8. 11. 2010 16:14nové
Dotazy specifické pro fakultu sociálních studií.
7. 6. 2016 08:26nové
Celoživotní vzdělávání
Informační systém funguje tak, že obvykle neumožňuje dělat úkony mimo jejich vymezená období. Jinak řečeno, záměrem je, aby to teď nešlo. Pokud se nic nezmění 22.6., pak má teprve smysl začít panikařit.
Monika Zuzaníková
7. 6. 2016 20:17nové
Už rozumím ... děkuji
Monika Zuzaníková
13. 7. 2016 19:20nové
Dobrý den,
povedlo se mi už sice vložit požadovanou příhlášku, pro změnu ale nevím, kde mohu nahlédnout do nabízených předmětů (CŽV (2A/B)). Mám zájem o předměty z psychologie. Chápala bych, pokud by nebyly žádné vypsané, katalog mi ale nabízí jen předměty na jaro 2016. Nemohu se tedy rozhonout, zda přihlášku zaplatit či ne, zda budu moct studovat to, co chci.
13. 7. 2016 20:31nové
nemyslím, že nabídka psychologie ve 2A bude příliš široká...
ve 2B to jsou všechny předměty, takže pokud je nevidíš, nemáš asi přepnuté správné období (pokud si s tím nevíš rady, viz bohatou nápovědu: https://is.muni.cz/auth/napoveda/student/registrace#s_reg_neni)
Monika Zuzaníková
14. 7. 2016 10:26nové

Na přiložený odkaz se mi nedaří přihlásit. Přihlašovací údaje stejné, jako do přihlášky, mi to nebere. Jinou registraci nenabízí.

Rozlišuje přihláška, zda se hlásím na variantu 2A nebo 2B. Ačkoliv mi příjdou v popisu víceméně stejné, mám zájem výhradně o psychologii, chápu-li dobře, variantu 2B. Přesto jsem při zadávání přihlášky nenašla výběr mezi A a B.
14. 7. 2016 12:50nové

omlouvám se, to bylo pro přihlášené... anonymně zde (stačí smazat "/auth"):
http://is.muni.cz/napoveda/student/registrace#s_reg_neni

2A je úplně něco jiného než 2B!
- 2A jsou předměty, které katedra rozhodne nabízet veřejně a nechá je umístit do e-shopu, kde si je může každý koupit a pak navštěvovat
- 2B znamená podepsat smlouvu o výuce, dostat přístup do ISu a vybrat si pak kterékoliv předměty z nabídky libovolného oboru na fakultě... nicméně kapacita může být plná či vyučující může odmítnout umožnit zápis = speciálně v pokročilých kurzech a zvláště na psychologii bych to čekal (jde zejména o vstupní znalosti)

variantu 2B bych rozhodně doporučil řešit ve spolupráci se studijním odd.
Monika Zuzaníková
14. 7. 2016 14:23nové

Výborně, moc děkuji za pomoc, teď už mi to dává smysl. Jen se tedy nedostanu k náhledu na časy vyučování dřív, než dostanu přístup do IS ...

Jen teda poslední věc, ohledně podání té přihlášky. Jak tady rozeznám přihlášku pro variantu A nebo B. Systém mi ukazuje jen jednu možnost, která není označená písmenem, nicméně název se shoduje s 2B
14. 7. 2016 14:36nové

