Ostatní týkající se příjímacího řízení - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2019 - Discussion forum
Přijímací řízení - 1. preference
Dobrý den,
na každou podanou a zaplacenou přihlášku Vám může být nabídnuta maximálně jedna možnost zápisu, a to vždy do Vámi nejvíce preferovaného studijního plánu, do kterého můžete být přijata (na který Vám "stačí percentily"). Je to tak kvůli tomu, že není možné studovat stejný program 2x. Ze studijních plánů již nyní vybírat nelze, preferované pořadí studijních plánů dle Vašich priorit jste závazně volila při zakládání přihlášky.
Zda je možné změnit formu studia v jeho průběhu můžete zkusit zkonzultovat se Studijním oddělením Vaší fakulty, kontakty najdete na https://is.muni.cz/podpora/studijni.Zápis ke studiu
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat. Byl jsem přijat na obor "Japanistika" na FF. Na konci června už bude zápis ke studiu. Je nutné přinést ověřenou kopii nostrifikaci zahraničního vzdělání. Absolvuji střední školu letos a dostanu svoje vysvědčení jen na konci června. Můžu-li požádat o náhradní termín zápisu v takovém případě? Nechci ztrácet celý rok jen z toho důvodu, že jsem letošní absolvent.
Předem děkuji za odpověď.
Pekný denDobrý den,
abyste se ke studiu mohl zapsat, musíte předložit úředně ověřenou kopii maturitního vysvědčení (či doklad o jeho nostrifikaci). Kontaktujte prosím Oddělení pro přijímací řízení na FF (prijimaci.rizeni@phil.muni.cz) a domluvte se na možnostech náhradního termínu zápisu.Výsledky příjmacích zkoušek
Dobrý den, chci se zeptat. Kde se dozvím jaký byl minimální percentil přijetí pro svůj obor? A je možné, že ikdyž jsem nebyl přijat z důvodu nesplnění podmínek pro přijetí, že se to jětě změní s ohledem na počet studentů, kteří nastoupí, nebo je stav rozhodnutí konečný? Děkuji za odpověďDobrý den,
v případě nezaplnění kapacity nějakého programu se fakulta může rozhodnout dodatečně přijmout další uchazeče v pořadí. Toto "dobírání" se děje automaticky dle pořadí u přijímacích zkoušek, není potřeba podávat odvolání ani cokoliv jiného. Fakulty ale každoročně počítají s určitým procentem uchazečů, kteří jsou ke studiu přijati, ale nezapíšou se, proto rovnou přijímají o toto procento studentů více. K "dobírání" tedy dochází jen zcela ojediněle a není dobré se na něj spoléhat.
Statistiky přijímacího řízení s informacemi o percentilu posledního přijatého budou uveřejněny až na podzim.Výsledek přijímacího řízení
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaký je rozdíl mezi nepřijetím z kapacitních důvodu a nepřijetím z důvodu neprospěchu u přijímací zkoušky. Děkuji za odpověď.neprospěch znamená, že jsi nesplnila minimální (nutné) podmínky přijetí a nemůžeš být za žádných okolností přijata, protože v patřičném oboru studenty s takovými výsledky prostě nechtějí, ani kdyby se nepřihlásil nikdo jiný
nepřijetí z kapacitních důvodů znamená, že jsi splnila minimální požadavky, ale dostatečné množství uchazečů bylo lepších než ty (škola má právo přijmout jen ty nejlepší, což také dělá)... prakticky to znamená, že jsi neuspěla ve srovnání s ostatními - pokud by však nečekané množství přijatých nakonec do studia nenastoupilo, existuje teoretická možnost, že by ti škola nabídla dodatečné přijetí (podle pořadníku výsledků přijímací zkoušky)Výsledek přijímacího řízení
Dovrý den, chtěla bych se zeptat, dostalajsem rozhodnutí přijímacího řízení, nedostala jsem z důvodu neprospěchu u
zkoušky. Kdy se budu moci dozvědět percentil posledního přijatého. V loňském
roce percentil na pedagogiku byl 20,57. A nebo kdy budu mít možnost se dozvědět svoje pořadí. Takže jsem měla kombinace pedagogiky s činskou studií i přes to, že kombinace pedagogiky taky měla 20,57 jsem se nedostala. Percentil se mohl tolik zvyšit?
