last modified 27/10/2008 13:19 new
Ostatní týkající se příjímacího řízení
22/6/2016 12:55new
Dva dvouobory

Dobrý den,

studium je možné, budete v zásadě studovat 3 individuální obory, předměty z MSŽ můžete absolvovat pouze jednou a do druhého studia si je nechat uznat.
22/6/2016 14:31new
Jen pozor na to, že některá pravidla jsou fakultně specifická. Např. právě uznávání předmětů mezi souběžnými studii není na FSS možné a je tedy třeba postupovat jinak = nejlépe si předměty zapisovat do obou studií zároveň.
Na FSS je také nutno dát pozor i na pravidla psaní závěrečných prací (nelze např. psát dvě diplomky na jednom oboru, atp.) => viz příslušné fakultní směrnice na webu: https://www.fss.muni.cz/students/bachelor_and_master_studies/regulations_and_guidance
Iveta Borková
28/6/2016 22:56new
Děkuji za odpověď...ještě bych se chtěla zeptat, jestli když jsem si přihlásila dva dvouobory, zapíši si předměty z mediálních studií a žurnalistiky do obou studií zároveň a získám u zkoušek kredity, tak se mně počítají do obou studií nebo jen do jednoho a na druhém budu muset počet povinných kreditů "dohnat" druhým předmětem? Děkuji za odpověď.
29/6/2016 09:13new

Kredity se počítají vždy jednou, ale pro různé situace samostatně/nezávisle.
Takže předmět zapsaný ve dvou studiích zároveň (nikoliv ve dvou oborech jednoho dvouoborového studia = to by nebylo proveditelné) se plní jednou a získané kredity se počítají do kreditových limitů:
- jednou pro průchod do dalšího semestru,
- jednou do kreditové hodnoty prvního studia,
- jednou do kreditové hodnoty druhého studia...

Stejně tak se řeší třeba zrušení povinnosti opakovat neúspěšný předmět v každém studiu zvlášť, "typ" kreditů se vztahuje ke konkrétnímu studiu (takže předmět z ŽUR bude ve studiu ŽUR asi povinný, ale ve studiu třeba POL bude pouze volitelný), atd.
Monika Doležalová
23/6/2016 13:25new
Ubytovací stipendium
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda to chápu správně, že jestli můj nový obor není první, který jsem kdy začala studovat, nemám nárok na ubytovací stipendium?
Děkuji za odpověď
23/6/2016 14:17new

Dobrý den,

rozumíte tomu správně.
Stipendium je přiznáno pouze v případě prvního studia na VŠ v ČR (a studium musí být nadto v prezenční formě).
Kristýna Dobšínská
23/6/2016 15:50new
Platnost přijímacích zkoušek
Dobrý den.
Od známé, která na MU studuje, jsem se dozvěděla, že prý pokud udělám přijímací řízení, platí to až rok. Hlasim se na environmentální studia, která otevírají semestr i na jaře. Neudělala jsem SZZ a opravny termín je až v lednu. Mám jít tedy 28. na přijímačky a v případě přijetí nastoupit až na jaře a nebo založit potom přihlášku novou? Předem děkuji za odpověď.
23/6/2016 20:50new

Dobrý den,

takto to opravdu nefunguje.
Přijímací řízení je "platné" pouze pro ten běh, kam se přihlásíte.
Pokud jste nyní přijímačky udělala, můžete se zapsat. Pokud ale opravujete SZZk, můžete se zapsat až v jarním běhu. Budete muset absolvovat přijímací řízení.
Lucie Pirochová
23/6/2016 17:07new
Přijetí/nepřijetí na obor historie
Dobrý den,
podávala jsem přihlášku na dvouobor Mediální studia a žurnalistika + Historie. Rozhodnutí o nepřijetí se mi v e-přihlášce již objevilo, ráda bych však věděla, jestli jsem nesplnila alespoň podmínky pro přijetí na obor historie.
Předem děkuji za odpověď.
23/6/2016 20:51new

Dobrý den,

FF zatím nerozhodla. Výsledky pro FF budou 28. 6. 2016.
Lucie Pirochová
28/6/2016 19:53new
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zdali už jsou výsledky.
29/6/2016 09:01new

Dobrý den,

výsledky již dostupné jsou.
Napište si žádost na OPPŘ FF http://www.phil.muni.cz/wff/home/orgstru/pr/
Nikol Hošková
26/6/2016 16:12new
Španělský jazyk a literatura

Dobrý den,
hlásila jsem se na dvouobor Žurnalistika + ŠJ a literatura. Byla jsem nepřijata pro nedostatečnou kapacitu oboru. V pořadí jsem osmá. Nevím tedy, kolik lidí bylo přijato. Je tu ještě šance studovat nebo být přijata na ŠJ jako jednoobor? Případně kde to zjistím?

