Igor Sabol
20/2/2018 20:18new
Stredoškolské vysvedčenie
Je potrebné doložiť stredoškolské vysvedčenie, aj keď neposielam žiadosť o uvoľnenie od prijímacej skúšky?
21/2/2018 19:20new

Dobrý den,

pokud nežádáte o prominutí přijímací zkoušky, známky do e-přihlášky vyplňovat nemusíte. Úředně ověřená kopie maturitního vysvědčení se dokládá až u zápisu do studia.
Lenka Kuzmová
21/2/2018 15:41new
Stredoškolské bilingválne vysvedčenie

Dobry den,chcela by som sa opytat ohladne stredoskolskeho bilingvalneho vysvedcenia. Pri vyplnovani e-prihlasky mam zadat len koncorocne vysvedcenia za prve styri roky alebo je potrebne aj polrocne vysvedcenie za prvy polrok piateho rocnika? Ak ano,ako to mam zadat kedze je tam moznost vyplnenia len na styri roky.

Dakujem za skoru odpoved
21/2/2018 19:25new

Dobrý den,

pokud nežádáte o prominutí přijímací zkoušky, známky do e-přihlášky vyplňovat
nemusíte. Pokud o prominutí žádáte a jednou z podmínek je prospěch, a zároveň je Vaše středoškolské studium pětileté, vyplňte Vaše známky za poslední 4 roky Vašeho studia. Tedy do kolonky pro první ročník vyplňte závěrečné známky z 2. ročníku, do kolonky pro druhý ročník vyplňte závěrečné známky z 3. ročníku, atd. Do kolonky pro 4. ročník vyplňte pololetní známky z 5. ročníku.

Viz http://www.sci.muni.cz/cz/PriBc/Prominuti-prijimacich-zkousek.
Martina Štětinová
22/2/2018 11:16new
Kolonka předchozí vzdělání
Dobrý den,
jsem ve třetím ročníku bakalářského studia a podávám si do Brna přihlášku na další bakalářský obor.
Nevím, jestli ale do kolonky předchozí vzdělání mám doplnit vysokoškolské, i když nevím, jestli úspěšně zakončím, nebo středoškolské.
V případě, že bych totiž úspěšně neodstátnicovala, neměla bych samozřejmě doklad o úspěšném zakončení a nevím, jestli bych i přesto byla přijata na tento bakalářský obor.
Děkuji za odpověď.
22/2/2018 12:09new

Dobrý den,

podmínkou přijetí na bakalářský obor je úspěšně ukončené středoškolské vzdělání s maturitou. Do přihlášky tedy uveďte, že se hlásíte z vysoké školy, ale jako stupeň Vašeho předchozího vzdělání uveďte Vaše střední vzdělání. Pokud byste Vaše současné bakalářské studium neukončila, na přijetí na MU to nebude mít vliv (pouze by se Vám pak časem začaly vyměřovat poplatky za prodloužení studia).
Marek Plško
27/2/2018 12:59new
Platba
Dobrý den
chcem sa opýtať či sa poplatok za prevod so zahraničia 750kč stahuje aj na slovesnko, totiž momentálne nemám kartu a nerad by som platit tak velký polatok ked prihlaška je iba 350kč.
Dakujem za odpoveď.
27/2/2018 17:29new

Dobrý den,

pokud nemůžete platit kartou vlastní, můžete přihlášku zaplatit i kartou někoho jiného. Pokud to možné není, informujte se u své banky o postupu a výši poplatků za převod. Důležité je, aby na účet MU došlo alespoň 350 Kč. Poplatek je každopádně nutné zaplatit do 28.2.2018.
Daniel Lichman
2/3/2018 15:54new
Prominuta prijmacia skuska / prijate

Dobry den,
chcel by som sa spytat, ze ked mi bola "prominuta" prijmacia skuska, ci to znamena, ze som automaticky prijaty k studiu na skolu alebo to este stale nie je iste.