Děkuji Vám
Dobrý den,
podrobnosti k důvodům Vašeho nepřijetí (např. body, pořadí aj.) najdete v dokumentu rozhodnutí o nepřijetí ke studiu. Ten Filozofická fakulta zasílá písemně. Souhrnné statistiky pak budou uveřejněny na podzim. Percentily posledního přijatého z loňska jsou jen hrubě orientační, vždy záleží na úspěšnosti uchazečů a na tom, do jakých programů se v daném roce hlásí.Termín posouvání uchazečů
Dobrý den, obracím se na Vás s tímto dotazem. Dostala jsem se na obor Čínská studia. Na pedagogickou fakultu jsem nebyla přijata, přesto bych ráda počkala, zda-li se pořadí na pedf neposune, protože bych raději nastoupila tam. Kdy bude tedy možné vědět pevně daný počet uchazečů na PedF? Abych se poté v případě neúspěchu mohla ještě zapsat na FF. DěkujiDobrý den,
k dodatečnému přijetí uchazečů může dojít prakticky kdykoliv mezi termínem řádného zápisu a začátkem semestru. Toto si každá fakulta řídí sama a nelze ani odhadnout přibližný termín. Nicméně fakulty každý rok počítají s určitým procentem uchazečů, kteří jsou ke studiu přijati, ale nezapíšou se, proto rovnou přijímají o toto procento studentů více. K "dobírání" tedy dochází jen zcela ojediněle a není dobré se na něj spoléhat.Nepřijmut pro neprospěch
Dobrý den, podával jsem přihlášku na dvouoobor Aj+Historie jako prioritu a druhou prioritou byla jednooborová Historie. Aj jsem nenapsal tudíž nemám šanci, ale Historii jsem napsal na 67 bodů (55 bylo potřebných) a mám v přihlášce Nepřijat(a) pro neprospěch u přijímací zkoušky. Chci se zeptat jestli je možné, že měla většina lidí více bodů, nebo je možné že se někde stala chyba, předem děkuji za odpovědse zdá, že jen ten oborový test... ale osobní zkušenost s tím nemám, tak nevím, kde je problém, asi bych zkusil Oddělení pro přijímací řízení https://www.phil.muni.cz/pro-uchazece/bakalarske-studium/
nepřijata pro neprospěch
Dobrý den,Chtěla jsem se zeptat, v e-přihlášce mám napsáno nepřijata pro neprospěch u přijímací zkoušky. Vybrala jsem si obor Japanistika, kde je potřeba ke splnění minimální počet bodů 52 a já napsala oborový test na 64 bodů. Je možný že se stala někde chyba?
Děkuji.
Zápis ke studiu
Dobrý den,mám dotaz ohledně mat. vysvědčení. Minulý rok jsem byla zapsána na ped. fakultě, ale v 1.semestru jsem studium ukončila. Nyní jsem přijata na FF a u zápisu opět chtějí vysvědčení. Musím kopii znovu dělat, popřípadě mám fakultu dopředu kontaktovat? UČO již mám přidělené.
je to tu uz mnohokrat zodpovezene. Novy zapis = nova kopie vysvedceni
Dopis
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, kdy budu moci dostat odůvodnění. Na webu FF je napsáno, že do 10. června už musíme mít. Čekala jsem dnes, ale dosud nic nemám.
Děkuji předem.Dobrý den,
odůvodnění rozhodnutí o nepřijetí Filozofická fakulta rozesílá poštou. Rozeslání rozhodnutí o nepřijetí probíhalo v období 3.–10.6.2019 (viz Harmonogram na https://www.phil.muni.cz/pro-uchazece/bakalarske-studium/materialy-pro-uchazece). Mějte tedy prosím strpení a vyčkejte na jeho obdržení. Do pátku by Vám mělo přijít.Dobrý den,
v tom případě se prosím obraťte na Oddělení pro přijímací řízení na FF (prijimaci.rizeni@phil.muni.cz) a řešte rozhodnutí o nepřijetí přímo s nimi.Zápis ke studiu
Dobrý den,pokud jsem přijata na dvouoborové studium na dvou různých fakultách, musím jezdit na každou z fakult na zápis, nebo jen na fakultu mého hlavního oboru?
Dobrý den,
do sdruženého studia se zapisujete pouze jednou (nikoliv do každého programu zvlášť), a to zpravidla na fakultě Vašeho hlavního programu.Zápis
Dobrý den,
byla jsem přijata na obor na FF - Teorie interaktivních medií, zápis se už koná 25.6., ale já čekám na rozhodnutí odvolání z jiné školy, které se dozvím nejdřív koncem července. Jak během téhle situace postupovat? Mám se u vás zapsat ke studiu a kdybych se rozhodla na přijmutí odvolání studovat jinde, tak u vás zápis zrušit?
Děkuji za odpověď.