Ostatní týkající se příjímacího řízení - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2016 - Discussion forum
Zápis
Dobrý den,
jsem přijatá na PdF a zápis se koná 30.6. Dnes jsem však konala přijímačky ještě na jinou VŠ a výsledky budu vědět až na přelomu června a července. Ještě nevím, co bych chtěla studovat, a tak by mě zajímalo, jak mám postupovat. Je možné se zapsat na vaši fakultu a potom (v případě, že se rozhodnu pro studium na druhé VŠ) se z vaší fakulty nějak odhlásit?
Děkuji za odpověďEliška Nováková
Dbrý den,
vždy můžete zápis zrušit (aktivně, musíte fakultě oznámit, že si přejete studium zanechat).Dobrý den,
přes prázdniny budu v cizině, tudíž se nebudu moci účastnit zápisu (na FF a FSS). Výsledky přijímaček se však dozvím až koncem června, kdy už budu pryč, a tak chci situaci vyřešit už v předstihu. Zajímá mě, jakým způsobem se žádá o zářijový zápis, stačí jen e-mailem nebo oficiální žádostí?
Veronika Kusalíková.
Dobrý den,
stačí email na příslušné SO, ve Vašem případě FSS (dvouobory spadají pod FSS).
Nevyžádaná rada závěrem:Možná bych zvážila plnou moc pro někoho (kdokoliv zletilý) v ČR.
Celá studijní agenda na MU funguje online - nline si registrujete předměty, zapisujete semináře (ty tvoří povinnou kostruvašeho rozvrhu).
Termíny pro tyto úkony jsou již po zápisu, během léta. Bez přístupových údajů (získáte je u zápisu) se do systému nedostanete.
Pokud byste měla zápis až v září, je možné, že byste si zbytečně zkomplikovala první semestr. Předměty již mohou být plné, seminární skupiny také - takže abyste si poskládala rozvrh na 2 různých fakultách, a vyhla se kolizi předmětů bude náročné až nemožné...
Díky za odpověď. Ještě jeden dotaz - stačí při zápisu na dvouobor jedno potvrzení o dokončení studia (maturitní výpis) nebo dva?
Kusalíková.Dobrý den,
jedná se o jedno studium (byť dvouoborové), takže stačí jeden ověřený doklad.