Specifické dotazy - Pedagogická fakulta - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2016 - Discussion forum
Učitelství pro základní školy magisterské navazující
Dobrý den,
můžu se hlasit na obor Učitelství anglického jazyka a literatury pro základní školy, Učitelství ruského jazyka a literatury pro základní školy magisterské navazující, když mám vystudovaný obor Angličtina jako cizí jazyka jsem rodilý mluvčí ruštiny?S pozdravem,
Valeriya Semikova
Percentil oborove zkousky
Dobry den,
Dozvime se i percentil oborove zkousky z anglictiny nebo az pak ten vysledny?
Dekuji za odpoved.
Dobrý den,
dle sdělení PdF bude zveřejněn i percentil, zřejmě v průběhu příštího týdne.Body - výtvarná výchova
Dobrý den,kde zjistím nejvyšší počet bodů z oborové zkoušky? Nechci percentil,
ale body, nemohu to nikde najít. Děkuji.
Počet prijímaných uchádzačov - Výtvarná výchova/Vizuálna tvorba
Dobrý deň,
viete mi prosím povedať, aký je predpokladaný počet prijímaných uchádzačov tohto roku do dvojodboru Výtvarná výchova/Vizuálna tvorba so zameraním na vzdelávanie?
Ďakujem za odpoveď.Počet prijímaných uchádzačov - Výtvarná výchova/Vizuálna tvo
Dobrý den,
počty sa stanovujú s presnosťou na programy, nie odbory. A v programe "specializace v pedagogice" je niekoľko desiatok ostatných aprobácií, takže to súhrnné číslo vám nič nepovie.
Štatistika rokov minulých, pre zaujímavosť, viď http://is.muni.cz/do/rect/metodika/stud/prijriz/zpravy/podminky/Vždy dokument s "PdF" v názve.
Oborová přijímací zkouška - Francouzský jazyk
Dobrý den,
Bohužel jsem se nemohla dostavit k oborové přijímací zkoušce z francouzského jazyka (20.4.2016), která je podmínkou k přijetí na obor Francouzský jazyk pro hospodářskou a administrativní činnost (FJHC). Už druhým rokem studuji na FF MU obor Francouzský jazyk a literatura, čímž bych mohla prokázat dostatečnou jazykovou úroveň. Mimo jiné jsem v roce 2014 úspěšně složila oborovou zkoušku z francouzštiny a následně byla přijata na FJHC. Byla by tu tedy nějaká naděje, že by mi oborová zkouška byla prominuta?
Předem děkuji za odpověď.Dobrý den,
toto, prosím, řešte přímo se SO PdF.(a měla jste to především řešit předem, ne ex post)
budova Y
Dobrý den. Jsem pozvaná k přijímacímu řízení na PdF v budově Y, učebna 1, 2.patro. Dívala jsem se na web a i na virtuální prohlídku a tam na orientační tabule je napsáno, že do budovy Y je vchod dvorem,ale nemůžu nikde najít kterým dvorem a kde to je. Poradí mi někdo,jak se tam dostanu a nebo alespoň jestli bude někdo při vchodu do budovy od hlavní cesty a poradí,kam jít.Dobrý den,
na místě vás určitě někdo odnaviguje (a měli by být také směřovací popisky po fakultě).
Učebna se nachází v areálu na Poříčí 7/9.
Je to tmavě-staroružová? budova, s modrým přesklením, viz foto na http://www.muni.cz/general/mu_quarters/complex/2 (barvy mi moc nejdou, jak vidíte :) )
Vstoupíte do budovy - jste na úrovni vrátnice, foyer. Dáte se o 90° vlevo, uvidíte tam bílé skleněné spojovací dveře do vedlejší chodby/budovy. Projděte těmito dvěrmi - nacházíte se na malé chodbě se schodištěm (schodiště bude vlavo, před vámi bude chodba do další budovy a vpravo budou dveře na dvorek). Dáte se dveřmi na dvorek a diagonálně uvidíte budovu Y (je na dvorku v podstatě jediná, kromě té, ze které jste právě vyšla).
Vejdete prosklenými dveřmi do budovy, po schodech na další poschodí a tam bude učebna 1.
V budově ale určitě bude po zdech navigace nebo alespň dozor, který vás nasměřuje :)
Speciální výtvarná výchova se zaměřením na vzdělávání
Dobrý den,mohu se zeptat, zda mám vůbec ještě šanci dostat se na obor SVV3S ,když můj percentil z oborové zkoušky je méně než polovina bodů ? Podle statistiky posledního přijímaného na tento obor v loňském roce nemám šanci mít ani stejný ani vyšší počet bodů.
TSP mi připadli na neděli od 15.00 ,což pro mě je velmi komplikované, jelikož bydlím úplně na druhé straně ČR a druhý den jsou státní maturity.
Takže nevím zda má cenu strávit celý den na cestě do Brna a zpět, která není vůbec levná, když třeba nemám šanci už ted.
Mockrát děkuji za odpověď.
Hezký den přeji,
mohu se zeptat, odkud čerpáte statistiku?
Dle http://is.muni.cz/do/rect/metodika/stud/prijriz/zpravy/podminky/Prijimaci_rizeni_PdF-BcMgr_-_zprava-podminky.pdf -> sr. 10, hned první řádek byl výsledek posledního přijatého 109,879.
To je součet percentilů z TSP a OT.
