Specifické dotazy - Přírodovědecká fakulta - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2016 - Diskuse
Test biologie se základy chemie
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kolik otázek z chemie bude v testu z biologie se základy chemie? Děkuji za odpověď.Dobrý den,
k testu viz detaily na webu PřF http://www.sci.muni.cz/cz/PriBc/Prijimaci-zkousky/Forma_BChPřesný počet otázek z Chemie není znám.
Výsledky přijímacího řízení
Dobrý den, chtěla bych se zeptat kdy budou uveřejněny informace o přijetí. Děkuji LávičkováDobrý den,
termíny viz web PřF -> http://www.sci.muni.cz/cz/PriBc/Prihlaska-terminyOdborný test z chemie
Dobrý den,chtěla bych se zeptat, kdy budou výsledky z odborného test z chemie.
Děkuji
výsledky z odborného test z chemie měly být do včerejška, ale mě se v přihlášce neobjevily výsledky.
Dobrý den,
omlouvám se za dezinformaci.
Zveřejnění se týkalo pouze OT pro obory, kde je OT povinný.
Obory, kde si uchazeč zvolil OT jako variantu k TSP (nebo oboje), výsledek zatím nemají. Stále probíhá zpracování testů (nebyly ve várce s TSP).
Dle sdělní SO PřF zatím není určené, kdy se výsledky objeví online, ale tento týden určitě ne.Analytická chemie, bioanalytické metody, biochemie - termíny
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat kdy jsou termíny těchto zkoušek: Analytická chemie, bioanalytické metody, biochemie a kde se budou psát (nikde jsem nenašel přesné informace a nerad bych se pouze domníval z obecného popisu, kde je pouze Biochemie - 8.6., zbytek není přesně uveden). Případně moc děkuji.
S pozdravem,
Radek MojžíšOborový test - Geologie
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda bude stejně jako u TSP u přihlášky zobrazeno také zadání oborového testu z geologie. Případně zda se dá zadání někde sehnat?
Děkuji za odpověďodborové testy
Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať, že ako zistím percentil v odborových testoch, pretože mám tam iba body, ktoré mi v podstate nič nehovoria, kedže neviem koľko ľudí sa hlásilo na môj odbor a podobne.
ďakujem.Dobrý deň,
PřF neprevádza výsledok OT na percentil, ale na body.Mechanizmus je uvedený na ich webe, v pokynoch, viď http://www.sci.muni.cz/cz/PriBc/Prijimaci-zkousky
Přepočet percentilu na celkový počet bodů
Dobrý den,
Chtěl bych si přepočítat percentil na příslušný počet bodů v přijímacím řízení, což by mělo být maximálně 1000. Protože v podmínkách přijetí z loňských TSP se uvádí i počet bodů posledního přijatého uchazeče pro každý z oborů. Lze tedy vynásobit percentil číslem 100 a vyjde celkový počet dosažených bodů ? Nebo jaký postup se zde uplatňuje ?
Pro oborový test by to pak znamenalo vytvořit průměr z výsledku a vynásobit ho hodnotou 700 ?
Děkuji za odpověď,Lukáš Macek
Dobrý den,
přepočet je klasická trojčlenka.
Pokud máte obor pouze s TSP, tak si percentil z TSP vynásobíte 100.Pokud máte obor s TSP a OT (povinně), tak se to přepočte: percentil z TSPx3 (za TSP je max. 300 bodů) a body z OTx14 (bodové maximum v OT je 50 (za odpovědi), 50x14=700, a 700 je maximum za OT).
Prepočet bodov
Dobrý deň,na prijímačkách nám bolo povedané, že maximálny možný počet bodov, ktorý môžme získať z TSP + OT je 1000 (TSP 300, OT 700). Pri OT mi je výpočet bodov jasný, avšak neviem, či sa 300 bodov z TSP počíta z percenta správne vyriešených úloh (kde by 300 bodov znamenalo 100% správne vyriešených úloh), alebo percentilu najlepšieho uchádzača (teda či človek, ktorý dosiahol maximálny percentil 100, má maximálny počet bodov - 300). Dúfam, že je otázka zrozumiteľná.
Ďakujem za odpoveď.
