8. 11. 2010 16:23nové
Dotazy specifické pro pedagogickou fakultu.
2. 7. 2019 15:18nové
Změna preference oboru

a copak je za nesmysl být jednou přihláškou přihlášena vícekrát?
mimochodem, z čeho se dá vysoudit, že preference nehraje roli? od toho je to přeci preference

pokud chce být někdo přijat do více studií, musí si logicky (chcete-li) podat více přihlášek
Veronika Vanclová
2. 7. 2019 22:36nové
Aha, tak děkuji, ale proč se tedy vůbec do přihlášky uvádí ta preference, když ta druhá je tam vlastně zbytečně a nemůžu si ji teď zvolit? Mě to velmi zmátlo a vypadalo to jakože jsem přihlášena na obě, když mi to tam nabídlo toto, díky tomu jsem tedy teď bez šance na studium, i když jsem se dostala na první preferenci, jen kvůli matoucí organizaci přihlášky. Není tedy možnost z jistých důvodů přestoupit v průběhu studia z prezenční formy do kombinované, konkrétně u oboru navazující magisterské logopedie? Děkuji Vanclová
změněno 3. 7. 2019 13:19 nové

Doporučuji řešit to se studijním oddělením příslušné fakulty - to oni si budou muset pro nemalé množství podobných případů připravit nějaké procesní řešení (včetně lepší informační kampaně pro příští rok).

Nicméně volba pořadí preference přeci znamená, že nejvíc chci na první obor, pokud se tam nedostanu, tak bych nejraději na druhý obor, pokud to nevyjde ani tam, tak se spokojím s třetím oborem, atd. Tedy chci jedno studium, ale nevím jestli se dostanu kam chci, tak mám záložní varianty. V důsledku mi to ušetří peníze, ale musím si to promyslet.
Pokud chci více studií, anebo si věřím, že se dostanu všude a rozhodnout se chci nakonec sám, pak si musím podat (a zaplatit) více přihlášek.
3. 7. 2019 14:22nové
Toto je krásné vysvětlení a shrnutí problému! (to není ironie, ale fakt)
Akorát asi opravdu pro příští rok bude třeba více osvěty :-).
Vendula Klušáková
18. 5. 2019 16:46nové
Nepřijetí z kapacitních důvodů
Dobrý den, když mám v přihlášce nepřijata z kapacitních důvodů nebyla jsem přijata ani na jeden ze z programů, který jsem si zvolila? Nebo jen na ten hlavní? A je nějaká šance, že bych se ještě mohla dostat? Děkuji za odpověď.
18. 5. 2019 19:55nové

Dobrý den,

pokud máte v některé z Vašich přihlášek uvedeno "nepřijat(a) z kapacitních důvodů", pak to znamená, že jste nebyla přijata do žádného z Vámi preferovanách studijních plánů u této Vaší přihlášky. Přijata byste mohla být pouze v případě, že by se do stejného programu nezapsalo dostatečné množství uchazečů a fakulta se rozhodla pro dodatečné přijetí dalších uchazečů v pořadí. K tomuto "dobírání" dochází ale jen zcela vyjímečně, protože fakulty dopředu u každého programu počítají s tím, že ne všichni přijatí se do studia zapíšou, a proto rovnou ke studiu přijímají o určité procento studentů více.
Tomáš Kašpar
19. 5. 2019 01:38nové

Dobrý den,

jak se dozvím, že bude fakulta případně nabírat ty, kteří se nedostali z kapacitních důvodů. Případně bych rád zjistil, na jakém místě jsem se umístil a o kolik jsem se umístil níže, než poslední přijatý. Děkuji za odpověď.
19. 5. 2019 12:02nové

Dobrý den,

o případném "dobírání" Vás fakulta bude informovat (pravděpodobně e-mailem, ale způsob kontaktování uchazečů se na každé fakultě může lišit). Ohledně Vašeho pořadí v přijímacím řízení se prosím obraťte na Oddělení pro přijímací řízení na PdF (prijimacky@ped.muni.cz).
Vladimír Vinklárek
19. 5. 2019 21:27nové
Nepřijat(a) pro neprospěch u přijímací zkoušky

Dobrý den,

podal jsem si přihlášku na obor speciální pedagogika a volný čas a jak jsem se dočetl, minimální požadavek pro přijetí byly testy TSP a 20% percentil. Můj percentil byl však 33% a chápu, že jsme nebyl přijat, protože zde byly lepší výsledky a do mé e-přihlášky mi byl dán status Nepřijat(a) pro neprospěch u přijímací zkoušky. Avšak si nejsem jist, zda je to dobře či nikoli, jelikož jsem v podstatě podmínku přijetí splnil, ale nevlezl jsme se do kapacity. Samozřejmě stále doufám, že budu přibrán do oboru z důvodu doplnění kapacity po zápisech, avšak by mně zajímalo, zda bych tam měl mít již zmínění status, nebo status Nepřijetí z kapacitních důvodů. Ptám se kvůli tomu, zdali mohu ještě očekávat, že se dostanu na tento obor, nebo zda je to definitní výsledek o nepřijetí.

