Specifické dotazy - Lékařská fakulta - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2017 - Discussion forum
Anna Hrazdírová,
Aritmetický průměr
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jakým způsobem správně vypočítat aritmetický průměr. Jestli počítat podíl všech známek/počet předmětů - kde je ale výhoda pro ty, kteří mají ve škole větší počet předmětů nebo zda vypočítat aritmetické průměry za každé pololetí, ty poté sečíst a vydělit 4. U každého způsobu mi vychází jiný průměr a nerada bych formulář vyplnila špatně. Děkuji mockrátDobrý den,
počítají se pouze koncoroční známky, ze všech předmětů uvedených na vysvědčení (1.-3. ročník).V 4. ročníku se bere v potaz pololetní vysvědčení.
Přepočet ještě kontroluje přímo studijní oddělení LF (přepočte to, vždy), nemusíte se teda bát, že to budete mít špatně.
Anna Hrazdírová,
Dobrý den,
děkuji za odpověď, avšak to není to, na co jsem se ptala. Vím, že se počítají jen známky z druhého pololetí (1.-3. ročník) a z 1.pololetí (4.ročník). Zajimá mě konkrétní způsob výpočtu průměru. Jestli počítat průměr z průměrů - tedy vypočítat průměry za každé pololetí zvlášt, ty sečíst a vydělit 4 či zda sečíst veškeré známky z těchto pololetí a vydělit je počtem předmětů za ty 4 pololetí. U každého výpočtu to vychází trochu jinak, avšak třeba pro přijetí na zubni lekarstvi to je rozdil zasadni. Děkuji a hezky den, Anna Hrazdírová
Vážená slečno, aby byly výpočty aritmetických průměrů na tři platná desetinná místa bez zaokrouhlování vypočtená jednotnou metodikou, nepočítáme průměry z průměrů, ale aritmrtický průměr ze součtu hodnot všech známek podělený počtem známek (zahrnujeme:povinné předměty, případně povinně volitelné semináře;;; nezahrnuje se klasifikace z chování, z nepovinných předmětů a zájmových kroužků)
Ivana Pánková, SO LF
Ivana Pánková, SO LF
Anna Hrazdírová,
Dobrý den,
děkuju mockrát za odpověď. Smím se ještě zeptat, kdy tak zhruba očekávat výsledky? Moc děkuji a hezký den, Anna Hrazdírová