AFAIK se na 2A nezakládá přihláška, protože by neměla být nutná pro nákup

rozvrh je dostupný, není nic snazšího, než si předměty vyhledat anonymně:
http://is.muni.cz/predmety/katalog.pl
Monika Zuzaníková
14. 9. 2016 10:58nové
Dobrý den,
jsem "přijata" do CŽV studium jednotlivých předmětů, mám už v IS schváleno několik výjimek od vyučujících. Další postup by měl být, jak mi bylo před časem sděleno na studijním oddělení, takový, že zaplatím poplatek (550kč/kredit) a s potvrzením o platbě příjdu na stud. oddělení, kde mi zápis předmětů provedou. Ráda bych tento postup někde ověřila. Nevím totiž, jak zaplatit poplatek - nenašla jsem v obchodním centru odpovídající položku. Stejně tak tápu v seminárních skupinách, zda mám v IS ještě něco "odkliknout" či se vše řeší až se studijní referentkou apod.
5. 6. 2016 14:30nové
Štatistika
Dobrý deň
rada by som sa informovala. Bolo mi povedané, že štatistika počtu prijatých študentov bude zverejnená najneskôr do 4.6 v e-prihláške. Avšak nič tam nevidím, tak by som sa chcela spýtať, kde v e-prihláške to bude zverejnené? Prípadne, či fakulta štatistiku zverejnila už.
Ďakujem veľmi pekne!
5. 6. 2016 17:43nové

Dobrý deň,

skúste sa spýtať priamo tam, kde Vám termín 4. 6. prisľúbili.
Podľa info z fakulty, ktoré máme my, bude štatistika v dohľadnej dobe dostupná, ale nie je stanovený žiaden konkrétny termín.
Tomáš Hromádko
5. 6. 2016 16:35nové
Změna oboru v navazujícím magisterském programu
Dobrý den,
je možné se po úspěšném ukončení bakalářského stupně studia dvouoboru psychologie + sociologie hlásit do NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO PROGRAMU v oboru JEDNOOBOROVÁ PSYCHOLOGIE?
Děkuji za odpověď.
5. 6. 2016 16:46nové

Jinak to ani nejde, NMgr studium je na FSS výhradně jednooborové.

Ale pozor na to, že NMgr jednoobor po Bc dvouoboru nesplňuje* kvalifikační předpoklady pro přijetí do specializačního výcviku Klinické psychologie.

* = je to trochu komplikovanější, detaily např. zde (ve 2/3 stránky): https://www.ipvz.cz/o-ipvz/kontakty/pedagogicka-pracoviste/klinicka-psychologie/casto-kladene-otazky/specializacni-vzdelavani
Tomáš Hromádko
5. 6. 2016 17:01nové
Příjetí do výcviku Klinické psychologie je tedy přinejmenším dost nejisté. Díky za odpověď.
Katarína Bojnanská
6. 6. 2016 15:58nové
Prestup

Dobrý deň,

chcela by som prestúpiť pred zápisom z kombinovaného oboru žurnalistika na prezenčný obor. Viem kam, ale neviem ako. Mohli by ste mi prosím zhrnúť postup, prípade poslať link na potrebné formuláre a inú byrokraciu?

Za odpoveď dopredu ďakujem
6. 6. 2016 16:08nové

Dobrý deň,

prosím, kontaktujte priamo FSS - prijim@fss.muni.cz (p. Polášková)
10. 6. 2016 20:38nové
Poradie v kombinácii

Dobrý deň,

chcela by som sa Vás opýtať na poradie, ktoré mám vo výsledkoch prijímacích skúšok je poradie v rámci uchádzačov s rovnakou kombináciou (v tomto prípade BSS+MV) alebo v rámci všetkých tých, ktorí sa hlásia na BSS v akejkoľvek kombinácií?

Ďakujem.

D. Kubišová
10. 6. 2016 20:48nové

Dobrý deň,

ide o poradie v konkrétnej kombinácii.
Martin Čihák
11. 6. 2016 11:25nové
zápis
Dobrý den, můžu se zeptat, jak dlouho asi trvá zápis?
Děkuji
11. 6. 2016 11:29nové