Dobrý deň,
je to s ohľadom na percentil.Takže prepočet vášho percentilu je percetnilx3 = počet bodov za TSP :)
Problém se zobrazením výsledků
Dobrý den,
v profilu se mi zobrazuje pouze percentil z TSP, nikde nevidím výsledek mého oborového testu. Je chyba v systému nebo chyba v uživateli systému?
DěkujiDobrý den,
chyba není ani na jedné straně :)
Testy jsou zpracovávány, výsledek zatím není znám. Dle sdělení fakulty k tomu určitě nedojde ani v průběhu tohoto týdne.Počet přijímaných uchazečů pro tento rok
Ještě jednou dobrý den,
bude počet přijímaných stejný jako minulý rok?
DěkujiDobrý den,
to se, bohužel, nedá takto říct.Fakulta si přeje mít obdobný počet zapsaných prváků, jako loni. Ale počet přijímaných může být vyšší/nižší - záleží i na výsledcích přijímacíh řízení.
Už sou testy z chemie vyhodnoceny? Stále se mi nezobrazuje výsledek. Může to být chyba na mé straně?
Děkuji za odpověď.
Odvolání (Evoluční a ekologická biologie)
Dobrý den, v pořadí jsem 127. a celkem bylo přijato 90. Jaké odhadujete prosím mé šance, že se na obor ještě letos dostanu? Asi dost malé, že?Hezký den přeji,
nezlobte se, ale na to se v podstatě nedá odpovědět... :/Zápis
Dobrý den,obracím se na Vás s dotazem, zda lze již nyní zjistit datum zápisu ke studiu. Jsem přijat na Přírodovědeckou fakultu obor biologie - geografie.
Děkuji za odpověď, Ondřej Jandáček
Dobrý den,
zápis na PřF se koná v termínu 18. - 20. 7., viz info z webu fakulty http://www.sci.muni.cz/cz/PriBc/Zapis-ke-studiuPřijímačky
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je někde možné sehnat bližší informace o přijímacích zkouškách, např. kolik se na daný obor hlásilo lidí, kolik bodů měli lidé přede mnou a tak. Děkuji.Dobrý den,
fakulta zatím statistiku nezveřejnila. Obvykle se tak děje po ukončení přijímacího řízení, celého, na podzim.Dopis
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, kdy mají dorazit dopisy s rozhodnutím o přijetí a informacemi k zápisu. Jedná se o obor Lékařská genetika. V e-přihlášce je uvedeno, že jsem přijata, ale dopis bohužel stále nedorazil.
Děkuji a přeji hezký den,
Milena MařákováDobrý den,
jsem na tom podobně. Hlásil jsem se na 3 obory, na dva jsem přijatý a ze třetího mi přišel dopis o nepřijetí ale z těch zbylých dvou stále nic.
Myslíte že ještě přijdou ? Nevím jak bych bez toho uspěl u zápisu, když se vysloveně chce přinést s sebou rozhodnutí o přijetí. Děkuji za odpověď,
Lukáš MacekDobrý den,
akceptační dopisy jsou rozesílány v tomto období, prosím o strpení.
Zapsáni budete i v případě, že se dostavíte k zápisu bez papírové pozvánky, opravdu :)Harmonogram viz http://www.sci.muni.cz/cz/PriBc/Zapis-ke-studiu
Zápis předmětů
Dobrý den,
mohla bych se zeptat, kdy přibližně bude zápis předmětů (konkrétně obor Lékařská genetika)? Vím, že je asi ještě předčasné to řešit, ale chystáme se v září do zahraničí, tak abych měla přístup k internetu. :)
Děkuji
Dobrý den,
harmonogram semestru na PřF viz https://is.muni.cz/predmety/obdobi (zakliknout PřF, období podzim 2016 a vpravo "Akualizovat")
Registrace předmětů probíhá již nyní, zápis do sem. skupin začne od 2. 9. 2016 v 17:00.Fotografování v případě zápisu v zastoupení
Dobrý den,chtěla bych se zeptat, jak je to s povinným fotografováním na průkaz studenta v případě zápisu v zastoupení. Budu se moci dofotit ve školním roce nebo bude nějaký náhradní termín na fotografování?
Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den,
mám stejný problém, v dopise se psalo, že je možné focení v náhradním termínu, stejně tak přednáška o ISu. Je tomu tak?
Děkuji,
Milena Mařáková