last modified 27/10/2008 13:19 new
Ostatní týkající se příjímacího řízení
Markéta Štekrtová
last modified 2/4/2019 09:23 new
Prominutí přijímacích zkoušek

Dobrý den,

nemůže se tedy stát, že bych nebyla přijata z kapacitních důvodů, když mám v kolonce "Prominutí přijímací zkoušky" napsáno prominuta? Nebo se bude přihlížet k TSP, které píšu na jiné fakultě?

Předem moc děkuji
last modified 2/4/2019 10:03 new

Dobrý den,

přijímací zkouška do sdruženého studia Biologie + Geografie a kartografie se zaměřením na vzdělávání Vám byla prominuta, do tohoto studia tedy budete přijata. Pokud byste vykonala TSP (např. kvůli Vaší jiné přihlášce), tak to Vaše přijetí do sdruženého studia Biologie + Geografie nijak neovlivní.
Radka Havlasová
25/3/2019 10:20new
Termín konání přijímací zkoušky a TSP

Dobrý den,

přihlásila jsem se na kombinovanou formu studia navaz. magistr - Učitelství anglického jazyka. U přihlášky mám jako předepsané zkoušky jen test z anglického jazyka a test ze základů věd o člověku. Nenašla jsem však nikde zmínku o TSP. Znamená to tedy, že můj obor TSP nevyžaduje? Také jsem nikde nevypátrala, jakým způsobem bude zveřejněn termín a místo konání přijímacích zkoušek. Našla jsem jen nějaký obecný seznam na stránkách univerzity, ale data přijímacích zkoušek nesouhlasí s datem ukončení podávání přihlášek ke studiu. Náš konečný termín pro podávání přihlášek je 30.4., kdežto přijímací řízení je na těchto stránkách uvedeno v posledním týdnu - 22-28.4. Mám tedy očekávat e-mail s podrobnějšími informacemi? Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
25/3/2019 21:56new

Dobrý den,

TSP je přijímacím testem výhradně pro bakalářské programy, navazujícího magisterského studia se netýká. Předmětem přijímací zkoušky do NMgr. programu Učitelství anglického jazyka pro ZŠ jsou testy Základy věd o člověku a Anglický jazyk (viz "Podmínky přijetí" na https://www.muni.cz/uchazeci/navazujici-magisterske-studium/vyberte-si-obor/23863-ucitelstvi-anglickeho-jazyka-pro-zakladni-skoly).

Ohledně termínů - pravděpodobně se díváte na termíny pro bakalářské studium. Termíny pro NMgr. programy najdete vypsané na https://www.muni.cz/uchazeci/navazujici-magisterske-studium/terminy-prihlasek-a-prijimacek. O přesném místě a času konání přijímacích zkoušek Vás bude informovat fakulta, buď písemně nebo elektronicky nahráním pozvánky k přijímacím zkouškám do Vaší e-přihlášky.
Ľubica Cenknerová
25/3/2019 16:59new
Prominuti PZ
Dobrý deň,
pozerala som dnes v e-prihláške výsledok odpustenia PZ a píše sa tam, že je neprominuta pre nesplnenie požiadaviek. Berie sa to tak, že na daný program už nebolo možné prijať ďalších študentov bez PZ? Ďakujem.
25/3/2019 21:47new

Dobrý den,

"přijímací zkouška neprominuta pro nesplnění požadavků" znamená, že jste nesplnila všechna požadovaná kritéria pro prominutí přijímací zkoušky (podrobně je najdete vypsané na http://www.sci.muni.cz/cz/PriBc/Prominuti-prijimacich-zkousek). Pokud byste všechna kritéria pro prominutí splňovala, ale přijímací zkouška by Vám nemohla být prominuta z kapacitních důvodů, v e-přihlášce byste měla zaznamenáno, že Vám PZk nebyla prominuta z kapacitních důvodů.
Ľubica Cenknerová
26/3/2019 16:37new
Dobrý deň,
ako som mohla nesplniť podmienky pre prominutí keď som poslala všetky potrebné dokumenty? Môžem sa nejako dozvedieť, čo som podľa nich nesplnila? Ďakujem
26/3/2019 19:02new

Dobrý den,

obraťte se prosím na Studijní oddělení PřF (studijni@sci.muni.cz).
28/3/2019 23:40new
Přijímací řízení v podzimním semestru

Dobrý den,
zvažuju podání nové přihlášky a momentálně přemýšlím, jestli by nebylo lepší začít až v jarním semestru.
Vím, na kterých fakultách je to možné, ale už nejsem schopná dohledat přesné obory (a předpokládám, že to nejsou všechny). Je tedy v tento okamžik možné někde nalézt seznam oborů, které umožňují nástup od jarního semestru?

Předem děkuju za odpověď.
29/3/2019 19:59new

Dobrý den,

nabídka navazujících magisterských programů, do kterých je možné nastoupit ke studiu od jarního semestru, je vždy omezená. Seznam nabízených programů pro jarní běh 2020 bude uveřejněn k 1.9.2019 v e-přihlášce. Pokud máte zájem pouze o některý specifický program, můžete se zkusit dotázat přímo na katedře, na které je vyučovaný, zda nebude v nabídce i pro jarní běh přijímacího řízení.
Kateřina Suchá
30/3/2019 18:59new
Zápis ke studiu

Dobrý den,
chci se zeptat, zda je již známý červnový termín zápisu ke studiu (ECON)?