Dakujem za odpoved
2/3/2018 17:51new

Dobrý den,

pokud je Vám přijímací zkouška prominuta, budete přijat bez přijímací zkoušky.
Thu Minh Dangová
3/3/2018 12:23new
Zrušení přihlášky
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda při zrušení přihlášky vrací fakulta penize?
5/3/2018 21:46new

Dobrý den,

rušit již podané a zaplacené přihlášky není běžné, přistupujeme k tomu pouze ze závažných důvodů. Pokud ke zrušení přihlášky dojde, postupujeme individuálně.
Ivana Knapová
3/3/2018 13:53new
posudek telovýchovního lekare
Dobry den,
Podávala som si prihlašku na Sportovní fakultu obor TVS(trénerství).V prihláške odo mňa žiada aby som vyplnila informácie v priečinku Studium a skúšky.Neviem čo je ešte potrebné dpolniť.Vložila som posudok lekára,zaplatila poplatok a vyplnila všetky potrebné osobné údaje.V historií zmen však mám všetko potvrdené.Prihláška ale stále nieje kompletná(červený krížik u Studium a skušky).Kde robím prosím chybu? Taktiež u oborov MAN a RVS kde som taktiež vložila posudok lekara a je Potvrdení v Historií zmen není však potvrdený u Informace k prímacímu rízení kde píse že Posudek telovýchovího lekare nedodána.Co je prosím špatne?
Dakujem za odpoved.
5/3/2018 21:48new

Dobrý den,

všechny Vaše přihlášky již mají přijetí posudku tělovýchovného lékaře potvrzeno, měla byste to již vidět i ve Vaší e-přihlášce.
Ján Kušnír
4/3/2018 20:02new
Zmena vyučovacieho jazyka v e-prihláške
Ak by som sa rozhodol študovať v angličtine dalo by sa to zmeniť v e-prihláške alebo až pri zápise?
Rád by som vedel do akej miery sa líši štúdium v češtine od štúdia v angličtine, už či v kvalite alebo veľkosti skupín študentov.
Hlásia sa bežne aj študenti z ČR/SR na štúdium v angličtine?
5/3/2018 21:52new

Dobrý den,

bakalářský obor Aplikovaná informatika je vyučován pouze v českém jazyce (https://www.muni.cz/bakalarske-a-magisterske-obory/3142-aplikovana-informatika), v angličině jej studovat není možné.
Ingrid Zriniová
6/3/2018 18:19new
Problémy e -prihláškou

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, dnes mi prišiel mail s týmto textom " Podali jste si elektronickou přihlášku ke studiu dlouhého magisterského oboru Všeobecné lékařství na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity.
Pravděpodobně nedopatřením jste označili/zaškrtnuli ve své e-přihlášce, že posíláte listinnou žádost o přijetí bez přijímacích zkoušek a přílohy.

Toto jste ovšem do 28.2.2018 včetně neučinili, na studijní oddělení Lékařské fakulty MU nebyla Vaše listinná žádost s požadovanými přílohami doručena, takže Vámi označenou žádost nelze akceptovat.

Pokud budete editovat svou e-přihlášku, tak můžete políčko žádosti opravit, označení odstranit, "kde konkrétne mám to v prihláške upraviť, neviem to nájsť, a dúfam, že to neznamená,že moja prihláška nebude akceptovaná? Ja som totiž ani o prijatie bez príjimáčiek ani nežiadala. Ďakujem za odpoveď. Ingrid Zriniová
Dominika Demčáková
6/3/2018 21:07new

Dobrý deň,

mám ten istý problém. Bol mi dnes zaslaný email s rovnakým obsahom, pričom som pred podaním prihlášky nežiadala o prijatie bez prijímacích skúšok. V e-prihláške nemám ani možnosť editovať túto žiadosť. Obraciam sa na Vás s rovnakou prosbou, kde môžem to políčko so žiadosťou o prijatie bez prijímacej skúšky prosím nájsť? Vopred ďakujem za odpoveď.