Dobrý den,

včetně focení a IS inštruktáže cca hodinu, hodinu a půl.
Veronika Suková
17. 6. 2016 14:21nové
Zápis nebo náhradní termín
Dobrý den, byla jsem přijata na FSS, termín pro zápis byl stanoven na 28.červen 2016. Obávám se však, že tou dobou ještě nebudu mít rozhodnutí z ostatních škol a nebudu tedy s jistotou vědět, jestli na FSS nastoupím. Chtěla bych se proto zeptat, zda bych měla nyní požádat o náhradní termín zápisu (12.9.2016) nebo se dostavit k zápisu 28. června a případně studium poté zrušit?
Zároveň jsem se na internetu dočetla, že se studentovi počítají semestry, kdy je zapsaný na VŠ, a má nárok jen na určitý počet, takže bych chtěla i vědět, zda by to poté v budoucnu nebyl problém, pokud bych se nyní zapsala a poté zrušila (abych si tak zbytečně nevyčerpala semestr)?
Děkuji za odpověď.
17. 6. 2016 14:53nové

Dobrý den,

studium se počíta s přesností na kalendářní dny, nikdy ne na celé semestre (zákon o VŠ, platí to plošně).

Takže pokud se zapíšete 28. 6. a zápis třeba o 3 týdny zrušíte, tak budete mít dobu nesúpěšného studia v délce 21 dnů.

Máte nárok na bezplatnu dobu studia (za aktuální legislativní situace) v délce "standardní doba studia programu navýšená o jeden rok", tzn. pro Bc. studium je to 3+1, tzn. až 4 roky. Tato doba se počítá na kal. dny, tzn. je to 4*365 dnů, počítaně ode dne zápisu ke studiu. Do této doby se promítne (započte) také doba příp. neúspěšných studií, tzn. ve vašem případě těch pár dnů.
Karolína Černochová
19. 6. 2016 13:49nové
Náhradní termín zápisu

Dobrý den,
jsem přijatá na dvouobor Mezinárodní vztahy a Evropská studia a nemohu se zúčastnit prvního termínu zápisu. Chtěla bych se zeptat, kam se mám s tímto problémem obrátit a koho oslovit.

Děkuji K. Černochová
19. 6. 2016 15:43nové
napiš na studijní (pí.Polášková, nebo kdokoliv, kdo ji bude zastupovat):
https://www.fss.muni.cz/students/bachelor_and_master_studies/study_administration
Karolína Ovesná
28. 6. 2016 11:26nové
Jazyk
Dobrý den,
chci se zeptat, jak je to na FSS s jazykem. Někde jsem se doslechla, že údajně před SZZ musím mít splněnou úroveň C1 v nějakém jazyce. Konkrétně mi jde o nmgr. studium Veřejná politika a lidské zdroje. Děkuji.
28. 6. 2016 12:18nové

Dobrý den,

prosím, napište si přímo na studijní oddělení.
28. 6. 2016 18:07nové

Na Bc/NMgr stačí B2, C1 je až na PhD... jazyky AJ/NJ/FJ/ŠJ/RJ
(snad detailní informace brzy na nový web vrátí).

Výuka je společná s FF, případné uznávání certifikátů řeší CJV FSS.
9. 7. 2016 18:12nové
Psychologie - Jaké předměty si zaregistrovat?

Dobrý den,
Zaregistrovala jsem si v prvním semestru oboru Psychologie všechny předměty typu A. Dohromady to ale dá pouze 16 kreditů, takže si musím zapsat ještě něco dalšího. Předměty typu B mají ale plnou kapacitu, takže mi nezbývá nic jiného, než si zapsat předměty typu C.

Zaslechla jsem sice od jiných studentů, že lze mít z céčkových předmětů jenom 10 kreditů, ale ve studijním katalogu jsem ale tuto informaci nenalezla. Co je na tom pravdy? Můžu těch 180 kreditů nahnat právě skrz C předměty, nebo je tam ten limit 10 kreditů a zbytek musím získat skrz A a B?

