
Registrace předmětů
Dobrý den,
v IS se mi v objevilo pouze studium dvouoboru DST + CJ. Zápisový list jsem si ale podávala i na jednoobor Historie, který se mi v IS neobjevil. Chtěla jsem si pro jednoobor registrovat předměty, bohužel mi jdou zaregistrovat pouze předměty pro dvouobor. Je možné, že se mi studium HI neobjevilo, protože jsem ještě nedodala mat. vysvědčení (posílala jsem ho dodatečně poštou).
Předem děkuji za odpověď.
23/7/2016 14:26new

Dobrý den,

ano, to je důvod.
Zapsat ke studiu je možné pouze po předložení (doložení) dokladu o maturitní zkoušce.
Pokud jste doklad pro tento obor doložila ex post, tak to zatím studijní oddělení nemuselo stihnout zpracovat.
23/7/2016 14:27new

Dobrý den,

ano, to je důvod.
Zápis je podmíněn odevzdaním dokladu o maturitní zkoušce. Pokud jse doklad dokládala později (a poštou), zatím to nemuselo SO zpracovat.
Lenka Nováková
25/7/2016 11:20new
Povinná angličtina
Dobrý den,
chci se zeptat jak to funguje s registrováním společného povinného předmětu angličtiny, když už teď vlastním certifikát FCE. Mám předmět registrovat a potom dodat certifikát, nebo není nutná ani ta registrace? Jaký je postup? děkuji
Petra Kulhánková
27/7/2016 06:28new
Fotka v is muni

Dobrý den,
Chtěla bych se Vas zeptat, kdy se mi v is muni na mém profilu zobrazí fotka?
Na focení jsem byla již minulý týden ...

Děkuji,
S pozdravem Kulhankova Petra
31/7/2016 07:51new

Dobrý den,

viz odpověď ve vašem vedlejším vláknu - fotka je již online. Někdy to trochu trvá :)
Veronika Hegrová
29/8/2016 22:56new
Zápis v září
Dobrý večer, byla jsem přijata na nmgr studium, ale zapsat se půjdu až v září. E-mailem mi bylo sděleno, že mám při zápisu postupovat dle pokynů, které naleznu pod odkazem ve své elektronické přihlášce (mělo by to tam už být od poloviny srpna). Mohu se prosím zeptat, kde ty informace najdu? Zkoušela jsem hledat ale nemůžu to najít. A ráda bych se ještě zeptala, zda na zápis si mám donést fotografii nebo mě vyfotí na studijním oddělení? K zápisu se jdu zapsat sama na studijní oddělení. Děkuji za odpověď