S pozdravom,
Dominika Demčáková
8/3/2018 18:12new

Dobrý den,

kontaktujte studijní oddělení Lékařské fakulty (studijni@med.muni.cz).
8/3/2018 18:12new

Dobrý den,

kontaktujte studijní oddělení Lékařské fakulty (studijni@med.muni.cz).
188.175.120.*
last modified 10/3/2018 12:09 new
Problém a e-přihláškou

Dobrý den,
Naskytl se mi problém s prihláškami na následující obory:
Geografie (PŘF)
Teorie interaktivních medií (FF)
Management sportu (FSpS)
Speciální edukace bezpečnostních složek (FSpS)

Všechny tyto přihlášky jsem v řádném termínu podal i zaplatil. Poté mi přišlo potvrzení na tento email, že vše proběhlo v pořádku a i v mém účtu e-přihlašky bylo vše jak má. Dnes po návštěvě tělovýchovného lékaře, potřebné pro získání potvrzení o způsobilosti studia na FSpS jsem znova otevřel mojí e-přihlašku k přiložení tohoto potvrzení do přihlášky. V mé přihlášce však byl již jen management sportu, který byl puze podaný s nevyplněnými údaji a nezaplacen, ostatní obory vůbec. Tímto bych Vás chtěl poprosit o pomoc, kam se v tomto případě obrátit a jak dále postupovat.
Děkuji.
10/3/2018 14:30new

Dobrý den,

pokud jste přihlášky zakládal přes IS, tak se do e-přihlášky přihlašte přes IS. Naopak pokud jste zakládal přihlášky přes e-mail, tak do e-přihlášky vstupujte přes e-mail. Nebo do e-přihlášky vstupujte přes jedno z čísel Vašich přihlášek (3859169, 3859179, 3859182 a 3859250). Tyto Vaše přihlášky jsou v pořádku podané a zaplacené.

Pokud by ani tento postup Váš problém nevyřešil, kontaktujte nás prosím na našem e-mailu prihlaska@muni.cz.
86.49.115.*
10/3/2018 22:19new
Máte pravdu, problém vyřešen.
Děkuji
Adam Větříšek
26/3/2018 10:03new
Nahrání posudku tělovýchovného lékaře do e-přihlášky
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, kde mám nahrát naskenovaný posudek/potvrzení o zdravotní způsobilosti vydaný tělovýchovným lékařem.
Děkuji za odpověď
28/3/2018 10:15new

Dobrý den,

posudek tělovýchovného lékaře se nahrává přes sekci "Moje přihlášky" pokliknutím na "Upravit" u příslušné přihlášky.
Lucie Voleská
28/3/2018 22:25new
Prominutí přijímací zkoušky
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, dnes mi přišel e-mail, ve kterém je napsáno, že mi je přijímací zkouška prominuta, ale také mi přišla pozvánka na přijímací zkoušku. Stala se někde chyba, nebo se pozvánka posílá všem zájemcům o studium?
30/3/2018 19:52new

Dobrý den,

přijímací zkouška na obor Počítačová grafika a zpracování obrazu Vám byla prominuta, budete tedy přijata a rovnou pozvána k zápisu do studia. Pozvánku k TSP můžete považovat za bezpředmětnou.
Veronika Kolaříková
11/4/2018 07:56new
Prominuta přijímací zkouška

Dobrý den,

v e-přihlášce se mi zobrazilo, že je mi prominuta přijímací zkouška, ale u rozhodnutí o přijetí ke studiu se píše "dosud nerozhodnuto". Chtěla bych se zeptat, zda to znamená, že nemusím chodit k přijímacím zkouškám, i když mi nepřišel žádný dopis ani e-mail (pouze e-mailem mi přišla pozvánka k přijímacím zkouškám). Znamená to tedy, že mám přijít až červenci na zápis, kde doložím kopii maturitního vysvědčení a budu přijata? Zároveň se chci zeptat, jestli mi dopis s vyrozuměním o přijetí bez přijímacích zkoušek vůbec přijde. A jestli ne, tak jak si mám potom k zápisu přinést rozhodnutí o přijetí?

