Odvolání - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2019 - Discussion forum
Lukáš Fiala,
Odvolání (nepřijetí z kapacitních důvodů)
Zdravím,
chci se zeptat na pár otázek:
Kde je možné zjistit, na kolikátém místě se uchazeč umístil pod čarou?
Bude mi informace z výše zmíněné otázky k něčemu?
Vyplatí se podávat odvolání?
Má brčko dvě dírky nebo jen jednu protáhlou?
Dobrý den,
ohledně pořadí, na kterém jste se umístil, se můžete informovat na Oddělení pro přijímací řízení na PdF (prijimacky@ped.muni.cz). I kdybyste ale byl první "pod čarou", tak Vám tento údaj neposlouží k tomu být přijat na základě odvolání. Při podání odvolání se přezkoumává, zda rozhodnutí o nepřijetí do studia bylo vydáno v souladu se zákonem a dalšími předpisy (podrobně viz https://www.muni.cz/o-univerzite/uredni-deska/odvolani-proti-rozhodnuti-o-prijetineprijeti-ke-studiu). Pokud tedy nemáte podezření, že ve Vašem případě nebylo rozhodnutí o nepřijetí vydáno v souladu se zákonem, nemáte se proti čemu odvolávat.Uchazeči se specifickými potřebami mohou být přijati nad rámec kapacitních limitů, v případě, ze vykonali úspěšně přijímací řízení. Je potřeba se na toto specificky odvolat.
EDIT 19.7.2019: Tato možnost platí výhradně pro PedF.
Terezo, prosím, kde bych si o tomto zjistila více? Zkoušky jsem dělala v Tereisiasu, takže myslím, že spadám do skupiny " se specifickými požadavky". Ale přečetla jsem si, že odvolat se můžu jen, kdybych měla pocit, že něco nebylo vpořádku, a ještě jsem si kontrolovala, že to tak je u studijních poradců. Nicméně nenašla jsem žádnou info o tom, co píšete Vy. Poradíte mi prosím?