Děkuji za odpověď
26/6/2016 17:10new

Dobrý den,

dle výsledku v TSP a OT pro FF si dovolím tipnout, že můžete požádat o přijetí na jednooboroov u španělštinu.
Stačí email na OPPŘ FF MU http://www.phil.muni.cz/wff/home/orgstru/pr/ Samotná žádost nemá žádnou předepsanou formu.
Ludmila Sáblíková
26/6/2016 21:32new
Studium dvou oborů zároveň
Dobrý den, dostala jsem se na dva obory na PdF - Učitelství pro mateřské školy a Učitelství pro 1. stupeň ZŠ (obojí dálkově). Je možné tyto obory studovat souběžně? Je možné rozvrhy sestavit tak, aby se mi jednotlivé přednášky nepřekrývaly? Děkuji.
27/6/2016 08:53new

Dobrý den,

můžete studovat tolik studií, kolik se rozhodnete.
Rozvrh si sestavujete sama (přednášky a jejich čas jsou fixně dané fakultou, ale zase nejsou povinné), takže je na Vaši odpovědnosti, abyste si vybrala nekolidující seminární skpiny (což ale u dálkového studia není takový problém, poněvadž tam téměř žádné nejsou).

Zkuste si, raději, napsat i přímo na PdF. Možná již mají nějakou představu o podzimních rozvrzích.
Tereza Pitrová
27/6/2016 11:25new
Rozdělení do studijních skupin

Dobrý den,
Já i moje sestra jsme byly přijaty na lf muni. Předpokládám, že kvůli stejnému příjmení budeme témeř určitě ve stejné studijní skupině. Chtěla bych se zeptat, jestli lze s tímto zařazením něco udělat (např. u zápisu?). Přece jenom jsme spolu studovaly posledních několik let a rády bychom byly každá zařazena do jiné skupiny nových spolužáků.

Předem velmi děkuji za odpoveď.
27/6/2016 12:34new

Dobrý den,

zkuste se domluvit přímo u zápisu. Ten budete mít, s ohledem na příjmení, v ten samý čas.
Patrik Polakovič
27/6/2016 11:58new
3 odbory

Dobrý deň,
podal som si prihlášky na 3 odbory a som prijatý na všetky 3, ale pochopiteľne chcem ísť iba na jeden a tak sa chcem opýtať, či je treba niekomu dať vedieť, že na dva zápisy sa nedostavím, nech sa na mňa zbytočne 5 dní nečaká a môže sa zapísať niekto ďalší.

Ďakujem
27/6/2016 12:36new

Dobrý deň,

nemusíte nikomu nič oznamovať.

Fakulty už vopred prijímajú o niečo vyšší počet študentov, čím vykrývajú prípadné "straty" pri zápise (nikdy sa nedostavia a nezapíšu všetci).
Takže sa s tým počítalo už vopred.
Vojtěch Hála
30/6/2016 16:47new
registrace předmětů u dvou dvouoborů
Dobrý den, budu studovat AJ-OV na ped. fak. a TV - OV na fakulte spor. studii. Na Ped. fak. jsem měl zápis včera, na fak. spor. studii budu mít až koncem července. Musím počkat s výběrem předmětů do prvního semestru až budu zapsán na fak. spor. studií nebo můžu už teď? Jak se postupuje, když studuji dva různé dvouobory? Děkuji.
30/6/2016 17:05new

Dobrý den,

obě studia jsou autonomní.
Doporučuju si zaregistrovat ty předmety, do toho oboru, kde vám to je již nyní umožněné (pokud to někde jde). Postupujte dle šablony (doporučeného studijního plánu).

Předměty do TV+OV si zapíšete po zápisu k tomuto oboru.
V sekci Student -> registrace si poté budete mct "přepnout" studium (v pravém horním rohu, aktálně tam máte právě jedno studium, AJ+OV).

Každé studium si tímto způsobem spravujete "samostatně".
Předměty OV si asi zapište do obou studií (i když jsou totožné). Příp. se ohledňe zápisu a vzájmnému uznávání absolvování poptejte přímo na PdF. Nebudete první ani poslední případ, mají s tím zkušenosti, vysvětlí vám, jak postupovat.
Zuzana Hudcovičová
1/7/2016 17:26new
Zápis
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, že keď som bola prijatá na LF a zápis sa má konať 11.-12.07. a ja sa nemôžem dostaviť tieto dni na zápis, je možné aby mi bol poskytnutý náhradný termín, ako mám napísaný v prihláške, t.j. 29.08.2016? Chcela by som sa uistiť ešte pred tým než pošlem doporučený list o ospravedlnení sa za neúčasť na zápise, či naozaj sa budem môcť dostaviť aj v iný deň? Nerada by som totiž niečo zanedbala alebo zle urobila, a tak stratila možnosť študovať na univerzite. Ďakujem.
1/7/2016 17:49new

Dobrý deň,

neuvažovali ste o udelení plnej moci ďalšej osobe? V podstate stačí ktokoľvek plnoletý (kamaráti, rodina...).
Výhodou je napr. to, že na zápise získate prístupové údaje do školského systému, cez ktorý prebieha administrácia celého štúdia (registrácie predmetov, seminárnych skupín...), žiadosti o internáty...