Děkuji předem za odpověď
12/4/2018 19:40new

Dobrý den,

přijímací zkouška na dvouobor Fyzika + Matematika se zaměřením na vzdělávání Vám byla prominuta, budete tedy přijata a rovnou pozvána k zápisu do studia. O přijetí budete včas fakultou informována a budou Vám sděleny veškeré prodrobnosti, jak postupovat a jaké doklady k zápisu donést.

Pokud Vám přijímací zkouška byla prominuta na základě plánované maturity z Matematiky+, doporučuji Vám se přijímací zkoušky i přes její prominutí zúčastnit pro případ, že byste z Matematiky+ úspěšně neodmaturovala. V tomto případě prominutí PZk budete k zápisu pozvána pouze tehdy, pokud z Matematiky+ odmaturujete úspěšně.
Anna Purgatová
14/4/2018 18:10new

Dobrý deň,

taktiež sa chcem opýtať, či mi príde nejaký list o prominutí prijímacej skúšky a následnom prijatí? A tiež mám otázku: v pozvánke na odborný test mám napísané, že ak mám prominutú prijímaciu skúšku, táto pozvánka je bezpredmetná, ale pri pozvánke na TSP sa nič také nepíše. Pochopila som to správne, že na TSP nemusím chodiť aj keď sa nič také v pozvánke nepíše?

Ďakujem
14/4/2018 19:10new

Dobrý den,

odpověď na Váš dotaz najdete na webu PřF: "Vyjádření děkana k žádosti o prominutí přijímací zkoušky bude zveřejněno v e-přihlášce do 6. 4. 2018 a následně bude rovněž rozesláno písemné vyrozumění. Uchazeči, kteří obdrží pozvánku k přijímací zkoušce a následné vyrozumění o prominutí přijímací zkoušky, považují tuto pozvánku za bezpředmětnou. Uchazeči, jejichž žádosti děkan nevyhoví, se dostaví k přijímací zkoušce podle obdržené pozvánky." (viz http://www.sci.muni.cz/cz/PriBc/Prominuti-prijimacich-zkousek).

Jinak pro Vás platí stejné informace jako v předchozím komentáři:

Přijímací zkouška na obor Lékařská genetika a molekulární diagnostika Vám
byla prominuta, a to v celém rozsahu (TSP i oborový test). Pokud Vám však přijímací zkouška byla prominuta na základě plánované maturity z Matematiky+, doporučuji Vám se přijímací zkoušky i přes její prominutí zúčastnit pro případ, že byste z Matematiky+ úspěšně neodmaturovala. V tomto případě prominutí PZk můžete být přijata pouze tehdy, pokud z Matematiky+ odmaturujete úspěšně.
Peter Kachnič
15/4/2018 12:27new
Prominuti prijimaci skousky
Dobry den chcel by som sa spytat ci staci ze mam v e-prihlaske napisane ze prijimaci skouska byla prominuta i ked som nedostal ziaden e-mail (jedine co mi doslo bol mail o tom kedy a kde mam prijmacky) Vopred dakujem za odpoved Kachnic
15/4/2018 17:47new

Dobrý den,

přijímací zkouška u obou Vašich přihlášek byla prominuta, budete tedy přijat a rovnou pozván k zápisu do studia. Pozvánku k přijímací zkoušce můžete považovat za bezpředmětnou. O přijetí budete včas fakultou informován.

Pokud Vám přijímací zkouška byla prominuta na základě plánované maturity z Matematiky+, doporučuji Vám se přijímací zkoušky i přes její prominutí zúčastnit pro případ, že byste z Matematiky+ úspěšně neodmaturoval. V tomto případě prominutí PZk můžete být přijat ke studiu pouze tehdy, pokud z Matematiky+ odmaturujete úspěšně.
17/4/2018 21:25new
Dotaz k počtu přihlášených v letošním roce
Dobrý den,
mohla bych se prosím zeptat, kolik lidí se hlásí na tyto obory v letošním roce? Ptám se za více lidí, proto více oborů. Děkuji Vám
Estetika
Japanistika
Sdružená uměnová studia
18/4/2018 11:47new

Dobrý den,

zkuste se obrátit na oddělení pro přijímací řízení na Filozofické fakultě (prijimaci.rizeni@phil.muni.cz).