Děkuji
změněno 9. 7. 2016 21:07 nové

V katalogu pro nadcházející imatrikulační ročník vidím 140kr za povinné (ale raději si to přepočítej sama), v kontrolní šabloně letošního ročníku je uvedeno min. 21kr za povinně volitelné (letos se to může změnit, ale zatím tu informaci nikde nevidím), jazyk + TV je dalších 6kr, takže na volitelné předměty zbývá teoreticky 13kr (nicméně žádná maximální omezení nejsou).

Dříve bývalo stanoveno, že se započítává 10kr za volitelné předměty a nevyřčený zbytek bylo třeba nahnat v povinně volitelných. Zjevně je snaha popsat to nyní jinak, ale ještě to moc neodladili (snad je to jen otázka času, pokud to nebude vyřešeno do začátku výuky, atakoval bych Mgr.Šipulu).
Daniela Havlišová
změněno 13. 7. 2016 17:51 nové
poplatek za studium

Dobrý den,

zajímalo by mě, zdali budu platit poplatek za studium pokud jsem v letech 2012-2015 absolvovala a řádně ukončila bc.studium, nyní pracuji (rok) a tento rok jsem byla přijata na kombinované studium NMgr.sociální práce..kromě řádně ukončeného studia jsem předtím žádnou jinou VŠ nestudovala... je mi 23 let.
Děkuji za dpověď
13. 7. 2016 17:58nové
Tyto informace ve skutečnosti nejsou zcela dostačující pro spolehlivou odpověď.
Nicméně pokud vše nevyřčené odpovídá ideální situaci, pak hrozí pouze poplatek za prodlouženou dobu studia. A v tom případě není vhodné se ptát "zda", ale "kdy". A v tom optimálním případě to bude po uplynutí standardní doby zvětšené o rok, tj. 3*365=1095 dní od data zápisu.
(pro ujištění či detailní analýzu by bylo třeba poslat výpis studia z ISu na mail: poradci@muni.cz)
Petra Filanová
24. 7. 2016 22:51nové
zápis

Dobrý deň,
bola som dodatočne prijatá na Mediální studia a žurnalistiku, ale zaujímalo by ma, či mám čakať ešte nejaký papier o prijatí, alebo nie? (na pozvánke k prijímacím skúškam bolo napísané, že papier o prijatí zasielaný nebude). Na pozvánke k prijímacím skúškam bol prvý termín zápisu 14. červenca, po tomto termíne mi e-prihláška ukázala, že som dodatočne prijatá. Zároveň tam bol uvedený termín 12.září, ako náhradný termín zápisu. 12.září je teda termínom zápisu pre tých čo boli na odbor dodatočne prijatí?

Ďakujem.
25. 7. 2016 07:32nové

Dobrý deň,

presne tak.
Zápis sa bude konať 12. 9. 2016
Mohli by vám prípadne zaslať email s pokynmi.

Pre ostatných doplním, že sa jedná o obnovu prijímacieho konania v nadväzjúcom Mgr. štúdiu, nie Bc.
Diana Gorolová
26. 7. 2016 11:03nové
Dobrý den,
vzhledem k tomu, že slečna píše, že byla dodatečně přijata ke studiu, by mě zajímalo, zda tedy rozhodnutí o dodatečném přijetí studentů na FSS již proběhlo. Myslím tím, zda proběhlo již pro všechny obory. Hlásila jsem se na obor jednooborová psychologie.
Předem děkuji za odpověď.
Ivona Štěpánková
28. 9. 2016 10:40nové
Navazující magisterské studium - Bezpečnostní a strategická studia
Dobrý den,
mám zájem o navazující magisterské studium, obor Bezpečnostní a strategická studia, ale předchozí titul jsem získala na jiné škole a v oboru Bezpečnostněprávní činnost ve veřejné správě.Potřebuji vědět,zda budu vůbec připuštěna k přijímacímu řízení po založení/zaplacení přihlášky a mám-li šanci po úspěšném vykonání přijímacího řízení být na fakultu přijata.Děkuji předem za odpověď,případně radu,na koho se obrátit.Můj e-mail Ivona7@seznam.cz