Váš výsledek z OT, převeden na percentil (máte jej v e-přihlášce) není vůbec špatný :)
Také, nelze se spoléhat pouze na statistiku z loňska. Záleží, kolik je letos podaných přihlášek, jaké výsledky dosáhne vaša "konkurence"...
Na Vašem místě (s ohledem na výsledek z OT) bych na TSP určitě přijela.
statistiku jsem čerpala přesně odtud, ale asi jsem sytém bodování špatně pochopila.
Bohužel pro mne sobota taky nebyl zrovna vhodné datum, ale nenapadlo mne že by v neděli tsp mohli být až v 15.00. Ale zvládnutelné to je.
Jestli výsledek není až tak špatný jak jsem si myslela, ráda přijedu i na tsp.
Děkuji
Ještě k tomu systému.
Body z OT se převedou na percentil (ten už ve své e-přihlášce vidíte).
Z TSP také získáte percentil.
Výsledek přijímacího řízení je tudíž prostý součet těchto percentilů.
V tabulce je to označováno jako "body", jelikož pokud sečtete dva percentily, není možné jejich sučet nazývat percentilem, nebude to terminologicky správné :)
Počet bodů
Dobrý den,
již týden mám ve své e-přihlášce v tabulce o přijímacích zkouškách uvedeno, že za oborový test ANGLICKÝ JAZYK varianta B (obor LAJ) mám 28 bodů. Dnes mi v e-přihlášce přibylo vyhodnocení právě tohoto oborového testu se správnými odpověďmi apod. Počet bodů se zde ale liší (33 bodů). Chtěla bych se tedy zeptat jaké je vysvětlení.
Mnohokrát děkuji za odpověď.Dobrý den,
za nesprávnou odpověď se 0,25 bodu odečítá.Fakulta také v jedné variantě upravovala zadání a určitá položka se tak nepočítá.
To by přesně odpovídalo Vašemu bodovému zisku.
Položka byla odstraněna plošně, u všech uchazečů (ne pouze u vás).
Pozvánka k přijímacímu řízení
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda je možné, že mi ještě nepřišla pozvánka k přijímacímu řízení?
Předem děkuji za odpověď,
hezký den.
Dobrý den,
hlásíte se do nMgr. studia, sběr přihlášek probíhá ještě dnes, do 30. 4. 2016.Pozvánky budou administrovány až poté.
jsme studentky z Univerzity Palackého, hlásíme se na navazující magisterské studium do Brna a chtěly bychom Vás poprosit o bližší časové určení příjmacího testu. Zda nevíte, jestli test proběhne spíše ráno nebo odpoledne.
Termín příjmací zkoušky se nám kryje s jedním státnicovým předmětem, je to ve stejný den, ale můžeme si vybrat čas a tím pádem stihnout vše.
Moc děkujeme za odpověď.
Dobrý den,
přijímací řízení do nMgr. programů si administruje vždy příslušná fakulta.Prosím, napište si na studijní oddělení PdF. Toto spadá výhradně do jejich gesce.
Přijímací zkoušky
Děkuji za příjemnou atmosféru při přijímacích zkouškách (TSP) 30.4. v pavilonu A11, učebna 132 - od 9 hod. Komise byla milá, s podmínkami a průběhem zkoušky nás srozumitelně seznámila..Praxe v oboru
Dobrý den!Ráda bych se prosím zeptala, připočítávají-li se nějaké body " k dobru", když se hlásím na obor, který mám vystudovaný již na SŠ (kvůli zvýšení kvalifikace)a mám více než desetiletou praxi v oboru :-).
Moc děkuji a přeji krásný den!
Dobrý den,
pokud se jedná o tu přihlášku k Bc. studiu, tak ne, bonifikace se nepřiznává.Český jazyk a literatura + ZSV se zaměřením na vzdělávání
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda na tento obor po uvolnění míst přijatých uchazečů bývá počet přijatých doplňován dalšími pod čarou. Každý rok je výsledný počet přijatých naprosto odlišný, takže předpokládám, že nejspíše ne. DěkujiDobrý den,
fakulta má u každého oboru +- představu o počtu zpasaných a studujících prváků.
K zápisu pozývá o něco vyšší počet, jelikož se nikdy nezapíšou všichni zvaní.
Ale to se opravdu nedá předvídat předem.
Pozvánku k zápisu dostanou pouze přijatí uchazeči. S těmito se počítá, mohou se zapsat = jsou přijati.
Pokud je někdo "pod čarou" (pomyslná hranice percentilu posledního přijatého), tak přijat není, pozvánka mu nepřijde.
Maximální počty zapsaných si fakulta stanovuje, ale pouz s ohledem na studijní program.V rámci programu se realizuje několik (i desítek) oborů. Takže to souhrnné číslo Vám nic neřekne, rozdělení přijímaných není rovnoměrné, na každý obor stejný počet. Vy se hlásíte vždy do konkrétního oboru.
Termín přijímacích zkoušek na PdF
Dobrý den,
ráda bych se Vás zeptala, kdy budou známy konkrétní termíny přijímacího řízení na navazující mgr. studiu na Pedagogické fakultě. A také bych se Vás chtěla zeptat, zda tyto termíny budou uvedeny i v elektronické přihlášce nebo budou rozesílány pozvánky poštou.
Velmi děkuji za odpověď a přeji pěkný zbytek dne.
Romana ČervinkováDobrý den,
termín máte uveden ve své e-přihlášce již od 11. 5. 2016.Pozvánka Vám bude odeslána i klasickou poštou (není ale nutné ji mít, stačí se dostavit dle pokynů z e-přihlášky).