Předem děkuji za odpověď.
31/3/2019 13:24new

Dobrý den,

termín zápisu do bakalářských programů na ESF teprve bude upřesněn (na https://www.econ.muni.cz/pro-uchazece/bakalarske-studium/jak-se-prihlasit).
Monika Mihaliková
5/4/2019 19:37new
Prominuti prijimaci skousky
Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať, že ak mi píše že prijatá bez prijimaci skousky na základe výsledku scio(ekonómia), ale aj tak mi prišla pozvanka na prijimaci skousky, čo brat tuto pozvánku nejako do úvahy alebo nie?
Ďakujem za odpoved
7/4/2019 15:52new

Dobrý den,

do programu Ekonomie jste byla přijata bez přijímací zkoušky. Pozvánku k TSP tedy můžete považovat za bezpředmětnou.
Monika Mihaliková
7/4/2019 17:40new
Ďakujem za odpoveď
Monika Jonášová
5/4/2019 20:51new
Prominutí přijímací zkoušky
Dobrý den,
30.3. jsem psala testy OSP a dosáhla požadovaného percentilu na můj obor. Při žádání o prominutí př. zkoušky musím naskenovat zaslaný scio certifikát do 14.4. Chtěla bych se však zeptat co dělat pokud mi tento certifikát nestihne do 14.4. dojít?
Děkuji za odpověď
7/4/2019 15:50new

Dobrý den,

certifikát Scio je k žádosti o prominutí přijímací zkoušky nutné doložit nejpozději do 14.4.2019. Jeho včasné obdržení prosím řešte se společností Scio. Uchazeče o studium na ESF MU by pravděpodobně měli v rozesílání certifikátů prioritizovat.
Markéta Horáková
8/4/2019 11:42new
Prominutí přijímací zkoušky na ESF

Dobrý den, 30.3 jsem absolvovala test scio a dosáhla potřebného percentilu pro přijetí. Spolu s certifikátem od SCIA je nutné do 14.4 naskenovat žádost o prominutí. Na žádosti je napsáno "Přijimací zkouška bude prominuta do studijního programu se studijním plánem s prioritou preferuji nejvíce". Prominutí bych chtěla použít na program Hospodářská politika. CHtěla bych se tedy zeptat, kde v přihlášce najdu, že tento program preferuji nejvíce ? Dále mám na esf sdružený obor Veřejná ekonomika a správa + Francouzština. Jde to aplikovat zároveň i na Veřejné eko nebo jen na jeden z těchto dvou ekonomických programů ?

Děkuji Horáková
10/4/2019 15:38new

Dobrý den,

ve Vaší přihlášce č. 3905726 do programu Hospodářká politika máte pouze jeden preferovaný studijní plán, a to jednooborové studium programu Hospodářská politika, prezenčně.

Ohledně Vašeho druhého dotazu - požádat o prominutí přijímací zkoušky můžete u více Vašich přihlášek. Vaši druhou přihlášku na ESF máte podanou do sruženého mezifakultního studia s Pedagogickou fakultou. Nerada bych Vám sdělovala nepřesné informace, ohledně specifik prominutí se tedy prosím obraťte na příslušnou fakultu. Kontakty najdete na https://is.muni.cz/podpora/studijni.
Viktória Janočková
8/4/2019 13:27new
Přijímací zkoušky
Dobrý deň, dnes mi prišlo potvrdenie o odpustenie prijímacej skúšky, ale v prihláške mám prvotne španielsky jazyk a literatúru spoločne s anglickým jazykom a druhotne mám len samostatný španielsky jazyk. Takze teraz budem robiť prijímačky len z odborového testu z angličtiny? A keby som neprešla, tak aj tak budem prijatá na ten samostatný španielsky jazyk a literatúru? Ďakujem.
10/4/2019 15:40new

Dobrý den,

nerada bych Vám sdělovala nepřesné informace, obraťte se proto prosím na Oddělení pro přijímací řízení na FF (prijimaci.rizeni@phil.muni.cz). Děkuji za pochopení.
Miriam Gamanová
10/4/2019 16:09new
Certifikát SCIO
Dobrý deň,
Dňa 30.3. som úspešne absolvovala test VŠP. Dnes som sa informovala u spoločnosti SCIO o doručení môjho certifikátu. Bolo mi povedané, že mi nevedia zaručiť, že certifikát príde do 14.4.. Čo mám robiť v prípade, že mi ho nestihnú doručiť?
11/4/2019 16:36new

Dobrý den,

zkuste se obrátit na Studijní oddělení ESF (studijni@econ.muni.cz).
Martina Urbánková
17/4/2019 15:05new
Prominutí přijímacích zkoušek

Dobrý den,

Za jak dlouho můžu očekávat potvrzení o prominutí zkoušky na základě Scio testů?

