Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2020 - Discussion forum
Přijímací řízení na historii v kombinaci s jiným oborem
Dobrý den,mám podanou přihlášku na filozofickou fakultu na obor Historie v kombinaci s oborem Český jazyk a literatura. Na můj hlavní obor Historie jsou oborové zkoušky, na češtinu se píší TSP. Musím splnit obě tyto zkoušky, nebo jen oborové zkoušky na historii?
Děkuji předem za odpověď.
Jak vlozit dokumenty potrebne pro vypocet prumeru
Zdravim vsechny, nebylo mi jasne, kam presne vlozit prumer z vysvedceni (za me dosti neprehledne).
Tak staci primo tady: https://imgur.com/a/Jng1hNF
Snad nekomu pomuzu.
Hodne stesti :)
Termín oborových testů a pohovoru
Dobrý den,
hlásím se na obor Český jazyk v kombinaci s divadelními studii. Termín na TSP už mi přišel na e-mail a mám ho i v e-přihlášce, ale o oborovém testu a pohovoru nemám zatím žádné informace. Kdy a kde se dozvím víc?
Tereza Žilková
také by mě zajímalo, kde a kdy se objeví bližší informace k online pohovoru, který v mém případě nahradil oborový test. V moji e-přihlášce žádné informace týkající se tohoto pohovoru nemám.
Děkuji za odpověď.
Prominutí přijímací zkoušky - obor Pedagogika
Dobrý den,zažádala jsem o prominutí přijímací zkoušky, v přihlášce mám již napsáno “prominuto”, ale výsledek je stále nedostupný. Znamená to tedy, že nemusím jít konat TSP (jelikož mám v e-přihlášce pozvánku k vykonání TSP).
Děkuji za odpověď.
Pozor ale na to, pokud máte například přihlášku na sdružené studium - tam může být třeba TSP vykonat pro druhý zvolený obor. Nebo pokud máte podanou nějakou jinou přihlášku, kdy pro daný studijní program je TSP předepsanou zkouškou.
bohužel, je tomu spíše naopak. Uchazeč, který vykonal přijímací zkoušku dostatečně úspěšně na to, aby byl přijat ke studiu, bude přijat zcela určitě. Uchazečů s prominutou přijímací zkouškou může být přijat pouze omezený počet v závislosti na kapacitě daného programu, nicméně byla-li Vám přijímací zkouška prominuta, je velmi pravděpodobné, že ke studiu přijata budete.
DVOUOBOR
Dobrý den,
byl jsem přijat na dva obory Italský jazyk a literatura a Informační stuida a knihovnctví. Chci se zeptat zda-li je možné tyto obory studovat součastně jako dvouobory? Popřípadě po nějakém čase skončit jeden z nich nebo přerušit studium jednoho z nich a pokračovat jen v jednom studijním oboru ?
Děkuji za odpověd
D. MarekKonkrétní postup doporučuji konzultovat přímo na studijním oddělení příslušné fakulty.
výsledky oborových testů
Dobrý den,ráda bych se zeptala, kde i kdy se dozvím výsledky oborových testů na počítačovou lingvistiku. V e-přihlášce mám stále jen datum k přijímačkám, ale žádné další info tam není. Dekuji!
Briolová
Neprominuto z kapacitních důvodů
Dobrý den,
jen bych se ráda optala, jak je možné, že fakulta nabídne prominutí přijímací zkoušky na základně prospěchu a slibuje, že rozhodnutí nebudou brát zpět, tím pádem se uchazeč nedostaví na TSP a následně mu je v přihlášce "prominuto" změněno na "neprominuto" a nemá pak jinou možnost, jak se dostat na daný obor?
Nerozumím celému procesu.
Pokud tedy vím, že kapacita nabízených míst nebude vyšší, tak nenabízím možnosti prominutí.
informace k Vašemu umístění naleznete v textu rozhodnutí o nepřijetí. Rozhodnutí je dostupné ve Vaší E-přihlášce v rubrice "Výsledek přijímacího řízení" podsekce "Dokumenty".
podsekce Dokumenty se Vám zobrazí, jakmile bude rozhodnutí vloženo do e-přihlášky.
Výsledky přijímacího řízení Anglický jazyk a literatura
Dobrý den,ráda bych se zeptala, zda je vše v pořádku s výsledky přijímacího řízení. V e-mailu mi bylo řečeno, že se vše dozvíme dopoledne, nicméně žádná informace v přihlášce doposud není. Prosím o informaci, v jaké fází je zveřejnění výsledků...?