Ak by ste túto možnpsť nechceli/nemohli využiť, pošlite čo najskôr žiadosť o náhradný termín.
Lenka Nováková
4/7/2016 14:17new
Hranice úspěšnosti
Dobrý den,
v pozvánce k přijímacímu řízení bylo napsáno, že hranice úspěšnosti oborového testu je 50 bodů (obor Teorie a dějiny filmu a audiovizuální kultury). Podle rozhodnutí o přijetí, v mém případě nepřijetí, je napsáno, že byl přijat uchazeč, který měl o 2 body více než já (36 bodů). Hranice úspěšnosti byla tedy posunuta? A další dotaz, je možné, že ještě budu přijata na tento obor pokud někdo "odpadne"? Děkuji
4/7/2016 14:29new

Dobrý den,

hranice byla posunuta, máte t napsáno i přímo ve své e-přihlášce:
"Hranice úspěšnosti u oborového testu = 36"

Hranice OT se již posouvat nebude.
Mrzí mě to, ale přijata být nemůžete, protože máte méně než 36 bodů v OT.
Eliška Zimmermannová
12/7/2016 19:37new
Zápis
Dobrý den, bohužel jsem založila dopisy o přijetí a tudíž nevím, kam se mám dostavit na zápis. Pamatuji si pouze datum 22.7.podle příjmení ale chybí mi hodina a hlavně místo, kde se zápis koná. Předem děkuji za odpověd.
Monika Paclíková
12/7/2016 20:10new
Ahoj/Dobrý večer,
tady je odkaz, poté stačí rozkliknout ...pro nově přijaté.
http://www.phil.muni.cz/wff/home/prijimaci/bakalarske/pokyny-k-zapisu-do-studia-16
Eliška Zimmermannová
13/7/2016 20:27new
Jestě jednou moc děkuji:-)
David Severa
18/7/2016 11:53new
Doplnění počtu žáků
Dobrý den, rád bych se zeptal, stejně jako minulý rok jsem se nedostal na obor kam bych chtěl jít, ale jsem první pod čarou, takže doufám, že snad někdo nepřijde k zápisu a děkan povolí doplňování. Nicméně, minulý rok mi někdy po dopisu o nepřijetí přišel také dopis, v kterém se psalo, že bych se mohl dostavit k zápisu na obor, na který jsem se vůbec nehlásil, z důvodu nízkého počtu žáků na tom oboru. Mohu očekávat podobný dopis i tento rok ? Případně se někde přihlásit, že bych rád doplnil nějaký obor jestli je tam málo žáků ?
18/7/2016 13:15new

Dobrý den,

doplňování je specifikum právě "vaší" fakulty,ale děje se tak pouze výjimečně. Pokud by se tak stalo, již by vám byl odeslán dopis.
Nijaké "přihlášení" nebo "vyjádření zájmu", bohužel, možné není.
Tomáš Kotrba
21/7/2016 20:27new
Dobrý den, prosím o informaci, do kdy by se mělo rozhodnout o případném doplnění studentů na FSS (obor Bezpečnostně strategická studia - Mezinárodní vztahy). Skončil jsem druhý pod čarou a je mou prioritou studovat tento obor, takže zatím vyčkávám s rozhodnutím zapsat se na jinou VŠ, kde jsem byl přijat, dokud nebudu mít jistotu, že zde to nevyšlo. Mám ještě šanci nebo už je rozhodnuto? Děkuji za odpověď.
21/7/2016 20:54new

Dobrý den,

mrzí mě to, ale kdy a zda se fakulta bude vůbec dobíraním zaobírat - to vám teď nikdo neřekne.
Klidně se zapište na jinou VŠ. Pokud budete dodatečně přijat, studium na jiné VŠ můžete ukončit a zapsat se na FSS MU.
Anna Dohnálková
last modified 21/7/2016 12:07 new
Přijetí uchazečů pod čarou
Dobrý den,
chci se zeptat na situaci kdy budete dopňovat počty žáků po zápisu. Pokud tato situace nastane, za jak dlouho po zápisech dávate vědet, že byl uchazeč přijat?
Předem děkuji za odpověď.
21/7/2016 12:15new

Dobrý den,

v případě FF to může být až do poloviny srpna (záleží na vícero dílčích rozhodnutích).