Děkuji za odpověď, už začínám být lehce nervózní.

Urbánková
17/4/2019 17:05new

Dobrý den,

přijímací zkouška u obou Vašich přihlášek na ESF Vám byla prominuta. Ve Vašich přihláškách již můžete vidět informaci, že jste přijata bez přijímací zkoušky.
Daniel Lašan
21/4/2019 11:54new
Přijímací zkoušky
Dobrý den.
Hlásím se na přírodovědeckou fakultu obor Chemie se zaměřením na vzdělávání a mám tam 2 specialiace. Byla mi prominuta přijímací zkouška ve specializaci Chemie + Matematika se zaměřením na vzdělávání, ale pro mojí druhou specializaci Chemie + Biologie se zaměřením na vzdělávání mi ještě nebyla poslána pozvánka k přijímacímu řízení(Testy TSP).
Tak bych rád poprosil o radu co teď mám dělat.
Předem děkuji za odpověď.
21/4/2019 15:44new

Dobrý den,

v přihlášce č. 3942957 je Vám prominuta přijímací zkouška na Vámi zvolenou 1. variantu studijního plánu, tj. Chemie + Matematika se zaměřením na vzdělávání. Rozhodnutí o přijetí ke studiu této kombinace studijních plánů bude vystaveno včetně pozvánky k zápisu po zasedání přijímací komise, které se uskuteční 17.5.2019. Z tohoto důvodu další Vámi uvedené varianty v e-přihlášce nebudou dále zohledněny a nebudete pozván k přijímací zkoušce.
Daniel Lašan
21/4/2019 16:26new

Dobrý den,

omlouvám se za další dotaz. Takže, když mi byla prominuta moje 1. varianta studijního plánu, tak to znamená, že do té 2. varianty už vůbec nebudu započítán ?
Tudíž kdybych se náhodou rozhodl jít na mojí 2. variantu tak už nemůžu, protože mi byla prominuta ta moje 1. a ta je moje primární, jestli tomu správně rozumím.
Děkuji za odpověď.
22/4/2019 15:04new

Dobrý den,

ano, rozumíte tomu správně. Pořadí preferovaných studijních plánů jste mohl volit pouze do konce února při podávání přihlášky, poté již nelze ze studijních plánů vybírat. Na každou podanou a zaplacenou přihlášku Vám bude nabídnut maximálně jeden zápis do studia, a to vždy do nejvyšší priority, do které můžete být přijat.

Teoreticky: Pokud byste nežádal o prominutí přijímací zkoušky a byl byste u přijímacích zkoušek velmi úspěšný tak, že byste mohl být přijat do všech Vámi preferovaných studijních plánů, byl by Vám nabídnut zápis pouze do Vaší 1. preference. Pokud by Vaše výsledky u přijímacích zkoušek stačily pouze na přijetí do Vaší 2. preference, byl by Vám nabídnut zápis do Vaší 2. preference, atd. Snad je to takto srozumitelné.
Daniel Lašan
22/4/2019 16:46new

Dobrý den,

ano už tomu rozumím. Děkuju mockrát za vysvětlení a za odpověď.
Patricie Nejedlá
24/4/2019 23:03new
přijímací zkoušky
Dobrý den,
mám otázku ohledně přijímacích zkoušek.
Z nabízených možností jsem si vybrala oborový test z chemie a přišla mi pozvánka tedy pouze k oborovému testu z chemie.
Přesto se mi v e-přihlášce v informacích o přihlášce ukazuje u předepsaných zkoušek jak oborový test, tak test TSP.
Znamená to, že budu dělat oba testy nebo je to jen informativní ukázka předešlých možností?
děkuji za odpověĎ
25/4/2019 12:07new

Dobrý den,

jako přijímací zkoušku do programu Chemie budete konat pouze oborový test, přesně jak jste si vybrala. Zobrazení TSP ve Vaší e-přihlášce je pouze informativní, že do programu Chemie lze konat TSP i oborový test.
27/4/2019 23:38new
Navazující magisterské studium na právnické fakultě
Dobrý den. Nikde jsem nenašel jak velký percentil je třeba k přijetí na tento obor. Popřípadě kolik bodů bylo nutné loni získat.
28/4/2019 11:47new

Dobrý den,

loňské statistiky přijímacího řízení do navazujícího magisterského studia najdete na https://www.muni.cz/o-univerzite/uredni-deska/zprava-o-vysledku-prijimaciho-rizeni-do-navazujiciho-magisterskeho-studia. Dovolím si však upozornit, že od roku 2019/2020 je studentům nabízena zcela nová nabídka studijních programů s novými akreditacemi, některé programy tedy ve statistikách vůbec nemusíte dohledat nebo mohou mít třeba pozměněné jméno apod. Statistiky je tedy třeba brát jen velmi orientačně.
Veronika Gráciková
28/4/2019 18:11new
Výsledky prijímacích skúšok
Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať, ak mám pri oboch štúdijných odboroch len TSP na FF, budem už pri výsledkoch o TSP, ktoré mi budú zaslané vedieť či som prijatá alebo nie?
Ďakujem.