Děkuji
17. 7. 2019 09:34nové

Vážený pane Vinklárku,

omluvte prosím zpoždění reakce na Váš dotaz.

Kód rozhodnutí jsem ručně změnil na Nepřijat pro nedostačující kapacitu. Tato odchylka ve Vašem případě vznikla z důvodu výskytu mezifakultního studia SOCP+Psychologie ve druhé prioritě. Již jsme zavedli opatření, aby se nedostatek v budoucnu neopakoval. Děkuji za pochopení.

Na Pedagogické fakultě MU bylo v minulém týdnu rozhodnuto, že jediné "dobírání" dalších uchazečů z pořadí proběhne v programu Speciální pedagogika. Ostatní programy mají kapacity naplněny. Prosím o pochopení.

Děkujeme za Váš zájem o studium na naší fakultě. Věřím, že zájem přetrvá a o studium budete i nadále usilovat.

Petr Šimík, vedoucí studijního oddělení PdF MU
Soňa Kociánová
31. 5. 2019 11:44nové
Zápis
Dobrý den,
mohu se zeptat zda stačí k zápisu donést vysvědčení úředně ověřené na matrice nebo musí být nutně ověřené školou?
Děkuji
31. 5. 2019 13:52nové
Vysvedceni se da overit z 60 kč na kazdem CzechPointu, tedy treba na poste.
Klára Měšťánková
1. 6. 2019 23:44nové
Důvod nepřijetí
Dobrý den,
obdržela jsem odůvodnění nepřijetí, ale potřebovala bych ho upřesnit. Píše se tam, že pořadí posledního přijatého bylo 554 a moje 280. I přesto jsem však nebyla do programu přijata. Má smysl se odvolávat, nebo jsem špatně pochopila systém přijímání uchazečů?
5. 6. 2019 20:57nové

Dobrý den,

obraťte se s Vaším problémem na Oddělení pro přijímací řízení na PdF (prijimacky@ped.muni.cz) a požádejte o přezkoumání.
Kateřina Nygrýnová
4. 6. 2019 16:56nové
Zapis ke studiu

Dobry den,

chtela bych se zeptat, kdy zhruba budou importovany pozvanky ke studiu na bakalarske studium na Logopedii do e-prihlasek? Vim, ze zapisy probihaji 1. - 3.7., ale pozvanku jeste nemam.

Moc dekuji.
S pozdravem

Katerina Nygrynova

Dobrý den.

Taktéž by mě to zajímalo. Dostala jsem z PdF odpověď dne 22.5., že "nejpozději do 14 dnů" budou do e-přihlášek importovány pozvánky k zápisu a pořadí u přijímací zkoušky. A nikde nic...
5. 6. 2019 20:59nové

Dobrý den,

pozvánky z k zápisu by měly být do e-přihlášek importovány nejpozději týden před termínem zápisu. V případě pochybností prosím kontaktujte Oddělení pro přijímací řízení na PdF (prijimacky@ped.muni.cz).

Dobrý den.

Informace o zápisu už jsou k dispozici, ale neustále mi chybí slíbený výsledek, kolikátá jsem na přijímacím řízení byla. Když se něco slíbí, tak to tam má být... na emailovou adresu jsem psala dvakrát, dvakrát jsem dostala odpověď, že to v e-přihlášce bude rovněž k najití.
Nikol Nováková
14. 6. 2019 10:27nové
Nemá někdo současné informace, jestli vůbec někdy bude možné zjistit své umístění? Na e-mail mi nikdo nereaguje...Podle mě je to informace, kterou chce vědět asi Kazdý a zveřejněna by být určitě měla, tak nevím, kde je chyba..
Na začátku června jsem se na to ptala 2x emailem a 2x mi paní z PedF odpověděla, že to bude importované spolu s informacemi k zápisu. Zřejmě si spletla umístění pořadím a hodnotu TSP, jinak to nechápu. Jenže percentil TSP byl znám dávno předtím, takže...fakt netuším, co se tam děje.
Nikol Nováková
18. 6. 2019 12:46nové
Tak mi bylo řečeno, že pořadí u přijatých uchazečů nebude zveřejněno a tato informace nám nebude k dispozici. Generovala se pouze neprijatym uchazečům. Takže ti, kteří byli přijati, se své pořadí nedozví. :-)
19. 6. 2019 17:06nové
Muzu se zeptat proc to tak potrebujete vedet? jako poradi?
Mate dojem, ez dochazi k nejake manipulaci s vysledky? Nebo proc? jako mne osobne docela staci, ze jsem prijata.
21. 6. 2019 22:05nové
Tak znám lidi, kteří jsou soutěživí, no :-)
15. 6. 2019 14:28nové

