Ostatní týkající se příjímacího řízení - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2016 - Diskuse
Vojtěch Hála,
kombinace 2 oborů
Dobrý den, byl jsem přijat na obor AJ - OV a na TV - OV, je možné z dvouoborové AJ-OV přestoupit na jednooborovou AJ a studovat tedy AJ jednooborově spolu s dvouoborovým TV-OV? Děkuji za odpověďDobrý den,
pokud tou "AJ" myslíte pedagogické asistenství na PdF (jelikož na FF se čeká na OT), tak o nelze. Pedagogické assitenství je akreditováno výhradně jako dvouoborové studium, vždy je to PA XY+AB.
Vojtěch Hála,
Děkuji za odpověď. A náhodou přestup z dvouoborové AJ-OV na jednooborové Lektorství angličtiny nejde? Děkuji.
Obávám se, že určitě ne.
Pokud jste neměl podanou přihlášku na LAJ, tak nějaké "přestupy" mezi obory, tohoo charakteru, nejsou možné.
Pokud jste neměl podanou přihlášku na LAJ, tak nějaké "přestupy" mezi obory, tohoo charakteru, nejsou možné.
Vojtěch Hála,
Ještě poslední dotaz - když mám AJ-OV a TV -OV , mohl bych studovat obojí? Ov je u obou stejná, takže by to byly v podstatě 3 předměty. Děkuji
Ano, toto řešení možné je :)
Předměty OV a společného základu absolvujete pouze jednou, do druhého studia si je necháte uznat. Budete tak mít v podstatě 3 obory - AJ, TV, OV.
Veronika Kusalíková,
Dobrý den,
velmi mě překvapilo Vaše sdělení, že je možné studovat 3 obory najednou. Je to tak pouze u výše zmíněné kombinace, nebo tomu tak může být i u např. mých kombinací: žurnalistika - sociologie, žurnalistika - anglický jazyk a literatura, za předpokladu, že budu všude přijata?
velmi mě překvapilo Vaše sdělení, že je možné studovat 3 obory najednou. Je to tak pouze u výše zmíněné kombinace, nebo tomu tak může být i u např. mých kombinací: žurnalistika - sociologie, žurnalistika - anglický jazyk a literatura, za předpokladu, že budu všude přijata?
Formálně vzato lze studovat neomezené množství studií. Pokud jsou některá z nich dvouoborová, není nijak omezeno sdílení oborů. Jen je třeba počítat s tím, že existují fakultně specifická pravidla, která je nutno dodržovat.
Např. na PedF se předměty uznávají z jednoho studia do druhého, ale na FSS to nejde a je nutné si předměty zapsat do obou studií zároveň. Na FSS je také nutno dát pozor i na pravidla psaní závěrečných prací (nelze např. psát dvě diplomky na jednom oboru, atp.) => viz příslušné fakultní směrnice.