Dobrý den,

pokud tyto informace stále v e-přihlášce nemáte, obraťte se prosím na Oddělení pro přijímací řízení na PdF (prijimacky@ped.muni.cz).
26. 6. 2019 07:47nové
Informace o přijetí - navazující magisterské

Dobrý den,
kdy prosím budeme vědět, zda jsme přijati na navazující magisterské studium? Nikde se nemůžeme dohledat nějakého data. Dále se chci zeptat - do ISu byly postupně nahrány body a percentily že ZVČ a oborových testů a včera tam přibyly dvě políčka "CELKOVÝ VÝSLEDEK", přičemž tam jsou dvě různá čísla. Co prosím obě čísla znamenají?

Děkuji za odpověď
26. 6. 2019 13:48nové
Dobrý den,
Mám pocit, že dnes měla zasedat komise, výsledky by tedy měly být zveřejněny dnes nebo zítra...
změněno 26. 6. 2019 14:53 nové

Dobrý den,

termín zasedání přijímací komise pro NMgr. programy na Pedagogické fakultě byl odsunut na 2.7.2019 (viz https://www.ped.muni.cz/studium/pro-uchazece-o-studium/vysledky-prijimaciho-rizeni). Rozhodnutí o přijetí/nepřijetí budou tedy v e-přihláškách uveřejňována v dohledné době po proběhnutí tohoto zasedání.

Ohledně dvou celkových výsledků bych Vám nerada sdělovala nepřesné informace, informujte se proto prosím přímo na Oddělení pro přijímací řízení na PdF (prijimacky@ped.muni.cz).
Michaela Strnadová
26. 6. 2019 11:33nové
Změna VŠ
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak to funguje, když se dostavím k zápisu 2.7, ale na jiný obor, na který jsem nebyla přijata z kapacitních důvodů, by mě následně po zápise vzali, když se přijatí rozhodnou jít na jinou školu? Je možné vzít přihlášku zpět nebo to funguje tak, že když se jednou zapíšu, je to závazné a na ostatních oborech mě automaticky vyřadí z pořadí a nemám šanci k přijetí? Děkuji za odpověď.
26. 6. 2019 14:55nové

Dobrý den,

zapsat se můžete do kolika programů najednou chcete. Z "pořadníků" pro případné dodatečné přijetí na jiné programy Vás to nevyřazuje. Dnem zápisu se závazně stáváte studentem MU, ale studia můžete kdykoliv z vlastní vůle ukončit jeho zanecháním, klidně i den po zápisu (podrobněji viz https://www.muni.cz/studenti/neuspesne-ukonceni-studia/zanechani-studia).
26. 6. 2019 15:04nové

Zápis je závazný neboť v daný okamžik získáváš práva a povinnosti studenta - pokud chceš, můžeš využít svého práva studium zanechat (pozor, je třeba to učinit formálně, ne jen to nechat vyhnít - navíc z toho plynou důsledky ve formě studijní historie).

Zápis však nijak nesouvisí s jinými obory, pakliže na ně byla podána samostatná přihláška, je tedy možno být zapsán do neomezeného počtu studií zároveň (naopak, pokud jedna přihláška obsahovala pořadník preferovaných oborů, přijetím do jednoho ji není možné využít v dalším = jedna přihláška ke každému studiu).
Nikola Ichnatíková
8. 7. 2019 12:06nové
Počet bodů u přijímacích zkoušek
Dobrý den, pokud by byla snížena bodová hranice pro přijetí na Navaz Mgr., bude tato informace v informačním systému, nebo se mám dotazovat jinde?
Děkuji za odpověď.
12. 7. 2019 14:26nové

Dobrý den,

pokud by došlo ke snížení bodové hranice pro přijetí a byla byste díky tomu přijata do studia, změní se status Vaší e-přihlášky.
Marie Koudelková
10. 7. 2019 10:43nové
Dobirani studentů do 1. ročníku
Dobrý den, ráda bych se zeptala kdy budete studenty informovat o případném dobirani na obor angličtina na pedf? Předem děkuji za odpověď.